C-Darrell demiş ki:
Arkadaşlar ben Dean modellerinden FBD dimebag tribute ML elektro gitar alıcam..Amfi içinde marshallı düşünüyorum ama kaç wattlık alacağıma karar veremedim :S yani karar veremedim değilde, anlamadığım, bilmediğim için boşlukta gibiyim..
Şimdi istediğim şey, gitarı amfiye bağladığımda ve çalmaya başladığımda ortalığı titretmek şöyle bi..Bir kaç arkadaşıma sordum.. önce 18 watt dedi sonra 30 watt yeter sana dedi..diğer bi arkadaşımda 10-15 wattlık yeter dedi..Bi başka arkadaşımda 100 wattlıkla uçarsın dedi 😀
ama biriside dediki, kendini apartmandan attırmak istiyosan al.Konser mi vericeksin kızım dedi..
Sizlerinde bi fikrini alayım. :S gerçekten afalladım karar veremiyorum.yardım edin arkadaşlar 😢
Olay watta değil, kalitede tonda.
30 wattlık roland cube'den alacağın ton, 50 wattlık mg50'den alacağından daha tatminkar olabilir. Ancak tatminkar kelimesi çok değişkendir, kişiden kişiye, ortamdan ortama, amfiden amfiye farklılık yaratır. Önce kendine şu soruyu sor:
- Ne tür bir ton / sound peşindeyim ?
- Bütçem ne kadar ?
- Bütçemdeki esneklik ne kadar ?
- Alabileceğim amfilerin performansını yakalamak için amfiden başka neler gerekir (diğer adıyla pedallar)
- Alabileceğim amfiyi evde çalabilecek miyim ? (Özellikle tüplü amfi alıyorsan bu sorunun cevabını çok iyi bul)
100 wattlık bir amfiyi apartmanda çalabilirsin. Ancak sesini fazla açamazsın. Açabilirsin tabi ama, 3. sayfa haberi de olabilirsin
🙂 Örnek: 50 watt full lambalı combo amfim var. Lead volume'u 3, Master volume'ü de 3'ün üzerinde tutunca ciddi anlamda sesin ciğerlerine doluğunu hissediyorsun. Neyse ki üst ve alt komşuların benim odamın olan katına denk gelen odaları boş, odamın duvarları da izole.
Ama aynı şey senin için geçerli olmayabilir. O yüzden seçenekleri iyi elemeye bak. Ve mutlaka amfiyi dene, öyle al. İçine sinmiyorsa alma.