H
hayriturhal38
aman herkez şunu alsam bunu alsam yazmış 😀 bende biraz gitar kasım 😀 bari hangi penayı alsam iyi olur aceba tabure olarak ne önerirsiniz 😀 😀
(birazda ortalık şenlensin )
(birazda ortalık şenlensin )
_MaNeVRa_ demiş ki:Son olarak bir tereddütümü de sormak istiyorum. Diyelim ki lambalı bir amfi aldım; fakat bahsettiğim gibi amfi drivelarını hiç kullanmayacağım ve tüm driveları kendi analog pedallarımdan almak istiyorum. Bu durumda lambalı bir amfinin drive dışı özelliklerinin artıları için (daha sıcak bir clean ton ve pedallarla daha iyi sonuç verecek bir altyapı) lambalı bir amfiyi tercih etmiş oluyorum, bu mantıkta sizce bir sıkıntı var mı? Ya da madem amfi drivelarını hiç kullanmayacaksın, cleani iyi olan ve pedallarını taşıyabilecek kaliteli bir transistörlü amfi alsan da yeterli olur mu dersiniz?
ebsrepic demiş ki:Merhabalar.
Onun dışında biraz daha sustain almak için amfiyi-gitarı değiştirmeden ne yapabilirim?
Teşekkürler.
huseyin2550 demiş ki:Arkadaşlar merhaba, Marshall MG30FX amfim var, apartmanda yaşıyorum ve odamın hemen yanında komşuların dairesi var. Amfinin sesini fazla açamıyorum. Amfimin hoparlörü yanlış hatırlamıyorsam 10 inc. 10 wattlık amfilerde 8 inc hoparlör oluyor diye biliyorum, 10 wattlık bir amfi alsam rahat eder miyim? Yoksa onun da sesi çok mu çıkar? Bir de 1-2 wattlık mini amfiler var, onlar nasıldır?
heredox demiş ki:merhaba arkadaşlar. Marshall MA100H lambalı amfi almayı düşünüyorum. tavsiye edermisiniz?
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=11832&gid=92
semizotu25 demiş ki:huseyin2550 demiş ki:Arkadaşlar merhaba, Marshall MG30FX amfim var, apartmanda yaşıyorum ve odamın hemen yanında komşuların dairesi var. Amfinin sesini fazla açamıyorum. Amfimin hoparlörü yanlış hatırlamıyorsam 10 inc. 10 wattlık amfilerde 8 inc hoparlör oluyor diye biliyorum, 10 wattlık bir amfi alsam rahat eder miyim? Yoksa onun da sesi çok mu çıkar? Bir de 1-2 wattlık mini amfiler var, onlar nasıldır?
Ses kalitesi bakımından kesinlikle 1-2 Watt mini amfi önermem.
huseyin2550 demiş ki:semizotu25 demiş ki:huseyin2550 demiş ki:Arkadaşlar merhaba, Marshall MG30FX amfim var, apartmanda yaşıyorum ve odamın hemen yanında komşuların dairesi var. Amfinin sesini fazla açamıyorum. Amfimin hoparlörü yanlış hatırlamıyorsam 10 inc. 10 wattlık amfilerde 8 inc hoparlör oluyor diye biliyorum, 10 wattlık bir amfi alsam rahat eder miyim? Yoksa onun da sesi çok mu çıkar? Bir de 1-2 wattlık mini amfiler var, onlar nasıldır?
Ses kalitesi bakımından kesinlikle 1-2 Watt mini amfi önermem.
Peki 10 wattlık bir amfi alsam onun da sesi 30 watt amfideki gibi çok çıkar mı? Yoksa bir nebze olsun, komşuları rahatsız etmeden kullanabilir miyim? Üstünde efekt olması önemli değil,
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7338&gid=88
Fender Frontman 10G, 6 inc hoparlörü varmış. Bu amfiyi komşuları rahatsız etmeden kullanabilir miyim?
huseyin2550 demiş ki:Teşekkür ederim cevabınız için. Laney Cub serisini youtube'dan dinlediğim kadarıyla güzel tonları var. Ancak kafama takılanlar var, tüplü amfilerde güzel ses almak için sesi belli bir seviyeye kadar açmak gerekiyor diye biliyorum, bunun sesini az açarsam verimli ton elde eder miyim? Bir de lambalı bir amfinin 10 watt olanı transistörlü amfilerin 20-30 watt olanlarına eşdeğer şiddette ses verir gibi birşey kalmış aklımda doğru mudur? Aslında lambalı bir amfi almayı da çok istiyorum, özellikle böyle bir amfi alırsam Ibanez Tube Screamer pedal da alırım süper bir ton elde ederim diye düşünüyorum ama bunun sesi de çok çıkarsa diye endişe ediyorum. Bunun bir de Cub 8 olanı var, 8 inc hoparlörü var, ev için o daha uygun olmaz mı sizce? Galiba tek farkı Gain ayarı yok Cub 8 olanında ve hoparlörü küçük. Küçük olması benim apartman sorunum için daha uygun olur diye düşündüm. Son sormak istediğim 1 watt çıkışı mevcut yazmışsınız ayrı bir model olarak mı bulunuyor yoksa amfinin böyle bir özelliği mi var? Laney web sitesine baktım ama göremedim.
semizotu25 demiş ki:Steve Ray Vaughan' ın Little Wing Cover' ında lambalı amfinin ne demek olduğunu tam anlayabilirsiniz.
huseyin2550 demiş ki:semizotu25 demiş ki:Steve Ray Vaughan' ın Little Wing Cover' ında lambalı amfinin ne demek olduğunu tam anlayabilirsiniz.
En zayıf yerimden yakaladınız 🙂 SRV tonları rüyalarıma giriyor.