Ehm, biraz daha ekonomik olsa? 🙂Fryette !!! Sig X
Ya ekonomik derken tabi ki lambalı amfi fiyatlarına göre ekonomik diyorum; her halükarda tuzlu olacak fiyatı. 🙂 Net bir soru olmamış benimki haklısınız. 🙂 Ev içi kullanım için arıyorum amfiyi. Ayrıca ilginize teşekkür ederim.Bana ekonomiden bahsetmedin ama. Ekonomik tüplü amfi... ilginç olur. İkinci el bakacaksın o zaman, ya da e-dükkanlardan fiyat bakacaksın. Çok fazla değişken fiyatları var. Ben de kullanıyorum ama ev için olsa mini redtifier bakardım, ya da 15 watt orange tiny terror. Süper cihazlar, aklın çıkar.
arkadaşlar konu başlığıda açmıştım fakat 3-4 gündür bir gören olmamış,birde buraya yazıp şansımı deneyim.Aynen copy/paste yapıyorum.
Arkadaşlar yaklaşık 8-9 senelik mg15dfx amfim var.Son zamanlarda bazı gariplikler yaşıyorum.
- Gitar çalarken amfinin sesi çok nadirde olsa azalıp artabiliyor kendiliğinden.
- En büyük sorun ise,son 1-2 senedir sesi çok boğuk çıkıyor.İlk başta kullandığım mt2 pedaldan şüphelenmiştim fakat gitarı direk amfiye girdiğimdede aynı sorunu farkettim.Gitardanda olacağını sanmıyorum çünkü Stüdyolarda vs.. hiçbir problem yaşamıyorum. En tuhafı ise; 1-2 saat kadar çaldıktan sonra ses acaip bir şekilde eskiden olduğu gibi güçlü tona erişiyor.Sanki ısınıyorda kendine geliyor gibi oluyor fakat tüplü amfide değil sonuçta transistörlü.
- Volume potuyla falan da oynuyorum,sesin seviyesi yükselip alçalıyor fakat o güçlü tonu alabilmem için yaklaşık 1-2 saat aralıksız çalmak gerekiyor.
Ankara'da yaşıyorum,kendi kendime halledebileceğim bir sorunmu yoksa kimse göstermemi önerirsiniz ? Birde en önemlisi bu aletin sorunu nedir? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar daha önce marshall mg10 dışında bir amfi kullanmadım. Şimdi yeni bir amfi almaya karar verdim. 3-4 yıl oldu gitara başlayalı ama pek sık elime almadığımdan çokta iyi değilim şimdi baya sarmaya başladım ve yeni bir amfi almaya karar verdim çünkü artık tonu tatmin etmiyo. 1000 lira kadar bi bütçem var. Aslında blackstar ht5r almayı düşünüyorum ama lambalı amfi daha önce kullanmadığım için sıkıntı yaşarmıyım bilemiyorum. eğer lambalı amfi bu seviyede alma kullanamazsın(bozarsın felan derseniz 😀) alternatif olarak. Fender mustan1 - laney lg35r - line 6 spider felan aklıma yattı gibi sizin tavsiyeniz ne olur ne yapmalıyım.
Not: RHCP'dan black label society'e kadar bir çok grubu dinliyorum çalmak istiyorum. (Guns n roses, led zeppelin, 12Stones, metallica, ozzy ozbourne vs.)
biraz bilgisizim bu konularda aydınlatırsanız sevinirim..
Tuşlardan kasdın potanslar veya açma kapama düğmeleri ise bence hayır. Daha önce böyle bir ısınma duymamıştım hiç. Ne olduğunu tam tahmin etmek zor. Bir lambalı amfi ısınır tamam ama bu kadar da ısınması normal değil. Yeniyse garantisi devam ediyorsa sırtlan götür amfiyi aldığın yere.
Acma kapama dugmeleri degilde volume gain felan ?
prosesörün amfi modellemesi mevcut, kulaklık ve ya ses kartıyla tonlar alınabiliyor. Direkt olarak kabinden alamaz mıyım ses yani?Kabine amfisiz bağlantı yapamazsınız zaten.