Jsx veya xxx2 deki aktif eq olayıda çok etkileyici.Resimde altlarda bir de JSX goz kirpiyor ki sormayin EL 34 lulerin sultani... Sen iki kere bakiver @hackeiommi aga unutma ki her fani JSX tadacaktir...
Jsx veya xxx2 deki aktif eq olayıda çok etkileyici.Resimde altlarda bir de JSX goz kirpiyor ki sormayin EL 34 lulerin sultani... Sen iki kere bakiver @hackeiommi aga unutma ki her fani JSX tadacaktir...
Metallica randall diezel dual her şey kullanıyor.@sixfeetunder aaah hocam, ah! Bir Petrucci'nin, bir de Metallica'nın bunları kullanması yeter de artar bana. Hele Petrucci!
Vallahi hocam, sizin elinizdeki amfiyi varken övüyorsunuz, yenisi gelince yeriyorsunuz... Anlamadım ben bu işi.
Bana Metallica'nın hangi ekipmanları kullandığını öğretmeyin bence.Metallica randall diezel dual her şey kullanıyor.
Bana Metallica'nın hangi ekipmanları kullandığını öğretmeyin bence.
Aynen hatta bi evh100s de alabilirim biraz para bulursam.Engl savage 120 de herzaman gönlümde , aklımda birde diezel hagen projesi var tabiki bunlar için bütçe yaratmak lazım.Yok, mesela EVH'yı sattı diye biliyorum @sixfeetunder ama hiç bir zaman kötülemedi. ENGL Savage da sattı ama hiç kötü konuştuğunu hatırlamıyorum. Ama Mark V'i beğenmemiş. Zevk renk, bazı açılaran yetersiz geldi demek.
Birşey ne öğreticem biliyorum zaten herşeyi ,bence okumaktan ziyade biraz paylaşım görelim, neler denediniz aradaki farklar nedir falan filanBana Metallica'nın hangi ekipmanları kullandığını öğretmeyin bence.
@sixfeetunder hakli @HmzGkgz, dedigi yanlis birsey yok. Verdigin iki ornek de tam dogru degil. Petrucci cok kral gitarist ama ayni pesine takildigi Mesa Boogie gibi tutarsiz aciklamalar yapan bir adam.Bana Metallica'nın hangi ekipmanları kullandığını öğretmeyin bence.
Hani yazmayacaktım da biz bilmiyoruz sanki James'in modlu Tri-Axis kullandığını. (Bilmiyorsan VH4 tonu ile karıştırılmış Pre-Amp.) Çıkmışsınız burada biri diyor hepsini kullanıyor, biri diyor hepsi yalancı, yahu şaka mısınız? Ben bilmiyorum muyum sanki albümden albüme amfilerin, gitarların değiştiğini ve çoğunun reklam amaçlı olduğunu? Ya da onların 'benim anladığım şekilde 'amfi kullanıcısı olmadığını? Daha konuşurum da terbiyesizlik olacak. Neye göre gereksiz? Kime göre tonu güzel? Ergen yaptınız hani beni de Road King Mesa'nın en baba amfisidir sonra Mark IV ve Dual Rectifier gelir. Bunların da binbir çeşidinin olduğunu ben de biliyorum da bana öğretebileceğiniz en son konu da bu olur devam etmeyin yani. Elimden belki bahsettiğim amfiler geçmedi ama bu onları çalmadığım ya da bilmediğim anlamına gelmez! Bırak git sinirlendiriyorsunuz adamı. Konu amfi sanki şuanda. Neyi kimin nerede kullandığı belli, sonucu da belli. Plexi'ymiş duyduğum en berbat tonlardandır Marshall Plexi'ler. Yok bilmemkim modlamışmış... Zevk-renk de bir yere kadar arkadaş! Şu tonu beğenmiyorsan muhattap olma benle ton konusunda:Y72456 eklentisini görüntüle yürü be james.
Hani yazmayacaktım da biz bilmiyoruz sanki James'in modlu Tri-Axis kullandığını. (Bilmiyorsan VH4 tonu ile karıştırılmış Pre-Amp.) Çıkmışsınız burada biri diyor hepsini kullanıyor, biri diyor hepsi yalancı, yahu şaka mısınız? Ben bilmiyorum muyum sanki albümden albüme amfilerin, gitarların değiştiğini ve çoğunun reklam amaçlı olduğunu? Ya da onların 'benim anladığım şekilde 'amfi kullanıcısı olmadığını? Daha konuşurum da terbiyesizlik olacak. Neye göre gereksiz? Kime göre tonu güzel? Ergen yaptınız hani beni de Road King Mesa'nın en baba amfisidir sonra Mark IV ve Dual Rectifier gelir. Bunların da binbir çeşidinin olduğunu ben de biliyorum da bana öğretebileceğiniz en son konu da bu olur devam etmeyin yani. Elimden belki bahsettiğim amfiler geçmedi ama bu onları çalmadığım ya da bilmediğim anlamına gelmez! Bırak git sinirlendiriyorsunuz adamı. Konu amfi sanki şuanda. Neyi kimin nerede kullandığı belli, sonucu da belli. Plexi'ymiş duyduğum en berbat tonlardandır Marshall Plexi'ler. Yok bilmemkim modlamışmış... Zevk-renk de bir yere kadar arkadaş! Şu tonu beğenmiyorsan muhattap olma benle ton konusunda:
Konu amfiden çıktı nerelere geldi! Rezil edeceksiniz adamı illa. Egoistim ya ben!
Hani yazmayacaktım da biz bilmiyoruz sanki James'in modlu Tri-Axis kullandığını. (Bilmiyorsan VH4 tonu ile karıştırılmış Pre-Amp.) Çıkmışsınız burada biri diyor hepsini kullanıyor, biri diyor hepsi yalancı, yahu şaka mısınız? Ben bilmiyorum muyum sanki albümden albüme amfilerin, gitarların değiştiğini ve çoğunun reklam amaçlı olduğunu? Ya da onların 'benim anladığım şekilde 'amfi kullanıcısı olmadığını? Daha konuşurum da terbiyesizlik olacak. Neye göre gereksiz? Kime göre tonu güzel? Ergen yaptınız hani beni de Road King Mesa'nın en baba amfisidir sonra Mark IV ve Dual Rectifier gelir. Bunların da binbir çeşidinin olduğunu ben de biliyorum da bana öğretebileceğiniz en son konu da bu olur devam etmeyin yani. Elimden belki bahsettiğim amfiler geçmedi ama bu onları çalmadığım ya da bilmediğim anlamına gelmez! Bırak git sinirlendiriyorsunuz adamı. Konu amfi sanki şuanda. Neyi kimin nerede kullandığı belli, sonucu da belli. Plexi'ymiş duyduğum en berbat tonlardandır Marshall Plexi'ler. Yok bilmemkim modlamışmış... Zevk-renk de bir yere kadar arkadaş! Şu tonu beğenmiyorsan muhattap olma benle ton konusunda:
Konu amfiden çıktı nerelere geldi! Rezil edeceksiniz adamı illa. Egoistim ya ben!
Plexi'leri sevmem kısmı kinayeBu işin geçmişi de aynı jimmy page'i lespaul ve marshallar, orangelarla görmeye alışığız ama adamın studioda 1x12 supro'larla tele'lerle kayıt aldığı biliniyor, kraldan çok kralcı olmamak lazım 🙂 plexi'ler hakkaten ergen amfisi ben de hiç sevmem🤣
Jose Arredondo'nun adı geçmiş.
Jose'nin meşhur modu bildiğim kadarıyla Marshall tipi devrelerde ton katı ve 100K dirençli katot arasına iki transistörü diyot şeklinde birbirine ters olarak şeklinde bağlayarak distorsiyonu arttırmaktan ibaret. Büyük ihtimalle Eddie Van Halen'a da benzer bir şeyler yaptı.
Dönemin Metallica soundunu hedefleyenler Ceriatone chupacabra ve yeti gibi amplileri de bir araştırabilirler. Ceriatone devreye bir switch ile sokulup çıkartılabilinen iki çift zener diyotla bu işi yapıyor. Sanırım Friedman Marsha gibi amplilerde de benzer numaralar var.
Ben de plexi devresi üzerinde benzeri şeyleri bayağı denedim ancak bu diode clipping hikayelerini temelde pek de sevemedim.
İzah etmeye çalışayım.Sizin dediklerinize donersek ben Zener diyot kismini duydum sadece. Ters baglanma isine gelirsek iki Zener diyodun (tunelleme ile ters akima da izin verdigi icin) ters baglanmasi clipping icin mantikli ama iki transistorun ters baglanip diyot olarak calistirilmasi isini bilmiyorum. Opamp ile hassas duzeltici diyot eslenigi bir sey yapmak mumkun gozukuyor ama otesini ne duydum ne isittim olabilir tabi (isi elektronik olmayan ama is icabi bunlari kurcalayan her fani gibi benim bilgim de Horowitz`in The Art of Electronics kitabindan ogrenme bilgilerle sinirli). Aklimda da canlandiramadim acikcasi. Bunun nasil bir hikmeti var siz biliyor musunuz? (@aiyiadam size dedim @izzzyy @programci_84 sizler de anlayin).