Yok aslında captor baya kurtarıyor. En düşük attenuation ayarında düşük wattli amfileri baya öldürüyor hatta. Kulaklık seçeneği de harika. Sorun gecenin birinde "Ya bir farka bakayim, amfiye doğrudan girip düşük sesle takılsam..." şeklinde akıl tutulması yaşamaktan oldu. Yoksa captor x baya tavsiye edeceğim bir alet.Captor olayı kurtarmadı yani... Ama yoksa yoksa gitar direkt amfiye mi bağlı? Yanlış mı görüyorum...
B 🙂
Not: Gitara da maşallah maşallah... R9 mu yoksa yanar döner R8 mi?
Custombucker imiş. Bunlar mumlanmamis manyetikler. Artik o yüzden mi bilmiyorum ama les paullere çokça bela olan sap manyetiğinin camurlasmasi olayı bu gitarda yok. 🤷♂️"akıl tutulması"
🤣🤣🤣🤣
Çok güzel duruyor. Maşallah maşallah... BB#1 ve #2 mi üstündekiler (belki de köprüde #3 vardır)?
B
Hocam 'manyetik alttaki aleti mikrofonluyor' tespitine katılıyorum büyük ölçüde de alttaki alet çok değişkenli ve 'şunu yapınca şöyle oluyor' gibi formüllere pek gelmediği için işte manyetikle, elektronikle vb. idare ediyoruz. Yoksa kendimden biliyorum çamdan da gitar yaptım, 50 senelik Honduras maunundan da; vallahi gitarı alıp da çalana kadar 'hah bunun sesi daha iyi olacak' gibi kesin yargılardan uzak durmayı öğrendim.Gitar da iyi olunca o çamur işi çözülüyor aslında... Yani manyetik, hani naçizane benim düşünce, sadece bir mikrofon. Altındaki alet iyiyse o zaman mikrofonlar fine tuning... Bazıları daha güzel oluyor istenilen frekansa göre, ama bazıları daha kötü oluyor verdikleri frekanslara göre. Fakat manyetik hiç bir zaman yoktan var edemiyor. Netlik yoksa yok işte...
🙂
59 misal öyle. Hep kötü kötü... çok baslı falan denir. Valla Robben Ford sağlam gitarlarında kullanıyor misler gibi adam. Şimdi ona iyi de bize mi kötü... Ha ama misal içindeki alnico 5'i 4 ile değiştirince, baz tiz azalıyor, aynı mikrofon hani istek buysa, daha güzel duyulabiliyor...
Custombucker lafları Gibson'da biraz enteresan... Tam nedir ne değildir bilemiyorum şahsen. Direnç değerleri kaç gibi? Multimetre varsa sesi tonu açıp direkt gitar kablosundan ölçersin hocam (biliyorsundur zaten) az biraz düşük çıkar ama işte 0.1K falan gibi doğru oluyor... Arkasını açmaya da gerek yok hatta.
B
Evet hocam, butyrate'e yan bakmaya gelmiyor. Genel olarak saç kurutma makinesi yöntemini tavsiye etmiyorum zaten. Benim gözden çıkardığım bir setti, sorun olmadı ama zar atmak gibi.Valla ben doğruya doğru çok sevdiğim (içinde a4 olan) bir 7.5K 59n ile aynı rezistanstaki mumlanmamış olan bir Antiquity (onda da a4, fralinden bulmuştuk zamanında - aynı mıknatıs bir yerde, farklı iki kaynak olsa o da fark eder malum) aynı gitarda aynı tellerle arka arkaya denediğimde çok fark almadım. Ama bir diğer yandan da PGn ile fark vardı, falan... Sethler de mumlanmamış onlar da çok iyi geldi. Ama BB#1 vardı bir ara bir PS bir SP (saranlar herhalde). Ikisine de sattım da birisi çok daha iyiydi. Biri 03 R8'den diğeri 04 R7den... Ve ikisi de mumlanmamış...
🙂
SP diye hatırlıyorum da...
Bir de saç kurutma makinası ile alakalı... aman Duncan 59 ile yapmayın, bobinler historic accuracy ayağına butyrate denen malzemeden. Hemen yamulur, demedi demeyin.... Millet kendi kendine mumlarken Sethleri Antiquityleri falan yamultuyor çok. Onlardaki de butyrate...
B
O Sj’yi sandalye arkalarına atmayalım ama ayıp oluyor 😂Hakkınızı helal edin, çocuğu uyandırmışım. "Yatıracam ses etme" mesajı geldi, kolluk kuvvetleri henüz ortamı yatıştırıyor sonra sıra suçluların adalete teslim edilmesine gelir. Bu geceyi çıkarmam ben.
145408 eklentisini görüntüle
Aldık gönlünü sonra 🙂O Sj’yi sandalye arkalarına atmayalım ama ayıp oluyor 😂
Küçük enişte derken Mesa Mini Rectodan söz ediyordum =))Kucuk enisteyi digerlerinin arasinda bulmakta zorlandim. 🙃