strangewisitor demiş ki:arkadaşlar... benim bir hughes and kettner silver edition 60watt amfim war. ikinci el aldım, çok memnunum (memnundum). aleti çalışmaya götürürken arabamızın bagajına koyduk we açtığımda aletin power ışığının yanmasına rağmen ses alamadım. sesi sonuna kadar açmama rağmen yine ses gelmedi,daha sonra gitarı line in girişine bağladım we ses geldi, sizinde düşündüğünüz gibi inputta bi sorun olduğunu düşündüm ama aleti açtım baktım (türk aklı bikaç üfledim felan) bi sorun yok gibi gözüktü. kapatmadan bidaha takayım bakayım dedim gitarı taktım inanılmaz ama gerçek çalıştı. gitarı çıkartıp tekrar bağladım yine çalışmadı. şimdide kafasına göre bi çalışıyo bi çalışmıyo sorunum ne olabilir????? lütfen fikirlerinizi benden esirgemeyin.... 😀 (inputta bi sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sesini sonuna kadar açmama rağmen en ufak bi cızırtı bile gelmiyo normalde amfiyi açtığımda (pulmp) die bas bi ses geliyo, fakat çalışmiica zaman o seste gelmiyo aleti açtığımda) bilgilerinize sunulur.... (plumpta nasıl bi sesse bende anlamadım 😀)
solitude71 demiş ki:Jeff_Loomis demiş ki:Spider II'nin arka tarafta FXreturn'ü olmadığı için pre-amp katını bypass etmek mümkün değildir. Spider II'yi de prosesörle kullanmak zaten pek de mantıklı değil ayrıca amfinin zaten amacı prosesörlerin yaptığı modellemeleri yapmaktır.
Bence illa ki prosesör giricem diyorsan, FXreturn'ü olan bir amfi bulup, prosesörünü return'den gir. Tecrübeyle sabittir.
Boss DR-880 (aslında drum&bass machine ama içinde GT-6'dan alınma 40 tane gitar için preset var) ve ayrıca MT-2 kullanıyorum. Yeni bir amfi alacam, 15w veya 30w seviyelerinde (yani ev tipi giriş modeller diyelim) alabileceğim amfi ne olabilir. Fxreturn var mı yok mu nasıl anlayacaz, internet sayfalarında spesifikasyonlarda yazar mı, hiç görmedim, illa elimize alıp arkasını filan mı çevirmek lazım? Spider II gibi kendinden efektli amfilere zaten uzak duruyorum ama fxreturn konusunu nasıl halledebilirim?
Jeff_Loomis demiş ki:strangewisitor demiş ki:arkadaşlar... benim bir hughes and kettner silver edition 60watt amfim war. ikinci el aldım, çok memnunum (memnundum). aleti çalışmaya götürürken arabamızın bagajına koyduk we açtığımda aletin power ışığının yanmasına rağmen ses alamadım. sesi sonuna kadar açmama rağmen yine ses gelmedi,daha sonra gitarı line in girişine bağladım we ses geldi, sizinde düşündüğünüz gibi inputta bi sorun olduğunu düşündüm ama aleti açtım baktım (türk aklı bikaç üfledim felan) bi sorun yok gibi gözüktü. kapatmadan bidaha takayım bakayım dedim gitarı taktım inanılmaz ama gerçek çalıştı. gitarı çıkartıp tekrar bağladım yine çalışmadı. şimdide kafasına göre bi çalışıyo bi çalışmıyo sorunum ne olabilir????? lütfen fikirlerinizi benden esirgemeyin.... 😀 (inputta bi sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sesini sonuna kadar açmama rağmen en ufak bi cızırtı bile gelmiyo normalde amfiyi açtığımda (pulmp) die bas bi ses geliyo, fakat çalışmiica zaman o seste gelmiyo aleti açtığımda) bilgilerinize sunulur.... (plumpta nasıl bi sesse bende anlamadım 😀)
Bence, pre-amp devresinde bir problem olmuş, lambalıysa amfin lambalar sarsıntıdan hasar görmüş olabilir. Tranzistörlüyse sarsıntıdan hasar görme olasılığı zayıf ama çok büyük ihtimalle pre-amp devresinde bir sorun var.
Line-in girişi, pre-amp katına hiç uğramadan, direk power-amp kısmına gider. Bu yüzden orda sorunsuz çalabilmişsin. Burdan power-amp'ının sağlam olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.
Cesaretin varsa bir elektronikçiye göster amfini. Onlar bu işte ne anlar deme, onların ilk öğrendiği şeydir amfi yapımı 😀
strangewisitor demiş ki:Jeff_Loomis demiş ki:strangewisitor demiş ki:arkadaşlar... benim bir hughes and kettner silver edition 60watt amfim war. ikinci el aldım, çok memnunum (memnundum). aleti çalışmaya götürürken arabamızın bagajına koyduk we açtığımda aletin power ışığının yanmasına rağmen ses alamadım. sesi sonuna kadar açmama rağmen yine ses gelmedi,daha sonra gitarı line in girişine bağladım we ses geldi, sizinde düşündüğünüz gibi inputta bi sorun olduğunu düşündüm ama aleti açtım baktım (türk aklı bikaç üfledim felan) bi sorun yok gibi gözüktü. kapatmadan bidaha takayım bakayım dedim gitarı taktım inanılmaz ama gerçek çalıştı. gitarı çıkartıp tekrar bağladım yine çalışmadı. şimdide kafasına göre bi çalışıyo bi çalışmıyo sorunum ne olabilir????? lütfen fikirlerinizi benden esirgemeyin.... 😀 (inputta bi sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sesini sonuna kadar açmama rağmen en ufak bi cızırtı bile gelmiyo normalde amfiyi açtığımda (pulmp) die bas bi ses geliyo, fakat çalışmiica zaman o seste gelmiyo aleti açtığımda) bilgilerinize sunulur.... (plumpta nasıl bi sesse bende anlamadım 😀)
Bence, pre-amp devresinde bir problem olmuş, lambalıysa amfin lambalar sarsıntıdan hasar görmüş olabilir. Tranzistörlüyse sarsıntıdan hasar görme olasılığı zayıf ama çok büyük ihtimalle pre-amp devresinde bir sorun var.
Line-in girişi, pre-amp katına hiç uğramadan, direk power-amp kısmına gider. Bu yüzden orda sorunsuz çalabilmişsin. Burdan power-amp'ının sağlam olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.
Cesaretin varsa bir elektronikçiye göster amfini. Onlar bu işte ne anlar deme, onların ilk öğrendiği şeydir amfi yapımı 😀
çok saolasın aga... da bu pre-amp olayında öyle hemen hadi lehim yapalım geçsin gibi bi durum mu wardır acaba yok önemli bi olaysa ben kasaba gibi bi yerdeyim (okul yüzünden) halledebiliceklerini sanmıyorum çünkü amfiyi açmak için bile tornavida bulamadım adam sanayiye gidicen orda war dedi 😀. bide çok sorun warmıdır acaba bana masrafı ne olur eğer bu pre-amp olayında bi sorun warsa??? şimdiden tşkkrlr
Jeff_Loomis demiş ki:50-60 watt'ın altındaki hiç bir marshall'da marshall markasının getirdiği ekstra hiçbişi olmaz.
Behringer hem 30 watt diyosun, hem de daha ucuz diyosun, ne duruyosun? 😀