Amplifikatörlerimiz

• Konuyu açan Konuyu açan 01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jeff_Loomis demiş ki:
. Sizin havyan gibi ton alıyorum dediğiniz tonlar bana gayet gömük, kırık, ağzında bişi varken konuşan adamların çıkardığı sesleri andırıyor.

İmkanım olsa bir ENGL, Diezel, Soldano, Peavey (5150 hastasıyımdır), H&K, Roland JC tarzı amfilerden birini edinmek isterdim. Benim amfi deyince aklıma onlar geliyor açıkçası.

Senin bu yazdıklarına benzer şeyler dile getirmistim,ama çok deneyimlı ve bılgılı olsa gegrgk beni topa tuttular 🙂

Kesinlikle katılıyorum...

Elle tutulur sebeplere bağlayarak ve en az bir karşılaştırma yaparak berbat olduğunu tecrübe ettiğiniz tamamen lambalı (pre+power) amfi modellerinden de bahseder misiniz? Hangi birinden bahsedelim diyorsanız "combolardan başlayın" derim...
Teşekkürler...

Bende Marshall Vs230 var. 60 watt,reverb,chorus ve overdrive efektlerine sahip. Nacizane switch pedalıyla her işimi görmekte. Pedal , proccessor gibi şeylerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan birisi olarak tabi.

Alexilaiho demiş ki:
Bende Marshall Vs230 var. 60 watt,reverb,chorus ve overdrive efektlerine sahip. Nacizane switch pedalıyla her işimi görmekte. Pedal , proccessor gibi şeylerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan birisi olarak tabi.

Lambalı olmayan Marshall'ların bence en güzel serisidir Vs serisi. Hatta ses karakteri olarak Avt lerden bile başarılı bence.

Peki Line6 nın spider II amfileri hakkında ne dusunuyorsunuz... Ben evde kullanıcam... Ama bi yerde okumustum sanırım cleanine prosesor girince dengesizlik yaratıyormus bu dogru mu?

Moderator Notu:Yazınız benim tarafımdan düzeltilmiştir, rastgele büyük ve küçük harf kullanmak forum kurallarına aykırıdır. Örn: ...amfIlERi hAkKıNda... Bir de Türkçemizi güzel kullanmaya özen gösteriniz

Pre-amp katını bypass edemediğiniz tüm amfilerde prosesör girildiğinde çıkan ton çamurlaşır, boğuklaşır veya aşırı tizleşir.

Spider II'nin arka tarafta FXreturn'ü olmadığı için pre-amp katını bypass etmek mümkün değildir. Spider II'yi de prosesörle kullanmak zaten pek de mantıklı değil ayrıca amfinin zaten amacı prosesörlerin yaptığı modellemeleri yapmaktır.

Bence illa ki prosesör giricem diyorsan, FXreturn'ü olan bir amfi bulup, prosesörünü return'den gir. Tecrübeyle sabittir.

arkadaşlar amfi almak istiyorum önerileriniz çok iyi olur.

benim için distortionı mistortionı önemli değil amfisiz üretebiliyorum distorşınımı 🙂 çıkış önemli

chorus ve reverb olursa iyi olur

100-80 watt fln çıkışlı combo 2x12 yada half stack olabilr

ve sahne kullanımı için düşünüyorum

Fiyatı da ugun olsun onun için önerileriniz benim şu an ilgimi çeken markalar H&K veya Crate olursa sevinirim

bende amfi alacam arkadaşlar.dijital olmayan 50-100 watt arası lambalı bir amfi.ne öneririsiniz?
tarzım heavy metal.zühal de bugün marshall ın avt 100 ünü denedim.güzeldi...ama bu amfiden daha güzel amfiler vardır heralde.en fazla bunun fiyatında(gerçi 500 paund dediler,buda biraz pahalı benim için.biraz daha ucuza bulamazsam biraz daha para biriktirmem gerekecek).amfiler önermenizi rica ediyorum...
ayrıca marshall avt nin birde 50 watt lık olanı varmış.aralarında diğerinin 50 watt daha güçlü olmasının dışında başka bir fark varmı(sormayı unuttum adamlara ayrıca deniyemedim,depodaymış)
teşekürler...

Arkaşlar bende bir marshall mg15cdr var evde kullanmak için aldım. amfi kısık seste alına tonla yüksek seste alınan ton bir olmuyor acaba benim amfimi bozuk yoksa bu doğrumudur Çok acıncada komsular kızıyor artık kendime depo falan bulcam calmak için Ben amfiyi küçük bir barda grupla beraber denemiştim önce evde processorle tonlarımız ayarladık sonra bara gittik sound chek fln yapıyoruz işte amfinin sesini açtım yarısını biraz gecirdim evdeki tonlara alakası yok napıcam yardım lütfen birde trigondakilere sordum bu olayı belki bozuktur getir bakalım dediler ama götürmedim

Mastitis demiş ki:
Arkaşlar bende bir marshall mg15cdr var evde kullanmak için aldım. amfi kısık seste alına tonla yüksek seste alınan ton bir olmuyor acaba benim amfimi bozuk yoksa bu doğrumudur Çok acıncada komsular kızıyor artık kendime depo falan bulcam calmak için Ben amfiyi küçük bir barda grupla beraber denemiştim önce evde processorle tonlarımız ayarladık sonra bara gittik sound chek fln yapıyoruz işte amfinin sesini açtım yarısını biraz gecirdim evdeki tonlara alakası yok napıcam yardım lütfen birde trigondakilere sordum bu olayı belki bozuktur getir bakalım dediler ama götürmedim

Düşük sesteki ton ile yüksek sesteki ton birbirini tutmaz tam çünkü amplinin asıl karakteristiği yüksek seste belli olur.Hatta aynı marka iki ampli olsun.Biri 15w,diğeri 60w diyelim aynı ayarlarda bile tonun pek alakası olmaz birbiriyle.Onun için kendi tonumuzu yaparken yüksek seste yapmamızda yarar var zira ampli tam performansını yüksek seste gösterecektir.Bu durum lambalı bir aleti olanlar için çok daha fazla önem taşır.Kolay gelsin 🙂

Ben 100wattlık tüplü fender görmüştüm senfonideydi 1 milyara veriririz demişlerdi. Sana kalmış bence deyip deymiyceği bide bozulunca yaptırabilirmisin o da trafosu fln bozuluyor tüplü trafosu sarıcak adam bulman lazım hassas aletler tüplüler ben olsam watt ı yüksek bir transistörlü düşünürdüm ileride tüplüleri nasıl tamir ettirilir bilmem bilen vardır Çokmu olumsuz düşündüm ? 🙂

alik demiş ki:
bende amfi alacam arkadaşlar.dijital olmayan 50-100 watt arası lambalı bir amfi.ne öneririsiniz?
tarzım heavy metal.zühal de bugün marshall ın avt 100 ünü denedim.güzeldi...ama bu amfiden daha güzel amfiler vardır heralde.en fazla bunun fiyatında(gerçi 500 paund dediler,buda biraz pahalı benim için.biraz daha ucuza bulamazsam biraz daha para biriktirmem gerekecek).amfiler önermenizi rica ediyorum...
ayrıca marshall avt nin birde 50 watt lık olanı varmış.aralarında diğerinin 50 watt daha güçlü olmasının dışında başka bir fark varmı(sormayı unuttum adamlara ayrıca deniyemedim,depodaymış)
teşekürler...

teşekürler reeve.onu denemeden amfi almıyacam..

peki arkadaşlar banim tarzıma uygun önerebileceğiniz başka modeller varmı.?ayrıca yukarıda bahsettiğim marshalla bu parayı vermeye değermi , daha iyilerini bulabilirmiyim?

Mastitis demiş ki:
hımm anladım sağol peki transistörlülerde ısınma tonda problem yaratıyormu

Yaratır 😀 2-3 saat yüksek volümde çaldıktan sonra seste boğulma başlıyor. 4-5 saat geçtiğinde iyice boğuklaşıyor. 6. saatte ampli yanıyor gibi.
Çok yüksek çıkışlı bir ampli bunları yapar mı bilmiyorum ama 30 ve 65Wlık amplilerde tecrübeyle sabittir 😀

Amoremorte demiş ki:
Alexilaiho demiş ki:

Lambalı olmayan Marshall'ların bence en güzel serisidir Vs serisi. Hatta ses karakteri olarak Avt lerden bile başarılı bence.
Gerçekten de tonu çok karakteristik.Zaten Avtleştikçe dijitalleşiyorlar. Artık piyasada bu amplilerin sıfırları da yok. Bu açıdan da baktığımda çok şanslı sayıyorum kendimi.

Alexilaiho demiş ki:
Amoremorte demiş ki:
Alexilaiho demiş ki:

Gerçekten de tonu çok karakteristik.Zaten Avtleştikçe dijitalleşiyorlar. Artık piyasada bu amplilerin sıfırları da yok. Bu açıdan da baktığımda çok şanslı sayıyorum kendimi.
zafer senin amfinin 80likleri 100lükleri varmı

Jeff_Loomis demiş ki:
Pre-amp katını bypass edemediğiniz tüm amfilerde prosesör girildiğinde çıkan ton çamurlaşır, boğuklaşır veya aşırı tizleşir.

Spider II'nin arka tarafta FXreturn'ü olmadığı için pre-amp katını bypass etmek mümkün değildir. Spider II'yi de prosesörle kullanmak zaten pek de mantıklı değil ayrıca amfinin zaten amacı prosesörlerin yaptığı modellemeleri yapmaktır.

Bence illa ki prosesör giricem diyorsan, FXreturn'ü olan bir amfi bulup, prosesörünü return'den gir. Tecrübeyle sabittir.

Nasıl yani fx return olmayan amfilerde processor'ler performans veremiyor mu bunumu demek istiyorsun????

Geri