antbalci demiş ki:Şöyle bir iddam var. Müzisyenlerin gözlerini kapatıp , onlara rastgele prosesörden ve analog sistemden gitar sesi dinletilse, hatta bir de transistörlü ve lambalı amfi tonu dinletilse, ve hangi sistem olduğu sorulsa doğru tutturma oranları %50'yi geçmez. Hatta bunun testini önümüzdeki günlerde online yapıp sonuçları açıklamayı düşünüyorum. Stüdyomda hem lambalı, hem transistörlü, hem analog hem dijital prosesör mevcut. Bunları kullanarak, aynı gitar ve gitarist ile aynı ses şiddetinde tamamen tarafsız biçimde örnek sesler kaydedip nete upload ediyorum. Bakalım ne olacak?
antbalci demiş ki:Şöyle bir iddam var. Müzisyenlerin gözlerini kapatıp , onlara rastgele prosesörden ve analog sistemden gitar sesi dinletilse, hatta bir de transistörlü ve lambalı amfi tonu dinletilse, ve hangi sistem olduğu sorulsa doğru tutturma oranları %50'yi geçmez. Hatta bunun testini önümüzdeki günlerde online yapıp sonuçları açıklamayı düşünüyorum. Stüdyomda hem lambalı, hem transistörlü, hem analog hem dijital prosesör mevcut. Bunları kullanarak, aynı gitar ve gitarist ile aynı ses şiddetinde tamamen tarafsız biçimde örnek sesler kaydedip nete upload ediyorum. Bakalım ne olacak?
nathrizarri demiş ki:Şu bir gercekki çok fazla sahne performansı gösteriyorsanız analog setup sizi yorar. Bulunduğunuz organizasyonda kaliteli amfilerde olabilir, mg100 kafa amfileri ve bunun kabinleride olabilir. O yüzden analog setupda elde ettiğiniz kalite konserden konsere değişir. Vede bu setup'ı taşımak üstüne birde dipgürültülü iseler kullanacağınız noise gate sayesinde butun uğraşlarınızla sahip olmaya çalıştığınız analog pedal kalitesi yerle bir olur.
Fakat processorde durum daha farklı. Modellemesi sayesinde bilgisayara direk girerek bile guzel sesleri alırsınız. Tamamen pratikliğe dayanan bir alettir. Kaliteden biraz düşürür fakat kolaylıkda çığır açar. Ama anketteki bu kadar yüksek ANALOG yüzdesi işe gerçekci bakılmadığını gösteriyor. Çünkü analog kombinasyonlara sahip olan arkadaşlar bilir ki pedalları konserlerde oradan oraya taşımak heleki gitarınız hardcase ileyse bir işkencedir ve ara sıra sordurtur insana değer mi bunca çileye diye..
Bugun processorler üreticiler isterse analoglari bir anda mahvedebilir. Teknoloki neler neler başarıyor. Fakat ticarette bittiği için olay bu olayı yakın görmüyorum. Ama 10-15 sene sonra analog processorler çıkar. Ve projeleride inanın bugün falan tamamlanmıştır😀
KoRnoManiac demiş ki:merhabalar.günlerdir bu sorunun üzerine düşünüyorum.gt-8 kullanıyorum yaklaşık 1 senedir.ancak şöyle bi sorun çıktı karşıma:
kendimin öle aşmış bi amfisi yok,zaten aşmamış da yok 🙂 almaya ve taşımaya imkanım da yok(malum öğrenciyim ve yeterince yüküm var).gt8 i evde bilgisayarda,farklı stüdyolarda farklı amfilere ve çaldığım barda yine farklı bi amfiye bağlıyorum.elde ettiğim sonuçlar hep farklı farklı oluyo haliyle ayarlama çalışmaları birsürü sıkıntı.tabi bi de araştırmalar ve kurcalamalarıma rağmen gt8i adam gibi kullanabildiğimi düşünmüyorum yani yeterince verim alamıyorum.
gt8 i satıp analog kurmayı düşünüyorum şu sıralar.Biçok amatör grup gibi bizde çeşitli türlerde müzik yapıyoruz atıyorum duman da yer alıyo repertuarımızda,pentagram da,metallica da...çok çeşitli efektler kullanmadığımı da varsayarsak şöle bi analog kurmayı düşündüm.artısı eksisi hakkında yardımcı olurmusunuz?
boss md-2
sd-1
compressor cs3
boss ge-7
dd-3
rv5
cry baby gcb95 ve bcb60 pedalboard