_PRaXiS_ demiş ki:
ramidus52 önce sana tokadı basarak sözlerime başlıyorum.
Komünistler insanların eşit olduğunu falan söylemez seni gidi beyni kapitalistlerce doldurulmuş ezbere konuşan kişi seni. İnsanların eşit haklara sahip olması gerektiği üzerinde hareket eder. İkisi aynı şey mi söyle bakalım zeki arkadaşım? Bir tokat daha.
Liberaller, demek ne idüğü belirsiz şanslara eşitçe sahip olduğumuzu söylerler demek işimiz şansa kalmış 🙂 ulan şans nedir? 😀 Bu nasıl bir sistemdir, ki liberalizm buda değildir, bir tokat daha.
Liberaller, devletlerin ellerini kapitalizmden son kerteye varana dek çekmelerini ve bu sayede burjuva ve küçük-burjuva'ların serbestce üretime girmelerini kolaylaştırma üzerinedir. Yani bırakınız yapsınlar , ortalığı dağıtıp işçilerin hayatlarını gebertene dek zorlaştırsınlardır.
Aman ne özgürlük dimi seni gidi burjuva zihniyeti mahluk arkadaşım. Bir de utanmadan eşitlikten bahsediyorsun.
Şu eşitliğe duygularıda karıştırmışsın ya eşitlik denince bir şey anlamayan zeki dostum benim 🙂 Hı bir de bu saçmalığı mümkün kılıp sonsuza dek olamayacağınıda mümkünsüzleştirmişsin ah ne yaratıcı bir fikir 🙂 Ulan naziler bile daha mantıklı.
Evet liberalizm bir ideolojidir yani gerçekdışı sadece düşüncede var oaln bir saçmalıktır bir tokat daha.
ancak komünizm bir metodolojidir yani özgürlüğü düşünmez onu uygulamak için mücadele eder ki gerçek özgürlüğe ulaşılsın.
Anlaşıldımı zırtapoz efendi. Ütopik dediğin şeyde iyice bir düşün.
Bize en çok zarar veren ideolojiler kalıbını bahşettiğiniz için size minnettarım 🙂 Of of bu son tokattı git aklını başına topla. neyse...
karşıt fikirlere hiç tahammül gösteremediğin için bende sana bir tokat aşkedip lafıma başlıyorum praksis efendi!
🙂
senin ne kadar marxizmi savunma hakkın varsa bu kardeşimizin de o kadar liberalizmi savunma hakkı var bu bir!
o pek nefret etttiğin kuyruğunu arayan küçük burjuvalardan senin pratik hayatta ne farkın var önce sen bunu bir cevapla bakalım bu iki!
binlerce yıllık insanlık tarihinde nice sokratlar,platonlar ,feurbachlar gelmiş geçmiş,nice
kanlar dökülmüş,nice savaşlar olmuş... bunca insan bunca jenerasyon uğraşmış,didinmiş...bunların hepsi yanlış,e bizim saçlı sakallı,küpeli, yüzüklü,kendi iç çamaşırını yıkamaktan aciz,şekilci küçük burjuva anarko komünisti,ütopisti bilmem ne -ist'i doğru!
neymiş efendim şu izm gelecekmiş,önce kültür devrimiyle insanları bilinçlendirecekmiş ondan sonra başlayacakmış 'altın çağ'!
bütün kıskançlıklarından,komplekslerinden,hasetinden,tembelliğinden kısaca bütün berbat duygularından arınacakmış ve iyi huylu bir yaratık haline dönüşecekmiş ademoğulları!
sonra huzur ,ebedi eşitlik ve özgürlük!!
huzur için çekilen onca çile!
eşitlik ve özgürlük için!
peh!
huzur da neymiş?kainatta bunca fırtınalar koparken neyin huzuru?
robotlar gibi hizsiz,duygusuz,kopya insan üretimine geçilmedikçe nasıl eşitlik?
dünyada tek bir köle insan kalmadıkça ne özgürlüğü?
hangi izm bugüne değin insanlığa ne katkı yapmış kardeşler?
hala sen şu -istsin yok ben bu -istim diye kapışıyoruz!
ne olduğunu bile bilmediği izmler uğruna ölüp giden milyonlarca insan...
budur beni yaralayan;