Nick - yorum uyumuna daha güzel bir örnek olamazdı doğrusu. 🙂 Yani bunca yıllık yurtdışı alışveriş tecrübesi olan birini nasıl epiphone veya gibson satıcısı olarak lanse ettiniz anlamak güç. 🙂 Gerçekten ilginç. Üslubunuzu bir kenarı bırakmanızı öneririm. 🙂 Burada fikir alışverişinde bulunup, insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, boş konuşuyorsun diye yorum geliyor. Garip doğrusu.
Kimseyi korkutmak veya almaktan vazgeçirmek gibi niyetim yok, üstüne üstlük Andertons'a mail atıp bu durumu soran benim. Ha benim cevabıma inanmadınız mı?
Alttaki linke tıklayıp, CTRL+F'e bastıktan sonra "refuse" diye aratırsanız, verdiğim bilginin farklı olmadığını göreceksiniz. Son zamanlarda astronomik tutarlar çıkan "peşin ödenmemiş , muayene sonrası ortaya çıkan gümrük vergisi" muhabbetinden sonra, özellikle peşin ödemediğim gümrük vergili ürünleri almaktan ben çekiniyorum. Varsa almak isteyen tabiki risk alabilir diye de yukarıda ekledim. Cebinizde beş kuruş para yok, gelmiş burada saçma sapan eleştiri yapıyorsunuz.
Andertons'un kuralı net ve açık. Adamlar gümrük ücreti fazla geldi diye ürünü kabul etmemezlik yaparsan paran iade olmayacak demiş. Benim de yurtdışından ürün alacak arkadaşlara önerim şu ki " eğer mümkünse gümrük ücretini peşin ödeyebileceğiniz yerlerden" alışveriş yapın.
If you live outside the EU you will probably have to pay local import tax to the courier when your items are delivered. Please ensure you find out what your local import taxes are before you order. We cannot refund an order because of these customs charges so please do not refuse the delivery at this point as you will not get your money back.
Not: Son olarak bizim ülkede gümrük vergisi hakkını kanunla arayacak olan gerçek kişinin "vay haline !" deyip, konuşmamı sonlandırıyorum. 🙂
Can I Buy From Outside the UK?
Please see our helpful video guide We offer a wide range of tracked, fully-insured, speedy delivery options outside of the UK, shipping to over 50 countries at very low prices. We can ship to m...help.andertons.co.uk
Okuma yazma - anlama olayı yok galiba sizde, hala andertons diyorsunuz. Adam ingiliz, buradaki yasayı gümrüğün nası işlediğini bilmiyo araştırmıyo heralde, oraya genel bir şirket tutumunu yayınlamış olursa böyle birşey başımız yanmasın diye. Birde yıllardır yurtdışından birtek siz alışveriş yapıyorsunuz ve benim cebimde para yok? ah be kardeşim üzülüyorum senin gibi insanlara.
Yahu yazdığımı okusana, hiçbir şekilde fazladan ücret ödeyip geri yollatma - depo parası verme gibi bir durumun yok diyorum anlamıyorsun. Neyi savunuyosun anlamıyorum, al adam Epiphone sipariş etmiş thomanndan buraya tonla linkini koyanda benim, gidipte 5500 lira vermeyin 3600 liraya alınıyo diye. Birkaç ay önce bende gitar + amfi aldım, şansıma amfiye ötv bile çıkmadı (ötv parası hazırdı), her dk birileri birşeyler sipariş ediyo thomanndan veya yurtdışından, böyle birşey olsa elbet duyulur. Yukarıda dediğim gibi aptal saptal aliexpress siparişleri ile karşılaştırıyorsunuz şu olayı. Neyse engeli basmak durumundayım, okuma - anlama sorunu olan insanlara laf yetiştirmeye mecalim yok, hayatta başarılar.