Bu cihazları bu kadar büyütmeyin derim, hele de (imzanızdan anladığım kadarıyla) prodüksiyon ve kayıtla uğraşıyorsanız. Ultra ve Fx-II kullanmışlığım var, ama ikisini de sattım ve geriye dönüp bakmadım. Şu anda kullandığım preamfi SansAmp PSA1.1. Amfide verdiği sonuç harika, kayıt için ise zaten bir sürü alternatif var. Fractal'ın hiç bir cihazı ile amfimde beni memnun eden bir ton alamadım. PSA'yı Torpedo Cab gibi bir şeye bağlasam muhtemelen kayıt için de gayet iyi sonuç alırım. Evet, Axe'deki zibilyon tane efekt yok ama, zaten onların ne kadarı kullanılıyor ki ?
Farklı bir bakış açısı önereyim: Bir cihazın bu kadar sürede yeni versiyonlarının saçılması, ilk modelin gerçekte ne kadar çığır açıcı olduğunun da sorgulanmasını gerektirir. Nitekim, Axe-II kullanıcıları meseleye temkinli yaklaşıyor. Şu anda forumda bir tane Ultra var satılık, 3000 TL. Dijital cihaz demode olunca bayağı değer kaybediyor. İnsan merak ediyor, Axe-III'ler ikinci ele düştüğünde piyasası ne olacak ?
Bence AX-8 gibi bir şeyin yeni versiyonu çıkarsa onu takip etmekte fayda var. En azından portatif bir cihaz.