Film yoğun eleştirildi,yerin dibine batırıldı sürekli.Desinler ki,ayrık ayrık verilen karakterler,psikolojiler filmin bütününde yansıtılmak isteneni verememiş.Bazı karakterler,örneğin Zagor tiplemesi filmin dramatik gidişatını renklendirememiş tam tersine olumsuz etkileri olmuş.Bir çok oyuncunun bazı sahnelerdeki _özellikle serhoş zamanlarda ki- replikleri sırıtmış.Bunlar doğru eleştiriler.Ama şu da var ki,kim ne derse desin Kamyoncu Ali karakteri, canlandırılması,yönetimi o kadar başarılı ki.Müzikle beraber yansıtılan voleybol sahnesi ve yine müzikle beraber yansıtılan hediye paketleme sahnesi başkaları ne düşünür bilmem ama bana göre hakkaten Türk sinemasının çok çok üstünde sahneler.Aynı zamanda filmdeki belirsizlikler bir eleştiri olamaz,belirsizliklerin kasten bırakıldığı gün gibi ortada bir film niye,nasıl bu konuda yerden yere vurulur ki.Filmde bazı dialoglar o kadar çok ayrıntı ve dikkat içeriyor ki,ya buna kimse dikkat etmemiştir,etmeyecektir diye içimde saklamayı tercih ederim..
Son olarak kimse kimsenin emeğine saygı göstermek zorunda değil,iyi-kötü yapılan her şey de bir emek var ama insanların en azından kendi beyinlerine saygı göstermeleri gerek.O kadar basit bir şey ki,başka elit olduğu düşünülen insanların beyendikleri,kült haline gelmiş şeylere övgü dizmek,belki de aynı inançlarla yapılmış yeni,belki onlara göre -mutlak- kusurları daha fazla olan şeyleri sürü psikolojisiyle yerin dibine batırmak..Bu film beyenilmeyecek bir film olabilir ve de bir çok kişi vardır gerek bu sitede gerek başka yerlerde bunu belirten.Onlara hiç bir şey denemez ama bu film üzerine *tükürülecek* bir film değil.Bunu yapanların da ne samimiyetine inanıyorum ben,ne de düşüncelerine.