purple_rain demiş ki:film gerçek hayattan alınmış tamam...ama barda geçen kurgu kısmını fazla abartılı buldum.gerçi gerçek olayın sonuyla filmin sonunun örtüşmeyişi yürek ferahlatan bir durum olmuş 😉
fulya_m_o_r demiş ki:purple_rain demiş ki:film gerçek hayattan alınmış tamam...ama barda geçen kurgu kısmını fazla abartılı buldum.gerçi gerçek olayın sonuyla filmin sonunun örtüşmeyişi yürek ferahlatan bir durum olmuş 😉
Barda geçen kurgu kısmını abartılı bulmak konusunda katılıyor ve dahi filmi gereksiz bulduğumu da eklemek istiyorum; beğenmedim.Ama gerçekte bunların sadece üçte birinin yaşanmış olduğunu varsaysak bile -ki olayın boyutlarını bilmiyorum- sahiden ürepertici :roll: Bu arada gerçek olay hakkında da yalnızca Ankara-GOP'ta bir apartman dairesinde yaşandığını biliyorum.Sonunda ne olmuş ki? :?
JosephPetrozza demiş ki:senin izlememen lazımmış o zaman o filmi, dediklerinden o anlaşılıyo... 🙂
x_factor demiş ki:Filmde nejat ve tayfasının bara gelip barmenin onlara karşı tavrı saçma geldi. adam gibi barın kapandığı falan anlatılmaya çalışılır böyle durumlarda ama adam direk diklendi gruba yani barmen resmen .iktirin gidin der gibiydi. yetmezmiş gibi bi de vurmaya kalkarsan ordaki piskopat grubun mekanı dağıtacağı çok bariz ortada. bu sahne saçmaydı ve bence en önemli sahnelerden biri bu çünkü olayların gidişatını direk etkiler bu olay.
x_factor demiş ki:Barmenin en azından kavgayı başlatan taraf olmaması gerekir.
Filmdeki küfürler ve konuşma tarzları karakterlere çok iyi oturmuş, bu yönden çok gerçekçi bir film. Filmin özenilecek değil ders verecek bir film gibi görünmesi gerekir ve bu yönüyle de filmi başarılı buldum. Filmin sonu sanırım piskopatlığa özenmeye meyilli zayıf kişiliklere yeterince caydırıcı olmuştur.
Kesinlikle yukarıda beğenmedim demiştim ancak sebeplerini açıklamamıştım.İşte saydıkların tamı tamına benim filmi beğenmeme nedenlerim..Asortiq_mnyq demiş ki:Diyaloglar çok yapmacık geldi bana.Çok sevimsiz bi arkadaş grubunun başına gelen kötü olaylar bi yana bizlere yönetmenin vermeye çalıştığı mesaj havada kalmış,her şey çok yapmacıktı bana kalırsa filmde.Gerçi Serdar Akar'ın çektiği diğer filmleri yanyana koyarak düşünüyorum belki.Ki Gemide ve Laleli'de Bir Azize'nin yanından geçemeyecek bir film bence Barda.Her neyse ben beğenmedim filmi.