Bumudur budur
That's enough
Ama keşke cevap verseler adamakıllı
That's enough
Ama keşke cevap verseler adamakıllı
wichita demiş ki:uzun zamandır yazmamak için direniyordum.çünkü nasıl olsa yazdıklarım bir şeye yaramaz dedikodu insanların ilgisini daha çok çekiyor okumadan pas geçerler diye düşünüyordum.sonra bunun beni engellememsi gerektiğine karar verdim. aslında konu doğrudan barışla ilgili değil ama bu forumlarda okuduğum kadarıyla bir düşünce yapısının baş mağduru olarak barış görünüyor. rock müziğin özgürlükle özgür düşünceyle birebir bağlantılı olduğunu yıllardır bu müziği yapanların özgürlük fikrini savunduğunu düşünürsek burda agrip bişeyler oluyo bence. birileri diğerlerinin yapmak istediğini engellemeye çalışıyor. birileri diğerlerine sen git buraya ait değilsin diyor. birileri diğerlerine burası bizim çöplüğümüz girmenin belli koşulları vardır sen bu koşullara uygun değiilsin diye karar veriyor. şimdi soru 1 .bu birileri bu hakkı nerden ediniyorlar soru 2 .tv magazin programlarını bile geride bırakacak bir tarzla forumları dolduranlar önce kendilerine eleştirel bakabiliyorlarmı soru 3.türkiyede rock gerçekten birilerinin tekelindemidir rockçılar tekelciliğin karşısında değilmidir 4. önüne çıkanın (hatta yoldan geçenin) katıldığı yuxexes programında barış akarsu neden yer almaz. soru 5. akademi türkiye yarışmadırda nokia supersound jürisinde tarkanlar harunlar şenbenler bulunduğu için değilmidir soru6. barışı yarışmadan geldi diye eleştirenlerin çoğu (bu ve benzeri sitelerde çokca rastlayabilirsiniz )nokiasupersound demo göndermemişmidir.
Black_knight demiş ki:Yüksek ses ve çıkardığı gurupların çoğu kötü.Türkeyede rock müzik kötü ve hatta kötünüün ötesinde bana göre.
Daishuman demiş ki:Black_knight demiş ki:Yüksek ses ve çıkardığı gurupların çoğu kötü.Türkeyede rock müzik kötü ve hatta kötünüün ötesinde bana göre.
senin barışını çıkarmadılar diye neden orda çıkan grupları kötülüyorsun ki?? o program en azından underground gruplara destek veriyor...Onlarda olmasa Türk rockı nasıl ilerleyecek söyler misin?
Daishuman demiş ki:Black_knight demiş ki:Yüksek ses ve çıkardığı gurupların çoğu kötü.Türkeyede rock müzik kötü ve hatta kötünüün ötesinde bana göre.
senin barışını çıkarmadılar diye neden orda çıkan grupları kötülüyorsun ki?? o program en azından underground gruplara destek veriyor...Onlarda olmasa Türk rockı nasıl ilerleyecek söyler misin?
Black_knight
Daha öncede saydığım gibi bir mavi sakal,pilli bebek,bulutsuzluk özlemi,yaşar kurt,pentagram,demir demirkan,şebnem ferah ve daha niceleri gibi müzisyenlerin ve gurupların asıl kaliteyi en azından avrupa ve amerika standardı ölçüsünde yakaladıklarını sölüyebilirim.Tabiki ister benim görüşüme katılın ister katılmayın sonuç olarak ben Türk insanının çok dah aiyi yerlere gelmesini istiyorum ki bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak ülkemle gurur duyarım.
Black_knight demiş ki:Daishuman demiş ki:Black_knight demiş ki:Yüksek ses ve çıkardığı gurupların çoğu kötü.Türkeyede rock müzik kötü ve hatta kötünüün ötesinde bana göre.
Arkadaşım ben barışçıyım ama ikinci manadaki barışçı🙂.Kimseye düşman değilim .Sadece bunlar benim kendi fikirlerim ve söylüyorum gene barış ya da çok iyi müzik yaptığı sandığınız guruplar ve şahıslar bana göre Türkiyede iyi müzik yapmıyor.Ben Amerika ve avrupa standartında Türkiyede o kaliteyi yakalamış çok az sanatçı olduğunu düşünüyorum. Kendimden bahsetmiyorum burda.Bunları bir dinleyici olarak söylediğimi varsayın.Parmakla gösterebileceğimiz bu şahıs ve guruplar zaten Türkiyede bilinen rock(ve türevleri) toplulukları olup belli bir dinleyici kitlesine sahipler zaten.
Daha öncede saydığım gibi bir mavi sakal,pilli bebek,bulutsuzluk özlemi,yaşar kurt,pentagram,demir demirkan,şebnem ferah ve daha niceleri gibi müzisyenlerin ve gurupların asıl kaliteyi en azından avrupa ve amerika standardı ölçüsünde yakaladıklarını sölüyebilirim.Tabiki ister benim görüşüme katılın ister katılmayın sonuç olarak ben Türk insanının çok dah aiyi yerlere gelmesini istiyorum ki bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak ülkemle gurur duyarım.
Neden bizde daha iyi sanatçılar dünyaya açılmasın? Açılsın tabiki işte bana göre Türkiyedeki genel müzik kalitesi belli ölçüler çinde gidiyor.
En azından, white lion ve white snake ya da skid row gibi çok iyi gurupların eski olduğunu ve bunların 1980lerde olduğunu bilenleriniz vardır.Sonuç olarak amerikanın yaptığı kalitede bir müzik kalitesini Türkler yakalayamamıştır tabiki genel olarak.
Almanlar hatta fransızlar bile bunu yakalamıştır.
Neden bizim rock topluluklarımız yurt dışına açılamıyor ki çok iyi müzisyenler bile bunu başaramamaktadır.Tabiki ünlü virtüözlerimiz var yurt dışında ödül almış.
Yalnız benim kastettiğim marjinal boyutlarda ünlü olabilen yurt dışında herhangi bir Türk rock gurbunun süregelen bir başarısına sahip olamadığıdır..Evet mavi sakal ve pentagram bir ara yurt dışında kendinden söz ettirdi ki onların yaptığı müzik oldukça kaliteli bence.Benim en çok üzüldüğüm nokta yerimizde sayıyoruz.Türk rock müziği ilerlemiyor sadece ilerlediğini düşünüyorsunuz.
Benim kanımca bir Türk rock gurubunun dünyaya açılabilmesi için ingilizce şarkılara yoğunluk vermesi gerekir.Neden mi ? Bakınız: helloween alman,system of down ermeni,night wish ve sonata artica finlandiyalı ve şarkıları neden oluşuyor? hepsi ingilizce ve vokallarin sesi çok iyi.Ve vokal sıkıntısı yaşanmamalı.Aksanı iyi olan bir Türk vokal bulmak çok zor.Yalnız finlandınya aksanı ile çıkan night wish gurubu bile ingilizce şarkılar yazıyor ki dünyaya açılsın.Örnek olarak söledim bunları sonuçta bunlar gibi memleketi ingiltereden veya amerikadan olmayıp ingilizce şarkılarla ve mizkleriyle kaliyeyi yakalayıp dünyaya açılan guruplardan bazıları.
Aksan çok önemli çünkü parçanın rengi ve üslubu onunla uyum gösteriyor.İngilizce şarkılar yapabilmek ve onları düzgün söyleyebilecek bir vokal lazım ve sonra müzik kalitesi ile bunu iyi harmanlamak gerekir.
Bu işler böle yürüyor.İşte bizim türkiyedeki çoğu rock ve metak toluluklarının dünyaya açılmamasındaki en büyük neden:İngilizce
bence herkes ne kadar bilgili ,müzik otoritesi olduğunu göstererek :roll: BARIŞ AKARSU yu eleştirme hakkı olduğunu göstermeye çalışıyor.. 😉 yalnız bilmemiz gereken esas nokta şu ki:müzik bilgiyle değil,yetenek ve duyguyla yapılır.BARIŞ AKARSU,çok yetenekli ve duygu insanı..O nu sahnede dinlemeyenlerin ,hakkında fikir yürütmesini saçma buluyorum.kaldı ki ;bu forumu bazı arkadaşlarımız ,kendi reklam panoları zannetmeye devam ediyorlar... :evil: yazık ..yazık..çok yazık..alizez demiş ki:yanlış forumamı geldim? 😆 .burası barış akarsu forumu değilmi?yoksa burası rock müziğin türkiye deki durumu ve dünyada rock müziğin tarihi tartışması forumumu? 😆
alizez demiş ki:yanlış forumamı geldim? 😆 .burası barış akarsu forumu değilmi?yoksa burası rock müziğin türkiye deki durumu ve dünyada rock müziğin tarihi tartışması forumumu? 😆