VuSlaT demiş ki:abi allahaskina ne alaka rock muzikle baris manconun ya garibime gitti yoksa baris mançoya bi gicikliim yok ama alakasiz cidden. yakinda rock basligi altinda muslum gurses ibrahim tatlises veya orhan babayida koyarlar gibime geliyo. :x
VuSlaT demiş ki:abi allahaskina ne alaka rock muzikle baris manconun ya garibime gitti yoksa baris mançoya bi gicikliim yok ama alakasiz cidden. yakinda rock basligi altinda muslum gurses ibrahim tatlises veya orhan babayida koyarlar gibime geliyo. :x
_Devrim demiş ki:Arkadaşlar ben herşeye olduğu gibi Türkiye müziğine de bir milad koyuyorum.1980.
Barış Manco,70'li yılların en önemli ANADOLUROCK müziği temsilcilerindendir.İlk müzisyenlik yıllarında Twistlerle,rock&roll'larla rock müziğinin özünü benimsemiş ve geliştikçe Türk etnik rock müziğinde üretimleriyle kendine ayrı bir yer sağlayabilmiştir.70'li yılların gerçek anadolurockçılarından biridir.
Ancak 1980 yılından sonra Türkiye'de köklü değişimler yaşanmaya başlanmıştır.Bu müzik dünyasına da yansımıştır.Anadolurock Gerçek kimliğini kaybetmeye başlamıştır.Bu dejenere 70'lerdeki tüm babalarda olduğu gibi,maalesef Barış Babada da görülmüştür.Mesela Barış Manço kaset kayıtlarını Kurtalan Exp. ile değil aranjörlerle yapmaya başlamıştır.Rock kimliğinden kopmuştur.
Yukarıda bahsettiğim 'dejenerasyon' bütün babaları etkilemiştir.80 sonrası AnadoluRock ustalarında 70'li yılların soundunda bir üretim çok az görülmüştür.
Ve ben bugün açıkça söyleyebilirim ki;bugün Türkiye'de Anadolurock müzik eskisi gibi yapılmıyor.Bu yapan çok az grup kaldı.