Başlangıç için elektro gitar tavsiyesi

Merhabalar daha önce gitar deneyimim olmadı. Başlangıç için ne kadar bütçe ayırmalıyım konusunda bir fikrim yok. Gitar + amfi almayı düşünüyorum, elektro gitarı öğrendikten sonra ilk olarak Metallica rifflerini öğreneceğim. Her türlü şarkıyı çalmama müsaade edecek bir gitar arıyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Cort kx5 al, manyetikleri canavar gibi metal yaparsın cayır cayır. Coil tap özelliği de var, ton düğmesini çektin mi yukarı humbucker single oluyor, clean tonları da öyle kotarıverirsin. Mis gibi gitar.

Cort kx5 al, manyetikleri canavar gibi metal yaparsın cayır cayır. Coil tap özelliği de var, ton düğmesini çektin mi yukarı humbucker single oluyor, clean tonları da öyle kotarıverirsin. Mis gibi gitar.
Aradığım stil net değil yani değişebilir fakat şu anlık Fender / Squier strat tarzında mümkün mertebe ince klavyeli köprüsüz bir model arıyorum hocam, kelepçe yoksa köprü akoru bozuyormuş sanırım, ayrıca beğendiğim modellerin çoğu ya hh ya sss oluyor veya 24 perde olmuyor. (24 şart mı bilmiyorum.) Hala istediğim modeli bulamadım.

Son düzenleme:
ince klavyeli köprüsüz bir model arıyorum hocam, kelepçe yoksa köprü akoru bozuyormuş sanırım,
kulaktan dolma bilgilerle paranı boşa harcama...
neden ince klavye?
köprüsüz bir gitar olamaz.... köprü cinsleri vardır
kelepçe nedir? olmadığında akort (akor değil) neden bozulsun?
biraz daha araştır temel kavramları öğren daha rahat karar verirsin
sadece Metallica (veya XXX) çalma gitarı diye bir şey yok, 10 bambaşka gitar tipinin en az 7'siyle ne istersen çalarsın ortalama olarak

kulaktan dolma bilgilerle paranı boşa harcama...
Doğrulanmaya açık bir bilgi olarak yazdım zaten doğruluğundan emin değilim.
Daha rahat çalmak için elim büyük değil
köprüsüz bir gitar olamaz.... köprü cinsleri vardır
Floyd Rose köprüsünü kastediyorum.
kelepçe nedir? olmadığında akort (akor değil) neden bozulsun?
Floyd Rose köprüsü sert kullanıldığında bu fiyat bandındaki gitarlarda akort kaçırma olabiliyormuş. Keza yukarıdaki mesajımda sanırım dedim net bir bilgi olarak belirtmedim. "Akor" yazım yanlışı
sadece Metallica (veya XXX) çalma gitarı diye bir şey yok, 10 bambaşka gitar tipinin en az 7'siyle ne istersen çalarsın ortalama olarak
Üç single manyetik yerine tek humbucker 2 single benim için daha iyi olur anlamında söylemiştim zaten, soruya soruyla cevap vermek yerine gitar öneriniz varsa yazabilirseniz müteşekkir olurum.

Son düzenleme:
Sap profili (yani ince klavye ile kastettiğin şey) ile el boyutunun bir ilgisi yok .... C,D,U gibi profiller artı 1 ve 12 fretteki kalınlık ve radius yani çap belirleyici olur... ufak el ince sap, büyük el kalın sap diye bir formül yok.
Özellikle de Hetfield gibi girişeceksen incecik ve düz bir klavye tam tersi rahat ettirmeyecektir.

Doktora da gitsen önce teşhis için soru sorar... hoca suratıma bak hastalığımı söyle soruya soru ile gelme diyor muyuz, hayır.

Sap profili (yani ince klavye ile kastettiğin şey) ile el boyutunun bir ilgisi yok .... C,D,U gibi profiller artı 1 ve 12 fretteki kalınlık ve radius yani çap belirleyici olur... ufak el ince sap, büyük el kalın sap diye bir formül yok.
Özellikle de Hetfield gibi girişeceksen incecik ve düz bir klavye tam tersi rahat ettirmeyecektir.

Doktora da gitsen önce teşhis için soru sorar... hoca suratıma bak hastalığımı söyle soruya soru ile gelme diyor muyuz, hayır.
Üslubumu mazur görün, peki önerebileceğiniz marka var mıdır? Fender'a ait olduğundan Squier almayı düşünüyorum. 24 perde şart mıdır ve hss mi yoksa sss mi almam gerektiği konusunda kararsızım.

Geri