Bedava Olsa Almamalı Dediğiniz Pedallar

Noise gate çalarken gürültüyü engellemez bu arada, çalmazken engeller. 🙂 Çok (haddinden fazla) yüksek gainli takıldığım bir dönemde yollarımız kesişmişti bununla, iyi de işimi görmüştü açıkçası...
"Çalarken" diye bi kelime zaten kullanmamış olsam da "çalarken" dediğimi varsaysak bile notaya vurduğum anı değil, gitar çaldığım süre içerisinde pedalın işini yapması gereken zamanlardaki sese etkisinden bahsettiğimi düşünmek zor olmasa gerek.

Sizdeki bu ifade kabiliyeti ile zor malesef. 'Bu pedalın sese etkisi yok'tan benim anladığım tek bir şey var da uzatmanın alemi yok şimdi. Hadi selamletle.

Anlama kabiliyetinizde problem var demek ki, pedalın sese sadece "çalarken" etki ettiğini düşündüğünüze göre. Uzatmanın anlamı olmadığını düşünüyorsanız, görüşlerinizi kendinize saklamayı deneyebilirsiniz. 👋

Mxr prime distortion. Yıllar önceydi, pedalı aldim eve geldim ve akşamına satılığa koymuştum.

Biraz süreci merak ettiğimden soruyorum. Önceden de başka kullanıcılardan Xi aldım akşamına ilana koydum benzeri cümleler okuduğumda yadırgıyordum. Bunları aldığınız anda denetmiyorlar mıydı veya denettikleri aletlerle çok iyi anlaşırken sizin setupınıza mı ters kalıyordu?

Etkisi var zaten, sadece başarılı olmayan bir pedal. NS-2 gibi bir pedal varken yüzüne bakılmaz zaten 🙂

Ne güzel NS-2 dediniz aklıma geldi. Nasıl alınmaması, uzak durulması gereken bir pedaldır kendileri anlatamam. Gate denen aletin olayı zaten çalım olmadığında sesi kesmek veya djent çalımda daha mekanize bir yapıya sokacak kadar yüksek ataklı forma sokmak tonu. NS-2 gidiyor çalım anında bile gitarın belirli frekanslarını kısıyor, susturuyor. Pedal açıldı mı all random eq açılmış gibi bir müdahale yaşanıyor. Bence gate amaçlı çok uzak durulası pedal. Zaten adı da Gate değil Suppressor(parazit giderici). Hi-Gain işlerde Zuul veya Decimator'a bir alternatif arıyorsanız, hiç googlelamayın bile. Farklı riglerde, tonlarda keyif verir bilemem.

Son düzenleme:
Biraz süreci merak ettiğimden soruyorum. Önceden de başka kullanıcılardan Xi aldım akşamına ilana koydum benzeri cümleler okuduğumda yadırgıyordum. Bunları aldığınız anda denetmiyorlar mıydı veya denettikleri aletlerle çok iyi anlaşırken sizin setupınıza mı ters kalıyordu?
Genelde alirken deneyerek alirim. Ama evedeki setupla uyusmadigida oluyor. Ya da bazen denedigimde sevmesemde, sanki evdeki setupla cok iyi anlasacak gibi geliyor ve aliyorum. Yıllar once Prime distortion da bunlardan biriydi.

''Bence''lik bir şey yok aslında işe yarıyor sonuçta ama sen bilirsin dostum nasıl düşünmek istersen öyle düşün 🙂 Ha, belki sana dandiği/bozuğu vs denk gelmiştir onu bilemem ama NF-1 bir arkadaşımda vardı ve kendim de duydum etkisini. İyi bir Noise Gate değil, orası öyle ama etkisiz demek de komik oluyor 🙂
Ya da yanlış yere koymuş olabilirsin pedalı, sonuçta Noise Gate'ler birden fazla şekilde yerleştirilebiliyor ve etkisi setup'taki yerine göre çok değişiyor.

Ne güzel NS-2 dediniz aklıma geldi. Nasıl alınmaması, uzak durulması gereken bir pedaldır kendileri anlatamam. Gate denen aletin olayı zaten çalım olmadığında sesi kesmek veya djent çalımda daha mekanize bir yapıya sokacak kadar yüksek ataklı forma sokmak tonu. NS-2 gidiyor çalım anında bile gitarın belirli frekanslarını kısıyor, susturuyor. Pedal açıldı mı all random eq açılmış gibi bir müdahale yaşanıyor. Bence gate amaçlı çok uzak durulası pedal. Zaten adı da Gate değil Suppressor(parazit giderici). Hi-Gain işlerde Zuul veya Decimator'a bir alternatif arıyorsanız, hiç googlelamayın bile. Farklı riglerde, tonlarda keyif verir bilemem.
NS-2 en iyi Noise Gate kanımca pedalıdır, dünyada da en iyilerinden biridir. 1 yılı aşkın süredir elimde ve dehşet memnunum, hiçbir şekilde en ufak bir ton kaybı da yaşamıyorum, ne evde ne de sahnede.

Hocam 25 senedir gitar çalıyorum, noise gatei nereye koyacağımı öğretme bana lütfen. 😅
Ne kadar senedir çaldığının bir önemi yok dostum, önemli olan ne kadar araştırmacı olduğun. 10 küsür senedir gitar çalıp modülasyon efektlerinden önce Delay kullanan underground ünlüsü bir gitarist var Kadıköy'de sahne alan, şimdi isim vermeyeyim ama dediğim gibi uzun süre çalmakla ya da iyi çalmakla daha bilgili olunmuyor bu konuda. Ayrıca '' Bence etkisiz'' dersen elbette ki öğretmeye kalkarım çünkü ''Demek ki bilmiyor'' havası yaratıyorsun insanda 🙂 Ama sen bilirsin, dediğim gibi nasıl düşünmek istersen öyle düşün, herkesin ekipmanı ve fikri kendine 🙂 İyi forumlar ve iyi akşamlar diliyorum sana 🙂

kardeş NF-1 bir Noise Gate pedalıdır, cidden aldığın malın ne olduğuna bakmadın mı? Hiç merak edip araştırmadın mı?

index.webp

Hocam üzerinde kocaman Noise Gate yazan bi pedal için benimle NF-1'in Noise Gate olduğu bilgisini paylaşmışsınız, kelimenin tam anlamıyla malumun ilamı bu, bi de işlevsiz bulduğum bi pedal için "kardeşim aldığın malın ne olduğuna bakmadın mı" falan demişsiniz (kaldı ki ben pedalı almadığımı yazdım ilk mesajda). Daha niye tartışayım ki sizinle? .) "Bence yok" deyip geçtim işte. Siz biliyorsunuzdur illaki. Bu arada pedalları sıralamak için kesin yargılar yoktur, almak istediğiniz tona göre delayı drive pedallarının önüne de alabilirsiniz, forumlardaki bilgiler en fazla referans olabilir.

Mesela:

NS-2 en iyi Noise Gate kanımca pedalıdır, dünyada da en iyilerinden biridir. 1 yılı aşkın süredir elimde ve dehşet memnunum, hiçbir şekilde en ufak bir ton kaybı da yaşamıyorum, ne evde ne de sahnede.

NS-2 kadar tonu rezil eden sayılı pedal çalmışımdır.

ISP Decimator II G-String
ya da
Fortin Zuul

‘dan bahsetmeden evvel NS-2 ye “en iyi” demek baya iddialı. NS-2 iş görüyor mu , eh öldürmüyor, ama volume’den kısmaya gelince, clean tona gelince rezillik.

Hazır yazdım diğer rezil-i rüsva pedal deneyimlerimi de ekleyeyim;

EHX Metal Muff
Duncan Twin Tube Mayhem
Mooer Shimverb
Caline Pure Sky
Caline Orange Burst
Ammoon Looper

daha sıksam çıkar 🙄

Fulltone OCD!

(Fuller denen zaat faşoluk yaptı diye değil!)

Boss SD-1 DS-1 hani burun kıvırılan onca pedal bile bundan iyi. Hani onlar iyi kötü bir pedal işte. Bu OCD canlı çalarken hem de lambalı bir amfide falan sahnede solaya girerken basıp, gain ve volume eklemene rağmen kaybolmanı sağlayan bir aygıt. Anti tubescreamer! V1'i de V4'ü de hepsi Fuller'a...

Düşük seste, vaaay güzel müzel der insan. Sonra ilk konserden sonra anında şutladım. Bir daha da dönüp bakmadım.

B

NS-2 kadar tonu rezil eden sayılı pedal çalmışımdır.

ISP Decimator II G-String
ya da
Fortin Zuul

‘dan bahsetmeden evvel NS-2 ye “en iyi” demek baya iddialı. NS-2 iş görüyor mu , eh öldürmüyor, ama volume’den kısmaya gelince, clean tona gelince rezillik.

Hazır yazdım diğer rezil-i rüsva pedal deneyimlerimi de ekleyeyim;

EHX Metal Muff
Duncan Twin Tube Mayhem
Mooer Shimverb
Caline Pure Sky
Caline Orange Burst
Ammoon Looper

daha sıksam çıkar 🙄
Mooer Shimverb kısmına katılıyorum ancak diğerlerini denemediğim için bir yorum yapamam. NS-2'ye gelirsek, şahsen ben ne clean tonda ne de drive tonda hiçbir sıkıntı yaşamadım ve gayet memnunum. İnternete ''Best Noise Gate Pedal'' yazıp ilk birkaç siteye girerseniz NS-2'nin tüm listelerde en üst sıralarda olduğunu görebilirsiniz (bu oylamayı da müzisyenler yapıyor, firma vs değil), ayrıca Slash, James Hetfield, Kirk Hammett, Jim Root, Buckethead, Yngwie Malmsteen ve Jack White da Boss NS-2 kullanıyor, bir bildikleri de vardır illa ki 🙂

Geri