Açıkçası ben elime alıp denemeden bakmadan internet yorumuyla bi yere kadar iş tutuyorum. Türkiye’nin yüzde 70’inin seçimini göz önünde bulunduracak olursak çoğunluğun tercihi ya da genel olarak bu iyidir denen şeylere şüpheyle yaklaşırım.Özellikle;
Slash, YJM ve Kirk kullanıyorsa özellikle almam misal bir pedalı🙄 Şimdi youtube’a girip bakıyoruz endorser korkusuyla çekilmiş Rig Rundown videolarına bakıyoruz “oo abi adam TC Electronic Dreamscape kullanıyor” gibi çıkarımlarımız oluyor, ama işin görünmeyen yüzü çoğu zaman farklı.
Boss DS-1 tüm zamanların en çok satan pedalı kesinlikle, rakamla sabit, Steve Vai’in board’unda görebiliriz, ama en iyisi mi tartışılır.
2007 senesinde ilk lambalı amfim TSL100’ü aldığımda dünyanın en marshall amfisiydi süperdi. Şuan verseler meh derim, öldürmez de güldürmez de.
Bu forum misal 100 watt amfi evde çalınmaz dostum’cularla dolu, lambalı amfiden drive için ses açmalısın falan fişman... Açıkçası internette ne görüyorsa millet, ezbere bilgi ile döşeyebiliyor, teyidi yok.
Velhasıl-ı kelam ne senin için iş görüyorsa okey, ama en iyisi bu, internette öyle denmiş, hele ki signature model / şu adam bunu kullanıyor falan gibi kıstaslar tamamen geçersiz. Yeterli kadar reklamla yeteri kadar sponsorlukla Boss Nothingizer NO-2 yi bile insanların alması gerektiğine ve tonu iyileştirdiğine inandırabiliriz.