Yeni alan arkadaşlara çözdüğüm kadarıyla biraz tarif etmek istiyorum bu V AMP 2 nin nasıl kullanıldıgını;
* Aleti açarken ışıklar aşağı dogru sırayla yanmaya başlıyo ve güsel bir efekt sunuyo göze, ilk kez görenler wayy bee diyolar
🙂
* Çaldıgınız ton üzerinde değişiklik yapabilirsiniz ama başka tona geçip tekrar o tona döndüğünüzde ton yine eskisi gibi kalcaktır.
* Alette
25 banka ve bu bankalara ait
5 adet ton bulunmakta.Buda toplamda
125 adet ton ediyor.Orjinalinde yanında verilen foot controller ile sadece tek bir banka üzerindeki tonlar arasında gezebilirisiniz.
A B C D E diye giden tuşlar tonlar, ekranda gördüğünüz 1 den 15 e kadar giden rakamlar ise bankalardır.Bankadan bankaya geçiş için
Sağ ve Sol okları kullanmanız gerekmekte.
*
Master volume ile genel sesi kısıp artırırsınız.Ayrıca adaptör girişine çok dikkat edin çünkü orjinal adaptörü pahalıdır.Ben ankaradan getirttim için Türkiyedeki prizlere uyumlu bi adaptör geldi.Bazen elektrikden dolayı alette açılıp kapanmalar oluyor, bazen hiç açılmıyo.Bunun sebebide oturdugumuz bölgedeki elektrik akımının düzensiz olması.Stüdyoda hiçbi problem yaşamadım.
Alet çok hassas.
*
Tuner olayı çok basit.Tuner düğmesine basınca hemen devreye giriyor.Çıkmak için foot controller'ıda kullanabilirsiniz.
Gelelim tonlar üzerinde oynamaya ve ton yapmaya.Şimdi bura biras karışık gelebilir ama basit oldugunu yapınca göreceksiniz.
Aletin üzerinde zaten düğmelerin fonksiyonları açıkça yazıyor.
İlk olarak boş bir ton yeri seçin ve en önce kullanmak istediğiniz
AMFI yi belirleyin.Amps potu ile amfi seçiyoruz.Begenmezsek TAP tuşuna basılı tutarak diğer
17-32 arasında kalan sarı renkte yazılmış amfilerden birini seçiyoruz.Amfiyi belirledikten sonra
Gain Equalizer Volume Reverb ü ayarlıyoruz.Bunlar zaten direk pot lar üzerinden ayarlanıyor.
Daha sonra sağda bulunan Efekt seçeneklerinden istediğimiz herhangi bir efekti seçip, hemen üstteki
EFFECTS potundan efektin derecesini belirliyoruz.
Şimdi asıl olay
A B C D E tuşlarında bitiyor.
Sağ ve Sol oklarına aynı anda basıyoruz ve ekranda iki tane çizgi göreceksiniz ve aletin üzerindeki bütün ışıklar söner, bu sizi korkutmasın
🙂
Bu özellik;
Midi Drive Cabinets Reverb ve Noise Gate olaylarını ayarlamamıza yardımcı olcak.
Sağ ve Sol oklara aynı anda bastıktan sonra
A tuşuna basıp
Midi seviyesini yine aynı
Sağ ve Sol oklarla ayarlıyoruz,
1-16 arası ayar seçeneği var.Ardından
B tuşuna basıp
Drive'ı ayarlıyoruz, burdada zaten
0 ve 1 seçeneği var,
1 biraz daha yüksek ve kaliteli.
C tuşunda ise
Cabinets (kabin) seçenekleri mevcut,
15 kabin içinden hangisi kulagınıza hoş geliyorsa birini seçin.Ben en çok
15 numarayı kullanıyorum.Ama
solo tonlarında değişir tabi.
D tuşunda ise
Reverb'ümüzü ayarlıyoruz,
1-9 arası seçenek içinden ayarımızı yapıyoruz.
E tuşuna geldiğimizde ise
(bu çok önemli bi olay) Noise Gate olayını hallediyoruz.Çokmu dip ses ve gürültü var, burdan istediğiniz biçimde sesi artırabilir ve yok edebilirsiniz.Topraklı prize falan gerek yok.
Noise Gate inde
1-15 arası derecesi mevcut, ben
10 da kullanıyorum genelde ama sizin tercihinize kalmış bi olay bu.Bütün bunları yaptıktan ve tonumuzu yarattıktan sonra
Tuner yazan düğmeye basıyoruz.Bu tuş aynı zamanda
Exit (çıkış tuşudur) altındada yazıyor zaten.
Çıktıktan sonra aletimizin bütün ışıkları yanar ve seçtiğimiz harfin düğmesi yanıp söner.Son olarak TAP tuşuna bastıgımızda Treble ve Effects potlarındaki ışıkların yerlerinin değiştigini görürüz.Treble'ın alt görevi Presence dir, distortion tonlarına parlaklık sağlar, denemedim ama clean tonlardada işe yarıyo olabilir, podu sağa çevirdikçe tonun daha bir tizleştiğini ve canlı bir hal aldıgınız göreceksiniz.Bir diğer Effects pot unun alt görevi 2nd Parameter dir.Bununda ne işe yaradıgını çözemedim dogrusu.(çözen varsa yazsın)
Kaydederken A B C D E içinden yanıp sönen, yani seçtiğimiz tuşa 2-3 saniye yada daha fazla basılı tuttugumuzda ışık yine yanıp söner ve sabitlenir yani devamlı yanar.Bu tonumuzu kaydettiğimiz anlamına gelir. Yeni tonumuz hayırlı uğurlu olsun 🙂
* Tonlar arası geçiş yavaşlıgıda bence aletin özelliklerine göre eksi bir olay.Ama aynı amfide ayarlarsanız tonlarınızı bu biraz düşürüyo geçiş yavaşlıgını ve farkediyorda.
Daha benim bilmediğim dünya kadar özelliği olduguna eminim.Çünkü alet hakkında çok değişik şeyler duydum.Midi kablosuyla kendi sitesinden ton yükleyebiliyorsunuz ve o tonları kendiniz ellede kaydedebilirsiniz.Elle yazacaksanız, aşağıda bulunan tonların yanında View seçip bekleyin.Sabırlı olun hemen açılmıyor zaten, geri gelip tekrar tıklarsanız açılıyor.
tonların bulundugu link ise şöyle:
http://www.behringer.com/05_support/tonelibrary.cfm?lang=ENG
Son olarak kullanması zor gibi görünen bir amfi modülleme aracı.Boru değil amfi modüllüyorsunuz ve processorlerdende farkı bu zaten.Bence digitechin GNX 1 de dahil olmak üzere hepsinden kat kat üstün bi alet, neden derseniz digitechin GNX 1 e kadar olan bütün modellerini kullandım.Digitech adından belli oldugu gibi tamamen dijital.Marka kötülemek ve sizi yönlendirmek istemem ama gerçekler herzaman acıdır.
Kısmetse bu pazar ilk sahne deneyimimi yaşayacagım ve aletinde sahnede nasıl bir sound verdiğini göreceğim.İnşallah beni yarı yolda bırakmaz ve son söz olarak piyasada alınabilecek ve memnun kalınacak en ucuz amfi modülleme cihazı budur arkadaşlar.