Teşekkürler arkadaşlar. şimdi benim kafam karıştı. YouTubedan bakıp bias fx i beğendim ton seçeneği hemen hemen sınırsız bu da kocaman bir artı ama simülasyonlu amfinin tonu çok mu yapay olur bunu bir açıklar iseniz memnun olurum. Bias fx almayı daha düşünmüyorken de orange or15 head +2. El 2x12 kabin almayı düşünüyordum.Sizce bir kafa kabin mi almalıyım yoksa bias ve ses kartı felan filanla uğraşmalı mıyım. Her iki seçenek için de bütçem 2300tl yi geçmemeli. Ve ne olursa olsun amfi yi yada bias ı evden dışarı çıkarmayacağım yani homestudio kurmak istiyorum. YouTube da bias fx sıklıkla kullanıldığını görüyorum bana alınabilir bir program gibi görünüyor. Son olarak simülasyonlu amfinin tonuyla lambalı amfinin tonu ne kadar farklı olur açıklarmısınız örnek link felan atarsanız iyi olur.
Programı her türlü koşulda ve yerde deneyimleme imkanım oldu. Son 2 yıldır bir çok mekanda Bias ile sahne yaptım. (Hayal kahvesi arenapark dahil ki sahne altında devasal 5x sub bass, 20 nin üzerinde monitörüydü bilmemnesiydi bulunan bir yer) tek sıkıntım sahnede harika duyduğum presetlerin evdeki referans monitöründe cılız kalmasıydı,
Önceki mesajımda da yazdığım gibi memnuniyetsizlikler programın bilgisayar speakerlarına-monitörüne ya da kulaklığa hapsedilmesinden kaynaklanıyor. Üç kuruşa> beş bakla bekliyorsunuz o yüzden 🙂 paraya kıyıp sistem gereksinimlerini karşılayamadığınız için performas alamıyorsunuz bu tip programlardan. 10"-12" aktif full-range stage monitör kullanmanız gerekiyor .