Ben kendim ipad 2017 5. Nesil kullanıyorum, bi sorunla karşılaşmadım, ipad air 2 modeli de yeterli olabilir, ipaddeki cubase "Cubasis" ismi ile appstore'da var, ben onun muadili Auria pro kullanıyorum, ama ilk aşamada size ipad ile hazır yüklü gelen Garageband uygulaması yeterli gelir, uzun bir süre iş görür, o programı iyice çözdükten sonra Auria veya Cubasis alıp almamaya karar vermeniz daha uygun olabilir.
Sadece gitar kaydı yapacaksanız irig hd 2 modelini, arada sırada mikrofon kullanıp vokal kaydı da yapacaksanız irig pro modelini tavsiye ederim. Laptop ve ses kartınız varsa vokal kaydını orada alıp, dosyayı wav formatında ipade atmak da ayrı bir çözüm olabilir.
Gitar uygulaması olarak ise aynı firmanın aygulamaları olan "Jamup pro" ya da Bias fx den birini seçmeniz yeterli olur, bunları full sürüm alsanız bile içerisindeki bazı ekstra amfi, pedal modellerini ayrıca satıyorlar, örneğin youtubeda ünlü olan Ola Englund presetlerini ve hazır ayarlanmış gayet güzel tonları çalabilmek için metal pack gibi eklentileri ayrıca satıyorlar, 17.90 TL gibi fiyatları oluyor.
Aşağıda eklediğim fotolarda örnek olarak Bias Fx ile hazırda gelen amfiler ve sonradan almak isterseniz aktif olmayan amfiler bu şekilde görünüyor, pedallarda da buna benzer bir uygulamaları var mesela 8 tane compressor pedalı varsa bunların sadece 4ü aktif, diğer 4 ü pasif halde olduğu için onları kullanamıyorsunuz, normal bir sahne kurulumu düşününce zaten tek bir compressor pedalı yeterli ama buradaki sistemde ton paylaşma olayı var o nedenle başka birinin hazırladığı güzel bir gitar tonunda, sizde olmayan bir pedal veya amfi varsa, o kişinin ayarlarını download etseniz dahi çalamıyorsunuz, sistem sizi eksik olanları almanız için shop kısmına yönlendiriyor, sonuçta firma da bu şekilde para kaznıyor, düz hesap 20 tl desek sigara içen biri için 2 günlük sigara parası olarak düşününce insana fazla abartılı gelmiyor.