Ben katılmıyorum. Elimde dandik bir elektro gitar vardı onu taktım aynı ses. Tele taktım gene aynı ses sadece dip gürültüsü arttı. En kötü amfi bile en azından gitarın karakterini ortaya koyar. Şuan Marshall vs30r kullanıyorum ikinci eli 400 lira falan sıfırı yok zaten, hem 170 usd den ucuz hem şahsi fikrim daha tatmin edici. Tabi sahne sistemleri için birşey demiyorum. Orada kolaylık çok önemli. Şahsen bununla bir pedalboard taşımak çok yorucu. Ama evde çalacağım diyorsan hem daha tatmin edici olur hem de bence görüntü olarak da gayet güzel 😀
Doğru diyorsunuz daha yapıcı olmuş. Dediğiniz gibi ses kartı hoparlör almaktansa bana madem çeşitlilik isteniyor blackstar id core 10 falan almak daha mantıklı geliyor. Tabi zevkler önemli, kayıt yaparken ses kartı her daim lazım ama bu kadarda dijitale bağımlı olmamak lazım diye düşünüyorum.En kötü amfi demeyelim de, uygun fiyata alınacak daha gerçekçi ses veren amfiler var mutlaka. Tabii çeşitlilik isteyenler oluyor, bir sürü farklı tona, aynısı olmasa da benzeriyle bile ulaşmak memnun ediyor kimisini. Ben de kendi adıma ton çeşitliliğinden ziyade, tek bir tane olsun, hem 0 gecikmeyle çalabileyim hem de daha gerçekçi olsun isterim. Yani amfi yerine tercih etmem, bir tane amfi olsun en azından. Ayrıca sadece program değil, onları güzel bir şekilde duyabilmek için yine hoparlör ve sesi güzel işleyecek bir ses kartına ihtiyaç var.
Bu tarz programların amacı pratikliği zaten bana göre. Tak tak hazırla, kaydet, sonra dilediğin tonla hiç bozmadan kayıt al.
Bu arada aynı sesin gelmesi mevzusunda ses kartının da önemi var. Yani zaten demeye çalıştığım bu, yalnızca Bias, Guitar Rig, Amplitube'e kalmıyor iş.
Doğru diyorsunuz daha yapıcı olmuş. Dediğiniz gibi ses kartı hoparlör almaktansa bana madem çeşitlilik isteniyor blackstar id core 10 falan almak daha mantıklı geliyor. Tabi zevkler önemli, kayıt yaparken ses kartı her daim lazım ama bu kadarda dijitale bağımlı olmamak lazım diye düşünüyorum.
Bende ilk versiyon 2i2 vardı ve Hi-Z olmadığına eminim. Yeni versiyonunu bilmem. Roland Quad Capture var şimdi.focusrite 2i2'de hi-z var şimdiki ses kartınız nedir merak ettim
Bende ilk versiyon 2i2 vardı ve Hi-Z olmadığına eminim. Yeni versiyonunu bilmem. Roland Quad Capture var şimdi.
Abi arada ciddi bir preamp ya da converter farkı hissediyor musun ya? Netlik açısından, clarity* açısından fark var mı sana göre? Çünkü ben çok memnunum Focusrite'dan şu an.
Ya bu arada Hi-Z yok dedik de terimler karışmasın şimdi 🙂 Instrument modu vardı şimdi hatırladım. O Hi-Z diye geçiyor olabilir. Ama gerçekten çok kötüydü. Benim yaşadığım en büyük problem humbuckerli gitarı direk girdiğimde gain en kısıkta bile olsa clipping oluyordu 🙁 Hatta yüksek çıkışlı single manyetikli gitar bile aynı şekilde clipping yapabiliyordu. Mesela 2i4'te o sorun yok. -10dB pad tuşu koymuşlar. O açıkken clipping olmuyor. Line modunda pek sıkıntı yoktu hatırladığım kadarı ile.
Evet ses farkı bence gece ile gündüz gibi 🙂 Çok daha iyi ses kartlarında kimbilir nasıldır 🙂
Valla bende ilk versiyon var. Hiçbir problem yaşamıyorum 🙂 Inst modunda en ufak bir sıkıntı yaşamıyorum. Yani normal kullanımım mikrofon olarak ama direkt gitar sinyalini girdiğimde de bir sıkıntı yaşamadım. Bu konudaki sıkıntı çok meşhur zaten, çoğu kişi muzdarip, ama ben yaşamadım ilginçtir. Zaten direkt gitar girmiyorum diye.
Tabii her zaman daha iyisi vardır o ayrı ama M-audio'dan sonra, ciddi anlamda netlik arttı bana göre. Amplitube'le de denedim, çok daha fazla verim aldım. Sanırım standart bir üretim söz konusu değilmiş. Hal böyle olunca ses kalitesinde de sıkıntılar olmuştur sanırım. Yani çok yüksek çıkışlı bir manyetik söz konusuysa bilemem tabii.
Acaba bir kıyaslama videosu var mıdır Quad Capture ile, bakmak lazım.
Çok ilginç. Google'da da benim gibi clipping sorunundan muzdarip tonla kişi var 🙂 Öyle çok yüksek çıkışlı da değil mesela, Seymour Duncan JB gibi bir manyetik düşün. Direk girip en kısığa alıyordum. Al sana yanıp sönen kırmızı ışık 😀
Üretimin standart olmamasından kaynaklı olabilir dediğin gibi hocam.
Bu tür programların artısıyla eksiğiyle tek bir ortak noktası var ; " mış gibi yapmak " lambalı dev bir amfi varmış gibi, bir sürü pedalın, değişik kabinler,mikrofonlar efektler varmış gibi. Bilgisayar oyunu gibi. Ha pratik mi evet fazlasıyla. Ama ne olursa olsun "sanal alem" bana göre. Satriani, srv, bonamassa vs tonu presetleri olan bir programdan ziyade ; analog pedal ve lambalı amfi ile "onun tonu gibi " değil de "onun gibi" çalabilmenin peşinde olmak gerekir düşüncesindeyim. @forbidden_city ' ye sonuna kadar katılıyorum. Herkes de @end_of_beginning gibi başarılı modelleme ve tonlar yakalıyamıyor ses kart ile 🙂En kötü amfi demeyelim de, uygun fiyata alınacak daha gerçekçi ses veren amfiler var mutlaka. Tabii çeşitlilik isteyenler oluyor, bir sürü farklı tona, aynısı olmasa da benzeriyle bile ulaşmak memnun ediyor kimisini. Ben de kendi adıma ton çeşitliliğinden ziyade, tek bir tane olsun, hem 0 gecikmeyle çalabileyim hem de daha gerçekçi olsun isterim. Yani amfi yerine tercih etmem, bir tane amfi olsun en azından. Ayrıca sadece program değil, onları güzel bir şekilde duyabilmek için yine hoparlör ve sesi güzel işleyecek bir ses kartına ihtiyaç var.
Bu tarz programların amacı pratikliği zaten bana göre. Tak tak hazırla, kaydet, sonra dilediğin tonla hiç bozmadan kayıt al.
Bu arada aynı sesin gelmesi mevzusunda ses kartının da önemi var. Yani zaten demeye çalıştığım bu, yalnızca Bias, Guitar Rig, Amplitube'e kalmıyor iş.
Bias, axe fx'le kemper'le falan kıyaslanıyor. Amplitube çok eskilerde kaldı.Hocam amplitube 4 veya müdahili serilerine göre kötü geldi bana. Daha iyisi varsa kötüdür kanımca 🙂 Ha ben korsan kullandım. Birde performans olarak yordu pc yi. Çok iyi bir makine yok elimde ama diğer yazılımlar o kadar çok yormamıştı. Normalde studio one üzerinden amfi + ses kartı şeklinde kanal kayıt alıyorum. Meraktan denemiştim Bias ı da. İsteyene Torrent linkini atarım. İndirmesi yüklemesi kullanması 1 saati alır. Herkes kendi dener yani.