Aslında burada bazı problemler var, bence bunları düşünmek gerekiyor...
1- Hepimiz devamlı olarak açılan öneri başlıklarından bıkmış durumdayız...Temelde, bilgi ve tecrübe sahibi neredeyse hiçbir forum kullanıcısı, bu konulara girmiyor ve cevap vermiyor...Bu kapsamda, öneri isteyen kullanıcı aslında amacına ulaşamamış oluyor, hatta amacından sapmış oluyor...
2- Kullanıcılar, başlık açmak yerine ÖM ile yardım isteyince de "Alla alla" diyoruz...
Peki nedir temel sorun? Bu soruya cevap vermek pek kolay değil, iki tarafın da kendince haklı olduğu noktalar var...Bilgi sahibi kişiler, haklı olarak, "Öneri isteyen otursun, biraz araştırsın...Eskiden bu kadar bilgi yoktu, biz çılgınca araştırırdık" diyor...Öneri isteyen genelde genç arkadaşlar ise "O kadar çok bilgi var ki, nereden başlamalı?" diye düşünüyor, ve bir çok zaman da işin içinden çıkamıyorlar...Sorunun uç noktaları ise şöyle, bilgi ve tecrübe sahibi bazı arkadaşlar önerileri dinlenmediği yada öneriler ardından saçma sapan tercihler yapıldığı zaman, motivasyonları azalıyor ve bir daha öneride bulunmak istemiyorlar...Bazı öneri isteyen arkadaşlar ise, gerçekten hiç ama hiç araştırma yapmıyor, "Amman, ne uğraşacağım, sorarım, olur biter" diyor (ki internet ile büyümüş jenerasyon bir çok şeyi bu şekilde yapıyor)...
Çözüm? Aslında, genel bir çözüm var mı, bilemiyorum ama yeni başlayanlar temel, yol gösterici bazı bilgileri bir başlık altında toplayıp, bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışabiliriz...Sevgili
@stark96 ın alınmayacağını düşünerek (ki eğer aksi olursa, hemen temas edebilir ve ben de kaldırırım) aramızdaki ÖM deki önerimi paylaşmak istiyorum...Bunu yazabiliriz başlığa örneğin...
İnanın bu seçim çok önemli değil, ikinci elde kolay elden çıkartabileceğiniz görünüşünü beğendiğiniz gitarı alın...Önemli olan, gitar çalmak, bol bol ama bol bol bol gitar çalın, (bu gitarlar birbirlerine denk), siz iyi gitar çalın, ton fikri kafanızda oluşmaya başlasın, gitardan farklı beklentiler edinmeye başlayın, iyi gitar sizi bulur, merak etmeyin...İşin özü gitar çalmak, bu işlere kafa yormak yerine, alın bir tane gitar, başlayın çalmaya...
Forum yönetimi olarak, bizim de düşündüğümüz Forum Yapısıyla ile ilgili bazı iyileştirmeler var, umarım yakında hayata geçirebiliriz bunları...
Ama yeni başlayan arkadaşlar da, haklı olarak alabileceğinin en iyisini almak istiyor, biz de öyleydik bence....Ne bileyim, biraz irdelemek gerek bu konuyu...
😕
Sevgiler ve saygılar...