2011 Blackstar için iyi bir yıl olmadı, orası ayrı 🙂
Dediğin gibi şunu görmek gerek. Blackstar'ın olayı tamamen fiyat performans. Abi farzedelim ki Blackstar HT serisi "ayy tam lambalı değilmiş, tu kaka!!" diyerek amfi dünyasının dışına itilsin. (Ki burada "destuur" der eklerim, lamba değişimi tonu etkiliyorsa o alet "tam lambalı" sayılır). Sorun şurada, pek çok kişi "tam" lambalı amfi aldığı zaman, sevdikleri albümlerdeki tonları birebir elde edeceklerini sanıyorlar. Oysa bu memlekette alabileceğin lambalı amfilerin çoğunun tonu çiğ kaçar. Çoğu, aldığında ille de pedal desteği gerektirir (gerektirmeyen de çok çok azdır), bazıları "benim iyi bir modlanmaya ihtiyacım var" diye bağırırken, bazı tam lambalılar da işçiliği, dizaynı sebebi ile kötü transistörlü amfiler gibi bir ton verir.
Bir kaç yıl önce tecrübeli bir müzisyen abinin Blackstar yorumunu okumuştum. Gençler amfiyi yere göğe koyamazken neredeyse 40 yıllık müzisyen abi "Şimdilerde gençler albümlerdeki tonların amfilerden çıkmasını bekliyorlar. Oysa kaliteli bir lambalı amfinin tonu gerçekte az çok çiğdir... Bu amfiler albümlerdeki tonları arayanlar için ideal. Ama benim doğal tonlara alışık kulaklarım bir türlü sevemedi" babında konuşmuştu.