Ne ekmek yedin lan bu noise gate'ten helal olsun 🙂
Ne ekmek yedin lan bu noise gate'ten helal olsun 🙂
3:07'den sonra bakalım Andy James ne demiş.
Başlık @frknkzlyl tarafından açılmış ve spesifik bir sorunla karşılaşmış. Ben de bu kişiye özet geçip diğer önerilerin yanında noise gatesiz amfi kullanmamasını önerdim. @frknkzlyl 'ın blues ya da fusionla uğraşacağını sanmıyorum. Senin ihtiyacın yoksa noise gate kullanma. Kimsenin bu başlık altında senin ne tarz müzik yaptığını neye ihtiyacın olduğunu ya da senin tercihlerini bilmesine gerek yok. Ben bu arkadaşa özel olarak neler kullanırsa yardımcı olabileceğini yazdım. Andy James'in tavsiyesi mi yoksa @tunckk @antbalci @Sinan Güngörer 'in ortak noise gate işe yaramaz yorumları mı daha güvenilir seçim sizin.
İngilizcesi olmayanlara da çevireyim: 'Noise gate yüksek gain ile canlı performanslarda gitarı çalmayı bıraktığınız an sinyali keserek feedback'i azaltmaya yardımcı olur.'
Öncelikle noise gate işe yaramaz şeklinde bir yorum kimseden gelmedi, hatta ben aksine kullandığımı ve bunun tercih meselesi olduğunu belirttim.
Sonrasında ise, videoda anlatılmak isteneni bile yanlış yorumluyorsunuz. Siz söylüyorsunuz feedback i azaltmaya yardımcı olur demiş onsuz sahne olmaz dememiş, ayrıca sahnedeki tüm gitaristler çalmayı bıraktığı anda ya volume u kapatırlar yada kill switch kullanırlar. Böylece zaten feedback olmaz. Tabiki videonun amacı bu teknik bilgileri vermek olmadığı için adam tek cümle ile ne için kullanılabileceğini yazmış.
Yahu temiz çalmakla, noise gate in ne alakası var. Siz cidden müzik konusunda üst düzey cahilsiniz.Videonun asıl amacı bu değil mi? Videonun başlığını okumadın heralde ya da yeterli ingilizcen yok.
Kardeş sen kendine noise gate takmayı denedin mi?
İNAN AMFİYE TAKMAKTAN ÇOK DAHA FAYDALI hahahaha
Kendi adıma bu kararınızı memnuniyetle karşılıyorum.3 tane seviyesiz ve bu işten anlamayan üyeyle daha fazla muhatap olmama gerek yok. Ben kendi yazdıklarımı neden yazdığımı güzelce açıkladım. Bu sırada siz birbirinizi ağırlamaya ve saçmalamaya devam edebilirsiniz.
Ben Güngörer'in kendine dair bu bilgileri verdiğine ilk defa şahit oldum. Hiç itici de gelmedi nedense. Bu kadar yetenekli arkadaşlar olduğunu bilmek de güzel forumda.Önerimi yapıp kenara çekilmiştim zaten ancak bana laf atmayı tercih eden sizler oluyosunuz genelde. Sizin gibilerin yazdıkları da genelde öneriden ziyade kendi reklamını yapmak oluyor. Hemen sahip olunan/test edilmiş amfilerin gitarların bir listesini her yorumun altına girmeler, hangi estrümanları çaldığınızı yazmalar falan çok itici. Çünkü kimsenin umrunda değil. İyi günler.
Zamanla o da olur be abi.Tabi noise gate biliyorsun ya, çözdün ses mühendisliğini. Nasıl çalıştığını anlayabildiğin tek pedal.
Sesi kesiyor, ama attack ve release'i tam çözemedi.