Niyetim tartışma yaratıp ortamı germek falan değil; fakat belli ki mesajımda gözden kaçırdığınız yer(ler) var:
Tasarımdan tasarıma değiştiğinin farkında olarak zaten anot geriliminin ölçülmesi gerektiğini söylemişim mesajımda. 485VDC anot gerilimini, kendi amplifikatörümdeki bias ayarını yaparken ölçtüğüm değer olarak, yani örnek olarak verdim (Ayrıca paragrafın başında da ÖRNEK diye yazıyor). Ayrıca %70'i de, sabit, olması gereken bir değer olarak göstermiyorum. "Ortalama bir kaliteye ulaşırsınız" diyorum. Fakat %70'i de, gerek tasarımcılar, gerek modifikasyon yapanlar, ortalama bir değer olarak görürler. Bunla ilgili birçok makale bulmanız mümkün.
Verdiğim örnekteki 6L6 nın 30W güç değeri, A/B sınıfı push pull konfigürasyonda aktaracağı güç değildir tek, A sınıfı olarak çalışırken de aktaracağı güçtür. Zaten A/B sınıfı push pull güç katları, pozitif ve negatif alternansları ayrı ayrı kuvvetlendiren iki B sınıfı güç katının bir araya getirilmesiyle oluşur gibi düşünülebilir. O yüzden verdiğim değerler, yalnızca AB sınıfı çalışma için geçerli değildir.