Bir güncelleme yapayım;
Yeni EHX12BH7 lamba aldım fakat kontrol noktalarından ölçmek veya trimpotları kurcalamak gibi işlere kalkışmak istemediğimden dolayı dediğiniz gibi yapmaya karar verdim.
Ben de şöyle yaptım; kombo amfinin devreleri barındıran üst bölümünü çıkardım, ışıkları / perdeleri kapatarak odayı kararttım ve ampliyi kabin bağlı vaziyette iken açık konuma getirdim ve bir süre lambayı izledim, sökmeden önce de elime lastik eldiven takıp ısısını kontrol ettim. Sonra yeni lambayı taktım ve aynı işlemi tekrarladım, baktım ki lambada aşırı ısınma veya olağandışı kiraz kırmızısı parlak bir görünüm olmadı, ampliyi geri topladım. 3 gündür kullanıyorum hiç bir problem yok. Belki de yeni lambanın değerleri çıkardığım TAD lambaya yakındı, bilemiyorum.
İlk soruma gelirsek, tiz kaybı eski 12BH7 kadar olmasa da devam ediyor, 12AX7 'yi değiştirmek te fayda etmiyor. Treble potu mu ayvayı yedi acaba?
Şu an amfiyi yeni TungSol 12AX7, yeni EHX 12BH7 ve Harley Benton G112 Vintage 30 kabin ile kullanıyorum; canavar gibi oldu, kulak tırmalayan tiz frekanslar gitti, bas frekanslar toparladı, V30 'un da etkisi ile mid frekanslar cayır cayır duyuluyor, hatta bas ve mid boost yapmak için loop'a girdiğim Boss GE7 'yi bile kullanmıyorum şu an. Boss DS-1 ve TS7 iki kanalda da gayet güzel iş görüyor. 🙂👍