Aslında bunu yapmanın bir yolu var. Hani çok da istiyorum çıldıracağım diyorsanız. Ama bu iş için 2 patch kullanmanız gerekir. Aslında biraz kafa patlatılarak tek patch içinde yapılabileceğinden de eminim. Neyse...
Önce sesini beğendiğin bir preset hazırla.
Sonra o preseti, hemen yanındaki presete kopyala.
Yeni kopyaladığın presetin preamp Ch. Mode u D-L/R yap yani dual stereo çıkış olsun.(bu arada bağladığın yere GT8 in L VE R çıkışlarını kullanarak bağlamlısın ki stereo olsun. Sadece L ye kablo bağlayıp bilgisayara/müzik setine bağlayınca mono ses alırsınız, yani tek kanal. Stereo olması için bu önemli. Sonra;
Preamp Channel A ve B de aynı amp aynı ayarlarda olsun(demin kopyaladığın presetteki ile aynı). Sonra B nin ayarlarından Level'ını 0(sıfır) a getir. Böylece ses tek speakerdan gelecek.
Yapman gereken bu kadar. Şimdi iki presetin var, ikisinin de sesi aynı, ancak biri sadece tek speakerdan, diğeri çift speakerdan yayın yapıyor.
Önce tek speaker olanla başlarsın, çiftine geçmek istediğin an eski presete geçersin, böylece kayıtta duyduğun efekti elde etmiş olursun.
İStersen ilk presetinin Ch. Mode unu da D-L/R yap, sonra amplar arası delay i aç, biri diğerinden 30 ms. geç gelsin, böylece daha dolgun bir sesin olabilir. Kurcala işte, gerisi sana kalmış.
Ancak bunu kullanmak için geçerli bir sebep göremiyorum. Sahnede Seyirciler çift amptan gelen ayrı sesleri farkedemez zaten, bileşimlerini duyar, ve sahne çıkışları herkesin eşit duyabilmesi için MONO olur genelde.
Bu yüzden 2 dakika oynanılıp bırakılacak bir heves olduğunu düşünüyorum canlı işler için. 😉
Kolay gelsin.