murat_72 demiş ki:melih dostum valla boos gt 8 aldım artık senin yardımlarını bekliyorum 😀 yani bu aralar sana biraz sorum olur gt 8 hakkında.mesela ilk sorum 😀 wah ve wahmy nasıl kullana bilirim.t.ş.k
hayırlı uğurlu olsun dostum.İnşallah nice konserlerde kullanırsın.😀 şimdi ilk sorunu cevaplıyım.wah kullanmak için en basit yol şudur.ses pedalını sonuna kadar kökle.sonuna geldiğinde biraz sert bas.expression pedal iki aşamalıdır.sonuna gelip biraz daha basarsan kırmızı ışık yanar.ve wah çalışmaya başlar.pedalı kullanarak wahını verirsin kapatmak içinda aynısını yaparsın.bu tona arada bir wah koymak için.tonun içinde wah devamlı olsun uğraşıyım bi presetimi buna ayırıyım diyosan.alewtin üstündeki wah düğmesinden wah ı aç.istediğin wah tipini ve. seç sonra çık ve o tonu kaydet.wah için bunları söyleyebilirim.
whammy içinde; sanırım gt-8 deki karşılığı pedal bend.fx lerden pedal bend i seç ve aç.expression pedala basarak kullanıyosun bi efectide.eğer tona normalde olmasın istediğimde açıyım dersen fx i açıp kapama işlemini ctl pedalına ata.eğer bilmiyosan onuda kısaca tarif ediyim.
ctl/exp yazan küçük bi düğme var ona bas.burdan ctl pedalına ve exp. pedalına ne atamak istediğini ayarlarsın.ctl ayarı yapacak konumdayken hangi fx inde pedal bend kullandıysan ona getir.sonra çık kaydet.böyle yaptığında ctl ye batığında whammy efectin eklenmiş olcak.tekrar bastığındada kalmış olcak.işte bu kadar.😀
başka sorun varsa sorabilirsin.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀