spree demiş ki:
ESER13 demiş ki:
Birazda gt8 de kendi yaptığımız yamaları paylaşalım
Bu tonları Fender Stratocaster gitar,Boss GT8 ve Fender Princeton Amfi ekipmanları ile yaptım.Baya iyi sonuç verdi.Bakalım siz beyenecek misiniz?
http://rapidshare.com/files/8726889/ESER.rar.html
Abi baktım senin tonlara.Dediğim gibi senin ekipmanın benimkinden çok farklı.Fender amfi gitar falan güzel ama bana uymadı. Bu arada lambalı amfilerde tonlar çok fark ediyor. Amfi dende drive verince bazen harika sonuçlar veriyor bunun bir örneği olan bi distortion tonunu atıcam buraya ama rapid share'e nasıl atıcam bilmiyorum üye olmalımıyım nasıl üye olucam anlamadım. Upload yapıyorum user name soruyo ama nereden kayıt olucam bulamadım anlatırsanız sevinirim.
Bu arada eser13 tonlarınla ilgili birşey sorucam. Sanırım senin gitarın zaten fender olduğundan kendine özgü tiz bir sesi var. Yazmış olduğun overdrive distortion tonlarında parametrelerin çoğu tiz ses üretircesine yapılmış gibi geldi. Sesini duymak isterdim doğrusu. Bu arada 2 kanalı birden kullanarak ton yazdınmı hiç bak bunu bi dene.Farklı amfi modelleri ile 2 kanallı tonlarda daha doyurucu sound alabilirsin. Ama bu arada distortion tonun lambalı bir amfide bir kaç küçük ayarla iş yapar gibime geldi. Ama buradaki delay değerlerinde ritimden çok solo atmak için gibi sanırım sende solo atmak için yaptın neyse...Abi dediğim gibi senin amfide fenderdi galiba sesini bi duymak isterdim o ekipmanla.
Manyetiklerinin single olması bazı sorunlar yarattımı bu tonlarda özellikle overdrive da baya bi tiz ses aldığını tahmin ediyorum.Dip grültüsü falan yapmıyormu bu overdrive.Bende yapmadı şahsen ama bende zaten humbucker manyetik var.
Selam en azından tonlarımı denediğin için teşekkür ederim.Zaman zaman farklı yorumlar alıyorum. Geçenlerde bu tonları gtcentral isimli gt8 formunada koydum.Forumdaki admin o kadar beyendiki,bu tonları buradan alıp kendi siteme koymama izin ver dedi.Sana sınırsız kredi veririm dedi.Sanırım onunlada benzer ekipmanları kullanıyoruz.Kullanılan ekipmana göre yazılan tonların kalitesi değişiyor.Bunda hem fikirim.Bunun için tonları koyduğum zaman ekipmanlarımıda yazdım.Tiz olayına gelince Fender amfilerin ve gitarların karakteristlik özelliğinden olsa tizleri biraz fazla oluyor.Amfi ve mixer ayarlamalarınıda buna göre yapmak gerekiyor.Bu yüzden tonu yazarken amfinin tizlerini normalden daha az seviyeye getirdim.GT8 i kullanmadan gitarı sadece amfiye bağlasam bile trable ı 3 yapsam yeteri kadar tiz alabiliyorum.Tonları yazarkende amfinin potrları volume2,trable3,bass3 şeklinde idi.Genellikle rock,blues tarzlarına göre tonlar yapmaya çalıştım.Çok sert tonları sevmiyorum.Ayrıca single manyetikli Fender kullandığım için gitarım gain,compressor,distortion gibi parametrelere çok duyarlı en ufak fazladan yapılan bir ayarda aşırı dip gürültüsü yapıyor.Sanırım single manyetikli fender kullananların makus talihi bu
🙂 bu yüzden yazdığım distortion tonları fazla sert değil.Diğer tonlar da ise amfinin tizini azaltırsan iyi bir sonuç alabileceğine inanıyorum.Yanlız tonları denerken umarım ctl pedalınıda kullanmışsındır.Çünkü solo ve ritim olayını ctl pedalına atadığım görevlerle ayarladım.Bu arada rapide eklenti yapabilmen için üye olman şart değil.Hoşçakalın