freebullet demiş ki:arkadaşlar aleti alalı 1 hafta oluyor kurcalayıp çoğu özelliğini öğrendim ama istediğim tonları yakalamakta büyük güçlükler çekiyorum..
en önemli sorunum (şimdilik) manual modunun kullanırken... örneğin bank6 nın 1 tonu olan metal stack tonunu ele alalım...
ben bu ton açıkken manual moduna geçtiğimde distortion efektini açmadan distortion parametreleriyle oynayamıyorum ve distortion efektini açtığım zamanda distortion tonu çok gürültülü gelmeye başlıyor ki galiba iki tane distortion u aynı anda kullanmamdan dolayı.
preamp seçeneğini değiştirip r-frier clean i kullandığımda(clean ton alabildiğim tek preamp) ise ayarladığım distortion un tonu çok derinlerden geliyor
benim yapmak istediğim sanki gt8i distortionu kapalı herhengi bir ampli ye bağlamış ve distortion ve diğer tonları analog pedaldan ayarlarmış gibi gt8 den ayarlamak. tabi bunu herhangi bir ampli kullanmadan yapmak
başka bir deyişle preamp seçeneğiinin distortion tonundan kurtulup distortion efektini açarak kendi tonumu ayarlamak
ben aleti camdan atmadan önce bana yardım ederseniz çok mutlu olurum🙂
elixxirr demiş ki:kelle demiş ki:Tamemen yanlış bilgiler vermişsiniz.
Arkadaş kayıt yapmak için bağlayayım demiş Midi kablosu ile bağlantıda kayıt alamazsınız.
Djital out, standart rca lar ile sinyal alamazsın dijital/analog cevirici kullanman gerekir. Lakin resimdeki rca lar analogtur.Resimdekilerle olmaz.
Ayrica dijital bağlantıda left/right çıkışlar olmaz. Dijital çıkış başlı başına streodur. Zaten gt8 de left ve right çıkışlar olmal üzere iki adet rca çıkışı da bulunmamaktadır.
Aleti bilmeden cevap vererek insanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.
Dostum öncelikle yazımı anlayarak okumamışsın. Bi kere arkadaş madde madde saymış genel olarak demiş ki ne tür bağlantılar var ve ne tür kablolar kullanmalıyım demiş. Sadece kayıt amaçlı bağlantıları sormamış yanlış anlamıyorsam. Söylemiş olduğum 3 bağlantı şekli sadece kayıt amaçlı bağlantılar değildi. Tüm bağlantı şekilleriydi. Midi bağlantısı ile kayıt yapıyoruz da demedim.
İkincisi, resimlerde dijital bağlantı için herhangi bir kablo göstermedim ve bu kablonun Left-right çıkışından da bahsetmedim. Resimdeki bağlantıların ikisi de, bilgisayarın girişi ile pedalın L ve R çıkışı arasındaki bağlantılardır. Sadece; birisi ses kartı olup da Line girişi RCA olanlar için, diğeri de olmayanlar için. Gitar jack bağlantılarını yanlışlıkla RCA vermişim.Sanırım karışıklık burdN. Hemen düzelttim. (dalgınlık). Özür..
Bağlantılar: www.gramofonmuzik.com/share/gt8connect.jpg
Dijital bağlantı için sadece iki ucu rca bağlantı olan tek kablo kullanın dedim (ses kartında digital giriş olanlar için). Bende M-Audio AudioPhile 2496 var ve çıkışlarında digital giriş var. Özel bir kablo kullanmıorum. Dinlemek istersen kayıt aşağıda. Bu tamamen ses kartının digital girişi olmasıyla alakalı. Özel kablo ile değil. Bu şekilde gt-8 beynindeki sesi aynen dijital olarak aktarmış olup orjinal tonu korumuş oluyoruz.
Bağlantılardaki dikkatsizliğimi hatırlattığın için saol bu arada.. Ve bu arada kulaklık çıkışından ses almak komik bi olay bence 8)
Ağağıdaki linkten kayıtlarımızı dinleyebilirsin. Tüm efektler GT-8 den sağlanmış olup tümünde standart bir RCA kablosuyla Dijital bağlantı kullanılmıştır. Dikkat edersen kayıtlarda en iyi soundun gitar soundu olduğunu göreceksin. Ayrıca bu bizim yapabildiğimiz. Çok daha iyisi de mümkün.
www.gramofonmuzik.com/share/gt8records.rar
murat_72 demiş ki:arkadaşlar boss gt8 bağladığımız elektirik pirizin yada binanın watı düşükse dip gürültüsü yaparmı :?: