Dostlar gitardaki ilerlemeleri sizinle de paylaşayım istedim. Daha önceden bildiğiniz gibi fretleri çıkartmıştım.
Fretboard u önce 400 sonra 800 en son olarak da 1200 lük zımpara ile güzelce zımparaladım. Ardından o gece 2 kere sabah da 1 kere olmak üzere limon yağı ile parlattım.
Bu sabah işe gelince çıktım montaj bölümüne fretleri çaktırmaya. Sağolsunlar çok yardımları oldu.
Fretleri yapıştırmak için, Aselsan' ın parçaları yapıştırmamız için gönderdiği tutkalı kendimize göre karıştırıp kullandık. Fret çakma işleminden sonra düz bir alüminyum çubuğu 3 noktadan işkence ile sıktırdık ve kenara koyduk. Yarın sabaha kadar bu şekilde bırakacağım.
Böylece sap kısmında son düzlüğe girdim. Yarın bir aksilik çıkmazsa fazlalıkları kesip tesviye işlemine gireceğim.
Gelelim gövdeye. Dün Bauhaus'dan boya sökücü aldım. Sabahtan boya sökücüyü sürüp bir kaç saat bekledikten sonra boyayı önce spatula daha sonra zımpara makinası ile söktük. En büyük korkum tek parça limon kasası çıkmasıydı
😀 Ancak ağaç 3 parça ve tahminime göre kavak.
Gitarın orijinal tune-o-matic' i beleşe temizletip kaplatacak yer bulamadım. Bir yer bulabildim onlar da 40 lira gibi bir fiyat çıkardılar. Ben de gittim solomusic den sıfır tune-o-matic aldım 25 lira gibi bir fiyata. Ancak delikleri tam uyumlu olmadı o nedenle delikleri temizlik sopasının sapını kesip tornada uygun çapa getirip tutkal ile doldurduk. Ardından zımpara ile düzlemselliği tekrar verdik. Sonra yeni tune-o-matic e uygun delikleri açtık.
Son olarak gitarın gövdesinin boyası kısmını şu şekilde hallettim. Bizim sürekli iş verdiğimiz bir boyacımız var. Ahşap boyacılarına uğramadan önce oraya bir uğrayayım dedim. Tam istediğim beyaz tonunu gösterdim. Depoda ona çok yakın bir beyaz gösterdi bana, olur dedim. Bu hafta içi yetiştireceğini söyledi. İşin güzel kısmı para da istemedi boya beleşe geldi
😀 Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Tahminimce bu hafta sonu gitar yavaş yavaş şekillenmiş olur. Ben yavaştan pickguard işine el atayım
😀