Bu gitar sap ayarı ile düzelir mi

İlk 3-4 perde de klavye ile uzaklık iyi ama teller klavye ile gittikçe uzaklaşıyor. Normalde gitar iç bükey değil sanırım öyle olsa son perdelerde yine yakınlaşırdı fakat benim gitarda öyle değil zaten fotoğraflari ekleyeceğim alta. Bunu alyanla sap ayarı yapıp düzeltebilir miyim?

IMG_20241209_220644.webp IMG_20241209_220740.webp IMG_20241209_220837.webp

Bu arada gonderdiginiz gorselde yanlislik var. Sap gorselin ortasindaki sekildeki gibiyse truss rod'u saat yonunde cevireceksiniz (gorselde saat yonunun tersine denmis).

Merhaba ben Luthier Sinan Akbaba. Bolt-on tipi sapın gövdeye vidalarla sabitlendiği gitarlarda açı hatası olabilir ve sap ayarını uygun bir duruma getirseniz bile son pozisyonlarda ciddi tel yüksekliği sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun için Neck-Shim işlemi gerekebilir, Profesyonel yardım almanızı öneririm. 175809 eklentisini görüntüle
Sap aynen üstteki gibi yardımınız için teşekkür ederim. Acaba neck shim dediğiniz işlemin ortalama fiyatı hakkında bilginiz var mı?

Aliexpress'te üçlü olarak satıyorlar. Kargo gümrük 200 lira civarında fiyatı olması lazım. Sapı çıkarıp gövde tarafına birkaç kat katlanmış kağıtla da geçici çözüm olarak deneme yapabilirsiniz.

Attığınız resimlerden hiç bir şey anlaşılmıyor ki. Nasıl yardımcı olalım? Belki köprü ile ilgili bu sorun? Fazlaca havada olabilir? Köprünün durumunu klavyenin tamamı ile gösteren değişik açılar paylaşın. Şimdi bu fotoğraflar ile sap ayarı yaptırmaya kalkarlar burada. Hiç sebep yokken, sorunsuz gitarınız sorunlu hale gelir...

En üst telin 1. perdesi ile son perdeye bas. Yaklaşık 8. perde civarlarında çok az bir boşluk olmalı yaklaşık 2-3 a4 kağıdı kalınlığında olmalı. Tel perdeye değiyor ise azar azar gevşet. Boşluk varsa azar azar sık.

Geri