bunlar hep hile7 gün çok bence biz bu ülkede yaşıyoruz 7 gün içinde öyle bir gündem girer ki araya bu sanki 3 sene önceden bir gibi konuymuş gibi kalır bize. Gitar Squier sanırım çünkü Soundcloud'da diğer kayıtlarınız Squier ile yapılmış.
bunlar hep hile7 gün çok bence biz bu ülkede yaşıyoruz 7 gün içinde öyle bir gündem girer ki araya bu sanki 3 sene önceden bir gibi konuymuş gibi kalır bize. Gitar Squier sanırım çünkü Soundcloud'da diğer kayıtlarınız Squier ile yapılmış.
Kesinlikle katılıyorum. Söylemeye çalıştığım bu idi zaten bir önceki mesajda. Çok jenerik ve düz bir ton var. Hatta açık konuşalım; basbayağı kötü bir ton var. İnsanın hayalgücüne yaslanıp da "şöyle gitar, böyle manyetik..." filan tadında saptamalara girmesini anlamsız hale getiriyor. Kötü bir tonun nasıl çıktığına neden daha fazla zihin yoralım ki ? İşin doğasına ters.Söz konusu modellemeli amfi veya prosesör olunca gitar tahminini nasıl yapıyorsunuz? Ben yapamıyorum. Yani demek istediğim şu: Lambalı amfiler tuşeye ve gitara daha duyarlı olduğundan gitarın ağacı ve diğer malzemeleri transparan biçimde yansıtır. Ama modellemeli amfiye taktığınız gitarın bir önemi yoktur. Gözlerinizi kapatın ve aynı modellemeli (mesela micro cube) amfiye alakasız (mesela 50 lerden bir strat ve les paul standard) gitarları bağlayın. Çıkan ses şaşırtıcı biçimde aşırı yakın olacaktır.
Eğer cato bu ses kaydında modellemeli bir alet kullandıysa burada gitar hakkında tahmin edilenlerin büyük çoğunluğu yanlış çıkacaktır. Modellemeli alet derken bunu üçe ayırabiliriz: Prosesör, modellemeli amfi (yani içinde prosesör olan amfi) ya da son yıllarda rağbet gören bilgisayar teknolojisi. Bu üçüncüyü kullanma anlamında hiç bir bilgim yok. Sadece bir iki kere kayıt için kullanmak zorunda kaldım. Ben kafamdaki sesi tarif ettim onlar ayarları yaptılar. Ama kesinlikle sesin lambalı amfi gibi transparan değil diğer iki modellemeli alet gibi dijital geldiğini söylemeliyim.
Kesinlikle katılıyorum. Söylemeye çalıştığım bu idi zaten bir önceki mesajda. Çok jenerik ve düz bir ton var. Hatta açık konuşalım; basbayağı kötü bir ton var. İnsanın hayalgücüne yaslanıp da "şöyle gitar, böyle manyetik..." filan tadında saptamalara girmesini anlamsız hale getiriyor. Kötü bir tonun nasıl çıktığına neden daha fazla zihin yoralım ki ? İşin doğasına ters.
cato bizi hiç anlamamışsın.... 😀Bu da bir bakış açısı.
Öte yandan şöyle düşünün önünüze iyi veya kötü bir tabak yemek konuyor. Tadına bakıyorsunuz ve içindeki malzemeyi, nasıl hazırlandığını tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Eminim aramızda gitar tonunun Vedat Milör'leri vardır, fakat çoğumuz alt ve orta seviyede meraklı insanlarız. O yüzden habire tavsiye başlıkları açılıp duruyor.
Bir diğer taraftan deneyim ve beğeni farkları da var.
Peki kulağımıza bir gitar tonu geldiğinde bunun karakterini nasıl analiz edebiliriz? Bunun ne kadarı ekipman ve enstrümandır? Ne kadar post-prodüksiyondur? Ne kadarı kişinin parmaklarındadır? Hatta bazen kazara ortaya çıkan tonlar vardır.
Hem diğer insanların bunu nasıl yargıladığını görebilmek için hem de kendimizi test etmek için bence üzerine düşünmeye ve normalden biraz daha dikkatli dinlemeye değer.
cato bizi hiç anlamamışsın.... 😀
doğasına ters derken yukarıda bir yerlerde anlatmaya çalıştığım şeyden bahsediyor barrios: Lambalı amfide gitarın ve kullanılan yan ekipmanların (kablo, pena, tel kalınlığı, pedal, vs.) çıkan sese etkisi belirleyici iken modellemeli amfide bu sayılanlardan ziyade amfinin sese belirleyici bir etkisi var.işin doğasına ters kısmında biraz takıldım : )
doğasına ters derken yukarıda bir yerlerde anlatmaya çalıştığım şeyden bahsediyor barrios: Lambalı amfide gitarın ve kullanılan yan ekipmanların (kablo, pena, tel kalınlığı, pedal, vs.) çıkan sese etkisi belirleyici iken modellemeli amfide bu sayılanlardan ziyade amfinin sese belirleyici bir etkisi var.
Evet öyle de denebilir.Tamam onu anlıyorum. Deyim yerindeyse modelleme sesi 'baştan yaratıyor'.
Cidden merak ettim😀 7 gün uzun bence biraz kırpalım🙂
Onun dışında bende sallama hakkımı kullanmak istiyorum. 3000 TL altı. Dijital bir amfi. Gitar konusunda biraz fazla sallayacağım😀 Strat gibi duruyor sanki...
Güzel konu bu arada tebrik ederim @cato 🙂
bir sıkıntı göremiyorum burada aktif
%86' lık bir oranla doğru tahmin gelmiş. Forumun başarı oranı gayet yüksek =)