7 gün çok bence biz bu ülkede yaşıyoruz 7 gün içinde öyle bir gündem girer ki araya bu sanki 3 sene önceden bir gibi konuymuş gibi kalır bize. Gitar Squier sanırım çünkü Soundcloud'da diğer kayıtlarınız Squier ile yapılmış.
Okurken hem korktum hem de zevk aldım 😱Her ne kadar bi oyuna gelecez gibi hissetsem de, oyun olunca katılmadan olmuyor. Oynayalım bakalım.
Zaten Soundcloud'daki diğer yüklemelerine göre Squire kullandığın belli. Benim duyduğuklarım:
- Tuşesi akçaağaç, gül değil
- Single manyetik
- Blind test kaydının ortasında köprü pozisyonuna geçiyorsun. Başında orta pozisyondasın.
"Bunun dışında mikrofon, DAW, bilgisayar, mikser vs gibi şeyleri düşünmeyin" demekle bunları kullanmadığını kastediyorsan, modellemesi olan bir amfiden emulated çıkış alma ihtimalin kalıyor bu tona göre ya da processor. Bu da beni Roland Cube veya benzeri bir amfi ya da Line processor ve Squire sonucuna götürüyor. <3000
Her ne kadar bi oyuna gelecez gibi hissetsem de, oyun olunca katılmadan olmuyor. Oynayalım bakalım.
Zaten Soundcloud'daki diğer yüklemelerine göre Squire kullandığın belli. Benim duyduğuklarım:
- Tuşesi akçaağaç, gül değil
- Single manyetik
- Blind test kaydının ortasında köprü pozisyonuna geçiyorsun. Başında orta pozisyondasın.
"Bunun dışında mikrofon, DAW, bilgisayar, mikser vs gibi şeyleri düşünmeyin" demekle bunları kullanmadığını kastediyorsan, modellemesi olan bir amfiden emulated çıkış alma ihtimalin kalıyor bu tona göre ya da processor. Bu da beni Roland Cube veya benzeri bir amfi ya da Line processor ve Squire sonucuna götürüyor. <3000
Ben en iyi ekipmanda olsa zircir' deki küçük bir oynama ile çok kötü bir ton elde edilebileceğine inanıyorum. O açıdan bakıldığında her üç sonuç da çıkabilir.Mikrofon, mikser bilgisayar kullanmadım diye değil, tahmin edeceğiniz fiyat için bunları düşünmeyin manasında. Yoksa fiyat kolayca yükselir. Mikser, mikrofon vs tonu az çok etkilese de siz transparanmış gibi düşünün, fiyata da dahil etmeyin demek istedim.
Oradaki diğer kayıtlar modifiye ettiğim bir squier gitarın sesi için testti. Bu testle onların pek bir alakası yok. O Squier haricinde de gitarlarım var. Ayrıca kör testteki gitar ve ekipmanlar ödünç alınmış dahi olabilir.
Kaydın size nasıl hissettirdiğini dinleyerek anlamaya çalışırsanız muhtemelen anket amacına daha çok ulaşır. Orada P90'lı bir Epiphone ya da humbucker manyetikli ESP hayal edebiliyor musunuz? Süper Strat olabilir mi? Kötü manyetikli Amerikan Strat mı? Hollow Body mi? Tonun esas karakteri hangi ekipmandan ya da nereden geliyor? Amfinin potansiyeli nedir? Kötü ayarlanmış 60 model lambalı amfi mi? Bazı dijital efektler amfinin karakterini bozuyor mu? Gitar çok ucuz amfi çok pahalı ya da gitar çok pahalı amfi çok ucuz olabilir mi?
Özetle tonun ve parmakların rastgele olması iyi bir ekipmanın potansiyelini gizleme maksatlı olabilir mi? Yoksa ne yaparsan yap iyi ekipmandan kötü ses alamazsın gibi bir durum söz konusu mu?
Zamanla gerçekleştirebilir miyim bilemiyorum ama ileride bundan başka da kör testler ve anketler düşünüyorum.
Tamam da @darkside 'ın dediği gibi o zaman işler değişir. Ama şunu söyliyeyim, ben şahsen kendi cevabımda köprü pozisyonu / akçağaç diye bahsettiğim kısımdaki tonları beğendim. Bu durumda iyi bir modelleme kullanılarak da yapılmış olablirir, mikrofonlalamayla da.Mikrofon, mikser bilgisayar kullanmadım diye değil, tahmin edeceğiniz fiyat için bunları düşünmeyin manasında. Yoksa fiyat kolayca yükselir. Mikser, mikrofon vs tonu az çok etkilese de siz transparanmış gibi düşünün, fiyata da dahil etmeyin demek istedim.
Oradaki diğer kayıtlar modifiye ettiğim bir squier gitarın sesi için testti. Bu testle onların pek bir alakası yok. O Squier haricinde de gitarlarım var. Ayrıca kör testteki gitar ve ekipmanlar ödünç alınmış dahi olabilir.
Kaydın size nasıl hissettirdiğini dinleyerek anlamaya çalışırsanız muhtemelen anket amacına daha çok ulaşır. Orada P90'lı bir Epiphone ya da humbucker manyetikli ESP hayal edebiliyor musunuz? Süper Strat olabilir mi? Kötü manyetikli Amerikan Strat mı? Hollow Body mi? Tonun esas karakteri hangi ekipmandan ya da nereden geliyor? Amfinin potansiyeli nedir? Kötü ayarlanmış 60 model lambalı amfi mi? Bazı dijital efektler amfinin karakterini bozuyor mu? Gitar çok ucuz amfi çok pahalı ya da gitar çok pahalı amfi çok ucuz olabilir mi?
Özetle tonun ve parmakların rastgele olması iyi bir ekipmanın potansiyelini gizleme maksatlı olabilir mi? Yoksa ne yaparsan yap iyi ekipmandan kötü ses alamazsın gibi bir durum söz konusu mu?
Zamanla gerçekleştirebilir miyim bilemiyorum ama ileride bundan başka da kör testler ve anketler düşünüyorum.
Tamam da @darkside 'ın dediği gibi o zaman işler değişir. Ama şunu söyliyeyim, ben şahsen kendi cevabımda köprü pozisyonu / akçağaç diye bahsettiğim kısımdaki tonları beğendim. Bu durumda iyi bir modelleme kullanılarak da yapılmış olablirir, mikrofonlalamayla da.
Soundcloud linki neden aktif değil