- Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok yardımcı olduğunuz hocam zaten, en azından fikir verdiniz. Linki de okumaya hemen başlıyorum. Böyle bir kaynağa ihtiyacım vardı. Yazan arkadaşın da emeğine sağlık.
Yekpare olanından, eski seri...
heh işte, 1. tel ile 6.tel klavye kenarları eşit değil benim gitarımda. Bu benim de kafamı kurcalamıştı. 6. telin klavye kenarı daha fazla ki, bana tam tersi olması gerekir gibi geliyor. Birkaç fotoğraf çektim; hem köprünün hem sapın.gitarı yatay bir pozisyona alıp tellere üstten baktığınızda 1. telin klavye kenarı ile olan mesafesi, 6 telin klavye kenarı ile mesafesine eşit olmalı.
Sap nasıl sorunsuz 🙂 , sorun tamamen sapta. Muhtemelen acemice Trust Rod la oynanmış ve sapa zarar verilmiş. Bunun dışındaki ihtimaller küçükte olsa, sap çok çok kalitesiz yapılmıştır ısıdan nemden kaymıştır, yada düşmüştür vs.heh işte, 1. tel ile 6.tel klavye kenarları eşit değil benim gitarımda. Bu benim de kafamı kurcalamıştı. 6. telin klavye kenarı daha fazla ki, bana tam tersi olması gerekir gibi geliyor. Birkaç fotoğraf çektim; hem köprünün hem sapın.
37199 eklentisini görüntüle 37200 eklentisini görüntüle 37201 eklentisini görüntüle 37202 eklentisini görüntüle
Bunlar da sapın fotoğrafları:
37203 eklentisini görüntüle 37204 eklentisini görüntüle
Bu durumda sapta bir sorun olabilir ama sapta da herhangi bir atma ya da yamukluk söz konusu değil, dümdüz bir klavyesi var. Entonasyon da sorunsuz.... Köprü olması gerektiği gibiyse sap da sorunsuzsa, bu gitarın problemi ne o zaman?...
Rica ederim 🙂 İnş en kısa zamanda sorun hallolur.Çok sağol hocam verdiğin bilgiler için, en sonunda çözümü bulduk 🙂 Kesinlikle haklısın, 24. perdeye doğru mesafe nerdeyse sıfırlanıyor, bu da sololarda çok zorlayıcı oluyor. Tekrar lutiyer yolu gözüktü bana. Bursa'da bu sorunu halledebilirsem çok iyi olacak. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.