H
hot_ice
ewet şu an ble şarkılarını dinliyor olmamız onun ne kadar büyük bi müzik adamı olduğunun kanıtıdır,zaten kanıtlamayada gerek yok gerçi.mkanı cennet olsun
tabi ki bu türde daha fazla rock grubu kuracaz zaten son nefesinde bu müzik bari bir parçada olsa ölmeden önce mutlu olsun 😢Ferry demiş ki:Nasil yapcaz o isi...
Shzofren demiş ki:Kendi Ağzından Cem Karaca
Çocukluğumun en büyük kararı beğenilmekti. Ergenliklerimin yüzümde patlamaya başladığı çağlarda aynaya baktığım zaman kendi kendimden tiksinirdim. İleri derecede miyop gözlü, gerektiğinden çok şişman çocuksu yüzümü, kızlardan geçtim ben bile beğenmiyordum. Bu yılllarım kolejde geçti. İktisadi yapısı benden kuvvetli kişiler arasında bir takım bunalımlarım başladı. Beğenilmeye karar vermiştim fakat beğenilmiyordum. O yıllarda ilk kez sevdim. Ama dedim ya şişmandım işte. Boş zamanlarımı annemin ve babamın oynadığı tiyatroda geçiriyordum. Sevdiklerimin halkı etkilemesi ve alkış sesleri hep kafamda uğuldardı. Ben de beğenilecektim ve alkışlanacaktım. Kesin karar verdim. Bu arada şarkıcı olmaya karar verdim. Beğenilme yolu sahne olacaktı benim için.
İlk öğrendiğim şarkı Johnny Guitar, beni seven ilk kız Suadiyeli Nesrin'di. Beğenilmek için yol bulmuştum kendime. Pikaptaki ve radyodaki şarkıları papağan gibi ezberliyordum.
Ne oldu nasıl oldu bilemiyorum bir gün kendimi tiyatro sahnesinde buldum. Tiyatroyu tekrar müzik, onu birinci evliliğim, evliliğimi askerlik takip etti. Askerde Türkiye'yi tanıdım. Türk idim. Türkçe Türk'ü anlatmam gerekiyordu. 1967'de bu yolda yürüyerek Altın Mikrofon ikincisi oldum.
"Başlangıcından bu yana ne değişti?" diye soracaksınız. Çok az şey değişti. Eskiden 215 kuruşluk Marmara şarabı, Sana yağı ve ançuez severdim. Şimdi Yakut şarabı, tereyağ ve lakerda yiyiyorum. Değişen yaptığım müziktir. Parasızdım bu işe girerken, şimdi de parasızım....
İyi şeyler yapmak istiyorum. Yetmiyorum kendime. Patlamak istiyorum. Bütün her şeyi geride bırakıp asra uygun bir patlama yapmak istiyorum. Arıyorum yolumu. Mutlaka iyiyi daha iyiyi bulacağım....
D.N. : Sabah Gazetesinden alıntıdır...
GORGOROTH666 demiş ki:tabi ki bu türde daha fazla rock grubu kuracaz zaten son nefesinde bu müzik bari bir parçada olsa ölmeden önce mutlu olsun 😢Ferry demiş ki:Nasil yapcaz o isi...
InfernaL1 demiş ki:Sen feleğin şu çarkına çomağı soktun zaten ...
kızma ama kıraçın tek yaptığı şey sadece cem abimizi taklit etmektretorian demiş ki:anadolu rock ölmedi bence sadece şekil değiştirdi. Mesela Kıraç'ın yaptığı Anadolu Rock değilde ne? Zaten hiç birşey aynı şekliyle devam edemez gibi geliyo bana. zamanı gelince yok olmaya başlar ve sonra şekil değiştirerek yeniden canlanır. ama asla yok olmaz.