Cem Köksal'ın müziğini sevmiyorum. Genel olarak Malmsteen, Petrucci gibi türleri sevmiyorum. Gitarist olarak Satriani ve Axel Rudi Pell dinlemek daha çok hoşuma gider.
Öte yandan yaptığı işe ve emeğine saygım sonsuz, dedim ya ben sadece müziğin genelini sevmiyorum. Ama vokali ile ekibi ile bence çok iyi bir grup.
Manowar hakkında dediklerinde haklılık payı var. Biraz da sahneden yeni inmiş, halen sinirli olmanın verdiği adrenalin ile çıkışmış olabilir. Manowar ya da Metallica büyüktür diye saygıda kusur etmemezlik olmayacak diye bir şey yok. Son yıllarda TÜM festivallerde yerli gruplar ıezme gibi bir durum söz konusu. Organizasyon bunu bu şekilde yaparsa, seyirci de ne saygı duyar, ne özen gösterir, ne de takipçisi olur o grubun. Grup da kendini asla bir adım öteye taşıyamaz.
Ne yazık ki yerli grupların değeri konser ve festivaller ile daha da düşüyor.
İyi bir soundcheck alamadan, ekipmanını deneyemeden sahneye çıkan grup ne kadar verimli olabilir ki... Aynı şekilde daha seyirci doğru dürüst içeri alınmamışken çıkan grup psikolojik olarak darmadağın olmuştur, maça 3-0 yenik başlar zaten.
Çıksa da olur, çıkmasa da olur mantığı ile hareket edildiği sürece yerli gruplara iyilik yapmış, destek vermiş olmuorsunuz. YALAN o...
İçeride bir grup sahne almış çalarken dışarıda gezmeyi tercih ediyorsanız da grupları desteklediğiniz yalandır.
İzlemek zorunda değil kimse elbette ama hem izlemeyip, sevmeyip, hem de seviyorum demesin kimse.
Cem Köksal'ı haklı buluyorum ben de.
Bunu anlamak için o duruma düşmek gerek ki Allah düşürmesin ne diyeyim...