canoe demiş ki:
bilgilerin için teşekkür ederim,fakat niye efektör önerdiğini anlayamadım bence chameleon2000 deki efektler gayet tatmin edici.ada mp1 aramamın sebebi ise tube preamp olması.80 lerin soundunu onunla yakalamayı düşünüyorum,diğer durumlarda ise chameleon2000 kullanacağım.bi de bana power amp olayının tam olarak anlatırsan sevinirim,yani evde çalarken bi manası yok mu,stüdyoda veya sahnede mi gerekli?tekrar teşekkürler.
Chameleon un sadece preamp oldugunu zannediyordum, yanilmisim
🙂
Madem icindeki efektler sana yeterli geliyor, devam et bence kullanmaya...
Mp-1 güzel bir alet ama elindekinden tam anlamiyla verim alamadigini düsünüyorum, ilk önce hakim ol elindeki alete sonra eksiklikleri gidermeye calis.
Patch cok afaki bir sey, yani mesela benim ekipmanimla(gitarim,amplim vs.) benim odamda, bana falanca gitaristin tonu gibi gelen ses senin sisteminde bambaska gelir.Kendin begendigin tonlari olusturmaya calis bence yapilacak en iyi is o.
Power amp'in teknik detayina girmeden yüzeysel olarak bahsedicek olursak, rocktron bir preamp yani ampli degil o cihazdan amplisiz ses alamazsin.Sen evde combo bir amplinin power girisinden girerek amplinin power amp+hoparlöründen yararlaniyorsun( eger input tan girersen preamp+power amp+hoparlöründen yararlanirsin) Combo ampliler preamp+power amp+hoparlörden meydana gelir. Rack sistemde bunu parça parça yaptigini düsün.
Eger idare ediyorsa su anlik power amp e ihtiyacin yok. Konser vs. icin sistemi büyütmeyi düsünüyorsan power amp gerekli.Mesela rocktronu direkt olarak bir 4x12" kabinden ses alamazsin ancak rocktron+power amp kombinasyonuyla ses alabilirsin.
Ayrica forum kurallarina dikkat et, cok benzer iki tane baslik acmissin.
Bu hem senin isini zorlastirir hem de cevap vericek olani bezdirir.Konu bir baslik altindan gitse daha derli toplu olurdu.
Kolay gelsin