RR5
iki tane geçti elimden, bi tanesi bi süre bende kaldı. beyaz, kemik beyazı olan model, gold hardware, tip mip muazzam gitarın.
hardcase, tam bir kabus. hem sapı elinizi çok kesiyor, hem de çok ağır ve büyük. gigbag ile taşımak ayrı sorun, şekli nedeniyle ayakta durmuyor. kuyruk hasar alıyor falan, işkence.
gitarı çıkardık caseden, zaten şöyle bir iki dakika alete bakıyoruz boş boş, cidden güzel gitar çünkü. uzun vadede gold hardware solmaya başlıyor, aklınızda olsun. kaplama çok başarılı değil yani. tüm jacksonlarda olduğu gibi potanzlar bir süre sonra düşecek, sıkıştırmakta zorlanacaksın, ayrıca tahminen hışırdamaya da başlayacak. üzerindeki standart ekipman oldukça başarılı, kulaklar iyi, akort stabil. duncanlar iyi. tek eksik binding bence, o da olsa mükemmel olurdu bu gitar.
hazır görsel kısmındayken şunu da ekleyeyim, RR kasanın ufak durduğuna bakma, 6cm falan gövde kalınlığı. gibson les paul studiodan kalın yani, standartlardan ise 1mm kadar daha ince. floyd olmadığını da hesaba katarsan ciddi miktarda ağaç var bu gitarda.
taktık gitarı amfiye, askıyla ilgili bir sorunu yok, bence dengeli. sapta cleanler cidden çok güzel, tane tane. miss mis. açıkçası bu gitarı denedikten sonra tek manyetikli RR modellerin hepsine acıdım, sapta harika bir clean ton kaçırıyorlar.
ama yine de kendini hissettiren bir sorun var, gitar çok rezonanslı değil. manyetikten çıkan tonu duyuyorsun, ama ağacın katkısı çok az gibi. sanki tepki vermiyor ağaç, amfiyi kapattığında gitarın akustik sesine dikkat edince daha net anlaşılıyor, bu seviye bir gitardan çok daha fazla rezonans beklerdim ben. düşük rezonans var, ancak sound gerçekten tertemiz. köprüde drive'a geçince işin boyutu iyice değişiyor, kütür kütür bir ton var. 6cmlik gövde bassları kesinlikle hissettiriyor, tizler de oldukça mevcut, ancak rahatsız edici değiller. bir flying V kadar yuvarlak değil bu arada gitarın tonu, daha sivri, köşeli. ama tamamen metal gitarı da değil, çok temiz ve berrak bir ton. rock müziğe de gayet gelir bence bu yapısıyla.
o rezonans olayına gelince, zuhalde bir gün başka bir RR5 denedim, ve gerçekten çok şaşırdım çünkü alet bendekinden kat kat üstündü. yani olan şey tamamen bana kötüsünün denk gelmesiymiş, bu konuda dikkat etmek gerek. almadan önce iyice denemeli. ki öteki gitar bile kesinlikle kötü değildi, sadece benim standartlarım çok yüksek. zuhaldeki ise bazı amerikan jacksonlarla kıyaslanabilecek kalitede bir gitardı neredeyse, ana mağazaya ilk gelen partideki siyah RR5 i kim aldıysa hayırlı olsun 🙂
amerikan fender ile tarz olarak en ufak bir alakası olmayan bir gitar, tek ortak noktaları ikisinin de altı telli olması. bence zuhale git ve bir tanesini dene, eğer tarz olarak hoşuna gidiyorsa ve kalite olarak da o an tatmin olduysan al. fender de gidebilir yapacağın müziğe, ancak RR5 gerçekten ton olarak çok kendine özgü bir gitar, eğer seviyorsan, beğenirsen, kesinlikle tavsiye ediyorum.