Charvel / Jackson Başlığı

Bende eski bi 1989 epi flying v var, delik desik üstünde en az 50 tane vida deligi var. headstockta da ha keza. setneck baglantisinda cila catlaklari da var 270 derece. boyatayim diyorum ama o renge kiyamiyorum... kremden sariya donme bi renk hatta.
Bu tarz eskimis beyaz ve krem tonlari inanilmaz klas duruyor. galiba bazi boya malzemeleri yerinde kalsa bile sararmaya musait oluyor...

Arkadaşlar bi charvel gördüm. Charvel Desolation dx1 fr. Elimde 2 tane gitar vardı tahminen kabul etmez diye düşünerek bir tanesiyle takas istedim, satan arkadaş da kabul etti. Üstündeki FRT O2000 nasıldır? Bu gitardan elinde olan ve kurtköy viaport civarında olan varsa bir yakından görme fırsatı verebilir mi? Satan arkadaş gitardan uzaktaymış çünkü.

Charvel Desolation dx1 fr
Bi arkadaşımda vardı. İnce saplı, hissiyatı ve tonu öyle müthiş olmayan ama çalımı rahat alınıp kullanılabilecek sıkıntısız bir gitar diyordu o. Yani muhtemelen eski Japon Charvel/Jackson hissiyatını ve kalitesini bulamayacaksın ama üstünde Charvel yazan sivri kelleli birşey kullanmak istersen fiyatına göre istediğini büyük çoğunlukla verebilecek bir gitardır diye düşünüyorum.
Zaten eski Japon gitarların hissiyatını verse japon fiyatı isterlerdi(20k+). Dikkat et bir sıkıntısı olmasın köprüde sapta perdelerde falan.

Bi arkadaşımda vardı. İnce saplı, hissiyatı ve tonu öyle müthiş olmayan ama çalımı rahat alınıp kullanılabilecek sıkıntısız bir gitar diyordu o. Yani muhtemelen eski Japon Charvel/Jackson hissiyatını ve kalitesini bulamayacaksın ama üstünde Charvel yazan sivri kelleli birşey kullanmak istersen fiyatına göre istediğini büyük çoğunlukla verebilecek bir gitardır diye düşünüyorum.
Zaten eski Japon gitarların hissiyatını verse japon fiyatı isterlerdi(20k+). Dikkat et bir sıkıntısı olmasın köprüde sapta perdelerde falan.
Aynen floyddan çekiniyorum ben de, floydla alakalı problemler halledilir de (eskiden çok uğraştım floydla, aram iyidir) bana pek temiz gelmedi gibi, uzun süre kullanılmamış öyle köşede duruyormuş hissi verdi.

Çektiğim videoları genelde medya olarak paylaşıp mesaj olarak iletmiyorum. Ancak forumda benim paylaştığım görseller dışında adına girilmiş bir içeriğe bile ulaşamadığım gitar olan Jackson KV5 (Jackson KV5FR) için olur bir arayan çıkarsa motivasyonuyla; hazırladığım ufak bir inceleme videosunu aşağıya ekliyorum.

Sınıfına mensup RR5 ile aynı kaderi paylaşmasını, güncel üretimlerini görebilmeyi dilediğim zımba gibi bir gitar.

Çektiğim videoları genelde medya olarak paylaşıp mesaj olarak iletmiyorum. Ancak forumda benim paylaştığım görseller dışında adına girilmiş bir içeriğe bile ulaşamadığım gitar olan Jackson KV5 (Jackson KV5FR) için olur bir arayan çıkarsa motivasyonuyla; hazırladığım ufak bir inceleme videosunu aşağıya ekliyorum.

Sınıfına mensup RR5 ile aynı kaderi paylaşmasını, güncel üretimlerini görebilmeyi dilediğim zımba gibi bir gitar.

Ben arıyorum Tolgacım 🙂

sarı siyah RR5 çelik fret ve kilitli burgu ile geri gelsin almazsam üst sivri köşesi ile böğrüme böğrüme saplayın onu...
Abi o geleli oluyor biraz. Bende 2008 MIJ var, videosunu çekmiştim. Sonrasında tekrar ürettiler onu satin saplı ve bindingli olarak. Şu an stokta yok Zuhal'de ama yurtdışından rahatlıkla bulunabilir durumda diye biliyorum.

Merhaba,
V kasa jacksonlarda sap inceliği değişiyor sanırım, geçenlerde bir rr3 denemiştim bir dükkanda sapı normalde kullandığım schecter gitarlarıma göre daha rahat geldi. Sanırım D şeklinde bir sapı vardı. Sormak istediğim kv ve rr kasa jacksonları sapları bakımından inceden kalına sıralayabilir misiniz? Js30 japon üretimi bir rr ile rr3 sapı kıyasla nasıldır ya da bir kv pro, kvx10 bunlara göre sap inceliği ve şekli olarak nerededir?

Merhaba,
V kasa jacksonlarda sap inceliği değişiyor sanırım, geçenlerde bir rr3 denemiştim bir dükkanda sapı normalde kullandığım schecter gitarlarıma göre daha rahat geldi. Sanırım D şeklinde bir sapı vardı. Sormak istediğim kv ve rr kasa jacksonları sapları bakımından inceden kalına sıralayabilir misiniz? Js30 japon üretimi bir rr ile rr3 sapı kıyasla nasıldır ya da bir kv pro, kvx10 bunlara göre sap inceliği ve şekli olarak nerededir?
Superstrat olanlarda da sap kalınlığı ve profil farklılığı söz konusu olabiliyor.Dk2 ve sl2 denemiştim,dk2 daha kalın,etli denebilecek d tipi sap profiline sahip olmasına karşın sl2 wizard saplar gibi olmasa da daha ince,modern c tipi profile sahipti. @blackfriday666 bence v kasalardaki farkı daha iyi açıklar.Ancak genel olarak denediğim Schecter gitarların sap profili şu an elimdeki Jackson'a göre (sls serileri hariç,jeff loomis,hellraiser ve blackjack) daha kalın,etli denebilecek formdaydı.

Merhaba,
JS30 çin menşeili diye biliyorum. MIJ olan RR3 ve RR5 var. Bir de USA serisi RR1 ler var. Bende ilk başladığımda bir JS32 vardı, şimdilerde RR5 im var. RR1 ve RR3 ü müzik mağazalarında deneyimlemiştim. RR1 ve RR5'ler çalım hissiyatı olarak aynı diyebilirim, en azından ben bir fark hissetmedim. RR3 klavyesi bi tık daha kalın gibi o da bolt on olduğu içindir diye tahmin ediyorum. JS32 başlangıç için kötü bir tercih diyebilirim. FR ile her dive bomb sonrası akort etmeniz gerekebilir, saddle lar beni kanser etmişti. Sıksam vida yalama yapıyor, sıkmasam tel kaçıyor.. Birde endonezya serileri var. RRXMG de kullandım uzun bir süre. Parasını sonuna kadar hakkeden seri bence. FR special biraz sıkıntılı olsa da aktif EMG 81-85 set var üzerlerinde ve klavyesi neredeyse RR1/RR5 kadar rahat idi. Şu sıralar üretimi yok ama benzer olarak RR24 ler var. Manyetik kısmında Seymour Duncan invader serisi kullanılmış yanlış hatırlamıyorsam, yine endonezya yapımı. KV ve RR serileri paralel, dolayısıyla söylediklerim KV serisini de kapsayacaktır. Yine de kullanan varsa bizi aydınlatsın 🙂

Araştırdığım kadarıyla kvx10 modeli ve js30 rr ilk çıktığında ya da belirli bir dönemde FR'siz sabit köprü olarak piyasaya sürüldü, 90larda, japon menşeili olarak. Ben FR'li bir gitar istemiyorum, aslında bolt on da istemiyorum ama fiyat olarak uygun olması açısından giriş seviyesi eski japon bolt on jackson'lara bakıyorum arada. Sabit köprü ve Seymour Duncan manyetikli bir jackson kv pro güzel olurdu ama şu sıralar benim için çok lüks olur. Ama denediğim rr3'ün de klavye ve action çok iyiydi 22 perde olmasa alabilirdim belki ama satıldı çoktan. Hal böyle olunca bolt on olmasına bakmadan js30 rr denesem mi diye kafamda bir fikir oluştu. Klavye inceliklerini bilirsem ona göre ilanlara bakarak olurum diye düşünüyorum, gidip deneme şansım olmaz şu sıralar.
Emg manyetikli gitarlarım oldu, şu anda da schecter v-1 platinium zaten emg'li, o yüzden Seymour Duncan manyetikli olan bir gitar tercih ederim eğer almaya karar verirsem. Aslında trans finishliler çok hoşuma gidiyor, bulduğum rr3 de öyleydi, fiyatı yüksek olmasa affetmezdim de geçti gitti...olmazsa daha ilerde sabit köprü daha üst segment ince klavye bir v kasa bakacağım. O yüzden geniş ölçekli olarak sap karşılaştırması istedim tecrübe etmiş olan arkadaşlardan.

Bir forumda kvx10un klavyesi rr3e göre daha ince deniyordu araştırmıştım bir ara. Ama farklı yerlerde farklı bilgiler verilebiliyor, deneyenlere sormak lazım işin aslı nedir...

Koleksiyonuma yeni katılan Charvellar.

- 1991 SDK-070-SH Metalic Blue, match headstock 🔼
- 1986 Model 1 1A Cream White ◀️
- 1991 DK-65 Sky Blue 🔽
- 1987 Model 3 Pearl White ▶️

1733149013018.webp