Çirkef (Alternatif Rock) - İzmir

• Konuyu açan Konuyu açan denizhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nonsleeper demiş ki:
ikeaboy demiş ki:
cirkefinbascisi demiş ki:
arkadaşlar artık pazartesileri çalmıyoruz felixte.ayrıca bu cuma ooze'de de çalmıyoruz.bu haftadan sonra aynen devam
bu mesajına en cok ben uzuldum... 😀

e artık biz orda çalmadığımıza göre her pazartesi felix'e gidebilirsin, belki daha iyi hissedersin kendini :roll:

aslında seni her ne kadar tanımasamda kişilik olarak sana saygı duyuyorum.dusuncelerin,yazı tarzın ve okullu bir muzisyen olman sanırım sana duydugum saygının sebepleri olsa gerek.
ama gercekten grubunuzun yaptıgı muzigi oldukca piyasa ve tamamen barda insanları eglendirmek uzerine kurulu oldugunu,ayrica kendinize ozgu bi tarzınız olmadıgı gibi ruzgar nereye eserse o sarkıdan caldıgınızı dusunuyorum...
iyi bir insan olabilirsin...iyi bir müzisyende olabilirsin...ama bu grup icerisinde bu caldıgınız sarkılarla sizin grubunuza saygı duyamam..kusura bakma...

ikeaboy demiş ki:
nonsleeper demiş ki:
ikeaboy demiş ki:
arkadaşlar artık pazartesileri çalmıyoruz felixte.ayrıca bu cuma ooze'de de çalmıyoruz.bu haftadan sonra aynen devam

e artık biz orda çalmadığımıza göre her pazartesi felix'e gidebilirsin, belki daha iyi hissedersin kendini :roll:

aslında seni her ne kadar tanımasamda kişilik olarak sana saygı duyuyorum.dusuncelerin,yazı tarzın ve okullu bir muzisyen olman sanırım sana duydugum saygının sebepleri olsa gerek.
ama gercekten grubunuzun yaptıgı muzigi oldukca piyasa ve tamamen barda insanları eglendirmek uzerine kurulu oldugunu,ayrica kendinize ozgu bi tarzınız olmadıgı gibi ruzgar nereye eserse o sarkıdan caldıgınızı dusunuyorum...
iyi bir insan olabilirsin...iyi bir müzisyende olabilirsin...ama bu grup icerisinde bu caldıgınız sarkılarla sizin grubunuza saygı duyamam..kusura bakma...

sonunakadar haklısın ,arkandayız

ikeaboy demiş ki:
nonsleeper demiş ki:
ikeaboy demiş ki:

açıkçası herkesin bizim grubu sevmesini yada yaptığımız işi onaylamasını beklemiyorum, biz bu işi yaparken hedef kitle tercihi yapıyoruz ve şarkılarımızı ona göre belirliyoruz, bu hedef kitlesinin dışında olabilirsin, bu önemli değil, yaptığım işten tiksinebilirsin buda bir seçim
bar benim gözümde insanların eğlenmek için para ödediği bir mekan, bunda hemfikiriz, bu yüzden işimi tam ve doğru yaptığımı düşünüyorum, sabah uyandığımda bu aralar dinlediğim ve haz aldığım arctic monkeys var, şimdi örnek olarak bu grubu alalım, yada daha alternatif müzik yapan bi grubu ele alabilirsin, biz bu grubun şarkılarını çalsak sence kaç kişi gelirdi dinlemeye? sen gelir miydin? arkadaşların gelir miydi? yanında gelenlerin kaç tanesi hatun olurdu? 800 kişilik bir barın ne kadarını doldurabilirdiniz? yani repertuarımızı belirlerken o barın haftasonu gelen kitlesine göre hazırlıyoruz, çünkü amaç eğlence, eğer ben bilinmeyen şarkılar söylersem sence haftasonu çalan bir grupta olabilir miydim, bunun gibi nedenlerin var olduğunu sen ve ben gayet iyi biliyoruz, çirkef grubu olarak eğlendirici diye tanımlanmak bana gurur veriyor, en azından gözlerimin altındaki morlukların sebebini açıklıyor, müzisyenlik işi zor bir iş, yaptın mı bilmiyorum, bu hafta salı gününden cumartesiye kadar hergün programa çıktım ve seyirciyi eğlendiremediğim bir gün olmadı, işimi doğru yaptığım içinde saygıyı hakettiğimi düşünüyorum, çirkefte benim gibi düşünen insanların oluşturduğu bir grup ve emektir, ben o emeğede saygı duyulsun isterim, dediğim gibi beğenmeyebilirsin, nefret edebilirsin, ama bana birşeyleri yanlış yaptığımı söyleme, bütün hafta boyunca sende insanların yüzündeki mutluluğu görseydin ve yerimde olsaydın aynısını yapardın, çünkü bu yaptığım benim hergün 5-6 saat daha az uyumama, okulumu aksatmama, hergün boğazımın ağrımasına, kemiklerimin hep sızlamasına sebep oluyor, hatta ben bir bara artık müşteri olarak gidemiyorum, ailemi görmek için az vakit ayırabiliyorum, yaşım 24 ve görmemem gereken çok şey gördüm, bunların hepsininde bedeli aldığım gecelik ücret değil inan, bugün benim tatil günüm, az önce uyandım, saat 15:13 ve ben hala yorgunum, duş almak istiyorum sular kesik, bunların her biri birer bedel ve ödenir, bütün bu nedenlerden dolayı kusura bakarım, sen kusura bakma

sen arctic monkeys söyle ben gelirim..
sabah uyandığımda bu aralar dinlediğim ve haz aldığım arctic monkeys var, şimdi örnek olarak bu grubu alalım, yada daha alternatif müzik yapan bi grubu ele alabilirsin, biz bu grubun şarkılarını çalsak sence kaç kişi gelirdi dinlemeye? sen gelir miydin? arkadaşların gelir miydi? yanında gelenlerin kaç tanesi hatun olurdu?
son cümleni biraz daha açarsan sevinirim, hatunlarla ilgili olan bölüm...umarım demek istediğini yanlış anlamışımdır...

öf aman yaw,hala "seni örtmenime şikayet etcemmm işteeee!" vari taşlamalar.yani eleştiri dicem ama bariz bir kompleks kokuyor.çocuklar iyi çalıyor,dinleyenler keyif alıyor.piyasa, "piyasa"ya kitlendi.dağılın leyn! 😀 neyse beni asıl ilgilendiren kendi keyfim ve müzik zevkim.duydum ki altınkumda çalma ihtimaliniz varmış bu yaz.inşallah olur.

sayın bum; 🙂
walla nasıl anladığını bilmiyorum, ancak buna tepki verdiğine göre yanlış anladığını düşünebilirim, anlatmak istediğim şu; biz repertuar seçimi yaparken hedef kitlemizi çift olarak eğlenen, yada sap olarak gelip çevresini rahatsız etmeyen, yada 2-3 hatunun yalnız başına gelip yine rahatsız olmadan eğlenebilecekleri bir ortam hayaliyle seçiyoruz, yani amaç hoplayıp zıplayıp etrafındakilere çarpan ve zarar veren yada ne biliyim daha alternatif eğlence tarzlarını benimseyen insanlar değil. hedef yanından geçerken ayağına bastığında dönüp "pardon" diyen insanlardır, bilmem anlatabiliyor muyum, internetteki forumlar genelde yanlış anlaşılmalara çok açık konular içerir, yazarken mimiklerimizi gösteremediğimiz için kendimi iyi ifade edemiyor olabilirim, yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için ve söylediklerimi iyi ifade edemediğim için ben özür dilerim...ayrıca arctic monkeys çok severim, ancak evimde dinlerken ve eşlik ederken daha mutlu oluyorum, bugünde tatil günü, çenem açıldı, destanlar yazıyorum
bu arada eğer yine iyi ifade edemediysem bu konuda her türlü tartışmaya açığım, forumun amacı uygulanmasada bu olmalı değil mi?

Cumartesi gecesi sizi dinlerken çok keyifli vakit geçirdik. Ben Ölmeden Önce'yi mükemmel yorumluyorsunuz (arkadaşlarım özellikle iletmemi istediler).
"Sitem" için ayrıca teşekkürler.
Sevgiler...

demek bu konuyu tartışmak forumun amacına uygun diil, zaten tartışmayada halim yok..isteyenler tartışsınlar. açıkladığın içinde saol walla iyi oldu. gördüğüm kadarıyla senin bu bar camiasında muzikten öte bi misyonun var...bar ortamına bi çekidüzen verme çabasındasın..kolay gelsin..yanlız birazda kendinize çekidüzen verseniz fena olmaz..mesela önce davulcunuzdan başlasanız, her gelen kıza asılmasın..
...ayrıca arctic monkeys çok severim, ancak evimde dinlerken ve eşlik ederken daha mutlu oluyorum
aman aman parça istemedik zaten, daha önce istedikte neoldu sanki sen evde mırıldan yine...
şimdi ben bi parça söylicem, hani söylemenizi istediğimden diil, sadece bu parçayi söylerken düşündümde seni nonsleeper bey barda...neyse evde eşlik edersin yine olmazsa..kings of leon-milk

walla ne diyim bilemiyorum, ben forumun amacının aslında bunları tartışmak olduğunu yazmaya çalışmıştım, ben kendi yazdığımı yeniden okuyunca bana yine öyle tınlıyor, dedim ya yanlış anlamaya fazla açık burası, yada benim ifade problemim olabilir, forumda bundan sonra yazacağım şeylerde her zaman yazdıklarımı açıklamakla geçmemeli diye düşünüyorum, yaptığım hatayı daha iyi kavrıyorum, herşeye cevap verme çabası benim için tamamen hata,
ayrıca davulcumuzda eğer birine asılarak rahatsız ettiyse umarım gerekli tepkiyi alabilmiştir, bunuda inşalla davulcumuz kendisi giripte siteye cevaplar, ama ben şahsen böyle birşey yaşamadım ve davulcumuzun yaptığınıda görmedim

nonsleeper demiş ki:
ikeaboy demiş ki:
nonsleeper demiş ki:
ikeaboy demiş ki:

açıkçası herkesin bizim grubu sevmesini yada yaptığımız işi onaylamasını beklemiyorum, biz bu işi yaparken hedef kitle tercihi yapıyoruz ve şarkılarımızı ona göre belirliyoruz, bu hedef kitlesinin dışında olabilirsin, bu önemli değil, yaptığım işten tiksinebilirsin buda bir seçim
bar benim gözümde insanların eğlenmek için para ödediği bir mekan, bunda hemfikiriz, bu yüzden işimi tam ve doğru yaptığımı düşünüyorum, sabah uyandığımda bu aralar dinlediğim ve haz aldığım arctic monkeys var, şimdi örnek olarak bu grubu alalım, yada daha alternatif müzik yapan bi grubu ele alabilirsin, biz bu grubun şarkılarını çalsak sence kaç kişi gelirdi dinlemeye? sen gelir miydin? arkadaşların gelir miydi? yanında gelenlerin kaç tanesi hatun olurdu? 800 kişilik bir barın ne kadarını doldurabilirdiniz? yani repertuarımızı belirlerken o barın haftasonu gelen kitlesine göre hazırlıyoruz, çünkü amaç eğlence, eğer ben bilinmeyen şarkılar söylersem sence haftasonu çalan bir grupta olabilir miydim, bunun gibi nedenlerin var olduğunu sen ve ben gayet iyi biliyoruz, çirkef grubu olarak eğlendirici diye tanımlanmak bana gurur veriyor, en azından gözlerimin altındaki morlukların sebebini açıklıyor, müzisyenlik işi zor bir iş, yaptın mı bilmiyorum, bu hafta salı gününden cumartesiye kadar hergün programa çıktım ve seyirciyi eğlendiremediğim bir gün olmadı, işimi doğru yaptığım içinde saygıyı hakettiğimi düşünüyorum, çirkefte benim gibi düşünen insanların oluşturduğu bir grup ve emektir, ben o emeğede saygı duyulsun isterim, dediğim gibi beğenmeyebilirsin, nefret edebilirsin, ama bana birşeyleri yanlış yaptığımı söyleme, bütün hafta boyunca sende insanların yüzündeki mutluluğu görseydin ve yerimde olsaydın aynısını yapardın, çünkü bu yaptığım benim hergün 5-6 saat daha az uyumama, okulumu aksatmama, hergün boğazımın ağrımasına, kemiklerimin hep sızlamasına sebep oluyor, hatta ben bir bara artık müşteri olarak gidemiyorum, ailemi görmek için az vakit ayırabiliyorum, yaşım 24 ve görmemem gereken çok şey gördüm, bunların hepsininde bedeli aldığım gecelik ücret değil inan, bugün benim tatil günüm, az önce uyandım, saat 15:13 ve ben hala yorgunum, duş almak istiyorum sular kesik, bunların her biri birer bedel ve ödenir, bütün bu nedenlerden dolayı kusura bakarım, sen kusura bakma

teşekkür ederim güzel yazın için.hak veriyorum sana.ama dilerim çalmak istemedigin yada eh işte diyerek çaldıgın sarkılar(yani eger varsa?) müzik ruhunu köreltmez...bir gun arkana bakıpta "keske..." demezsin...
eger gercekten yaptıklarının arkasındaysan,bundan 10 yıl,15 yıl sonrada bunları düşündügünde mutlu olacaksan,o zaman bende saygı duyarım sana...

öncelikle merhabalar.sayın cinnet vokal; genel olarak tarzınız bizimkinden farklı. başka grupları beyenmeme özgürlüğüne sahipsin.yani bizi sevmeyedebilirsin.ama bir müzisyen olarak diğer grupları eleştirmek bize düşmez.bu bizlerin müzisyenlik imajlarımızı zedeler.eleştiri yapacak birileri varsa onlar izleyicilerimizdir.eğer bi şey sana eksik geliyorsa bunu sende müzisyen olduğun için yüzümüze söyleyebilirsin.bizim şu anda tanışık olduğumuz bütün gruplarla aramızda bu tarz yardımlaşmalar öneriler oluyor.ama bunun yeri bu forum değildir.herkes kendi işini düzgün yapsın. sunulan kitle eleştirsin diye düşünüyorum ben bir müzisyen olarak.

selamlar arkadaşlar...
konuyla alakalı olarak şunları söylemek istiyorum; çirkef bu "sataşma" tadında ki eleştirileri kesinlikle hak etmiyor. eleştirmenin bir üslubu vardır. hele bir müzisyen bu konuda çok daha dikkatli olmalıdır. ve bir müzisyeni en iyi başka bir müzisyen anlar. çirkefin kaydettiği demoya hiç dikkat etmediniz mi? adamlar niye radiohead kaydettiler düşündünüz mü hiç? bakmayın siz barda öyle piyasa şeyler çaldıklarına. insanları eğlendirebilmeliler ki para kazanabilsinler. programlarının ilk bölümünü bile dinleseniz anlarsınız aslında nasıl bir müzik zevkine sahip olduklarını. bunun savunması bana düşmez kimsenin avukatı flan değilim de. sadece fikrimi paylaştım.
ve siz sayın çirkef elemanları. sonuna kadar arkanızdayım elimden pek bişi gelmesede en büyük destekçilerinizden biriyim.umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz. en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

seyfi...

seyficim bizi müzikal olarak en iyi tanıyan adamlardan birisin.ne hedeflediğimizi aşağı yukarı biliyorsun.bu tarz eleştirileri biz pek sallamıyoruz zaten. kırıcı değil yapıcı olmak lazım..teşekkür ederim seyfi bu yorumların için.çok doğru gözlemler bunlar.

Merhabalar,
Ben yurtdışından Türk-Rock'ın takipçisi olarak, Türkiye'de müzikal anlamda çok büyük bir ilerleme olduğunu görüyorum, fakat dinleyiciler arasında bir futbol mentalitesi varmış gibime geliyor. Belli bir tarzı veya grubu beğenmek güzel, ama bunu fanatikleştirip başka grupları kötülemek hiç hoş değil. Sonuçta iyi müzik dinleyicisini bulur ve mutlaka benim çalışmalarımı da beğenen veya beğenmeyen olacaktır.......Buyrun

http://www.turkrock.com/ftopic42943.html

syn gibsonay, öncelikle söylediğin laflar müzisyenlerin birbirini daha kolay anlayabildiğini gösterir, desteğin için sağol, çünkü benim için yeterince objektif bir bakış açısına sahipsin

bum demiş ki:
yanlız birazda kendinize çekidüzen verseniz fena olmaz..mesela önce davulcunuzdan başlasanız, her gelen kıza asılmasın..

bara gelen her kız muhtemelen kızkıza yada kız topluluğu; ki benim her birini sahneden farketmem mümkün değil, bunu yapabilmem için fotoğraf hafızasına sahip olmam gerekir ki daha önce gelmiş olanlarla yeni gelenleri ayırt edebiliyim.
tamam kabul ediyorum ... bara gerçekten güzel kadınlar geliyor, görüyorum, ama inan asılmıyorum, üstelik aralarda solistimizle birlikte genelde kulisteyiz, bu arada barda bizi dinlemeye gelen asıldığım tek kişi şu an benim zaten sevgilim... bu yüzden böyle bir yanlış anlaşılmaya nasıl sebebiyet veriyorsun anlam veremedim. uzun süredir bornova
'da yaşıyorum, bizi dinlemeye gelen tabiki çok değerli kız/erkek arkadaşlarım var, sahneden bunlara gülümsüyorum, aralardada yanlarına gittiğim doğrudur, ama asılma lafı bana göre değil. doğrudan seninle ilgili yada tanıdığın birileriyle ilgili belli bir rahatsızlık varsa bunuda bilmek isterim.

Geri