BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
buarada yeni mi farkettim yoksa yeni mi oldu bilmiyorum ama re telinde bir cızırdama var sanırım üstteki eşikte bir problem olabilir budurmda ne yapabilirim?ayrıca aynı telde sanırım yine aynı nedenle 7.perdede (ve biraz da 6. perdede) amfiye bağlamadan çalarsanız bir ötme sesi var bend yaparken geliyor kuş sesi gibi bişey işte 😀
anti-social demiş ki:
ama o cızlamalar fln ciddi bişey cortlarda olur yani diyorum herkese bi isyan bi itiraz 😀
1- anti-social, yanlış bilgi vererek arkadaşın hevesini kırmaktasın. Bu derecede cızırdama her gitarda olur(yalnız cort'larda değil 2000$ lık gitarlarda da olur) ve hele hele teller bu kadara yeniyken bu çok doğal. Önemli olan bu cızırdamanın
amfiden gelmemesi ki o olmuyorsa hiçbir sorun yok. Ayrıca sanırım COrt'ları senden daha iyi bildiğimiz düşünüyorum ve ben diyorum ki cızlamanın, gitarın Cort olup olmaması ile alakası yok. (Sanırım biraz alkollüsün :?: )
2- İkinci olarak "bu kalitede gitarlarda olan birşey" diye bir olay kabul etmiyorum. Bu gitar fiyatıyla ölçülemeyecek kadar kaliteli. İsmini doğru düzgün söyleyemediğin bir gitar hakkında nasıl böyle yorumlar yapabiliyorsun anlamıyorum.
3- Üçüncü olarak ta ben resimlere tekrar baktım ve bence bu olay özellikle yapılmış birşey ve bir hata değil çok büyük bir ihtimalle. Yani dediğin gibi, köprü, teller, manyetikler ve sap tümü birbirine paralel olsun diye. Yine de araştıracağım.
4-
anti-social demiş ki:
senin bahsettiğin yamukluk eğer gerçekten var dizayndan fln değilse bütün o cızlamaların sebebi de olabilir,ama ben tamamen farklı bişeyden bahsediyorum o da çok önemli değil zaten
anti-social, yanlış bilgi vermeyi sürdürüyorsun.
Gitarın içbükey olmasıyla alakalı açıklamamı yapmıştım zaten:
rastansaga demiş ki:
Sapın çok hafifçe iç bükey olması iyi birşey. çoğu virtüözü de gitarlarında sap ayarı olarak böyle kullanır. Tabi istersen truss-rod ile oynayarak değiştirilebilir rahatça ama bence böylesi daha iyi(bence rahatsa ve tellerde cızırtı yoksa hiç elleşme 🙂
Kısacası evhamlanacak birşey yok, zevkle çal gitarını, vesvese yapma.