Çok güzel başlık. Kendi hesabıma çok önemli buluyorum.Merhabalar iyi forumlar.Arkadaşlar elimde Prs Se Tremonti var eski seri wraparound olanlardan.Tonundan işçiliğinden görüntüsünden çok memnunum.Ama Cort Cr Custom Modeli çok ilgimi çekiyor.Prs satıp Cort alınır mı sizce ?
Yalnız yeni G serisi Cortlar pek tat vermiyor. G260 DX mi neydi, denemiştim yakınlarda. Fret işçiliği faciaydı. Aslında her şeyi faciaydı; ucuz gitar duygusu veriyordu. Aynı fiyat aralığındaki Aria Pro II çok daha iyi gelmişti. Sanırım alt segmentten uzak durmak lazım artık.Cort'ları sevelim ve koruyalım 🙂
Fiyat performans oranı harika olduğu için 3 tane Cort X-TH aldım bu zamana kadar.
Biri elimden çıktı. Diğeri proje gitarı durumunda, öteki ise stok haliyle duruyor.
Maun gövde, neck through konstrüksiyon, stok emg 81-85, rosewood klavye, rahat ve ince bir sap profili vs.
X Custom serisi de güzeldir. X-TH'ı almadan önce bir ara X Custom HT'ye takılmıştı aklım.
Şimdi ise X-500 gibi gitarlar var X-TH yerine ürettikleri. Onları denemedim ama kötü olacağını sanmıyorum.
Gitarla duygusal bağ olayı ayrı bir şey. Ben X-TH'a zor alıştım ama bağımlılık yaptı şu an. 10.000 dolarlık gitarı daha çok seveceğim diye bir kaide yok. Gitar işi de sevgili işi gibi sanki 🙂 Kağıt üzerinde daha iyi olan biri yerine gönül başka birine kayabiliyor 🙂
Alma kısmında sorun yok da satma kısmı gayet sorun bu aralar. Zaten arkadas da epey keleilpir fiyata koymazsa ne PRS'yi ne de alırsa Cort'u satmayacak 😄. O yüzden satmak için değil çalmak için almak lazım.Ya sonuçta üstündeki iki sabit (ya da biri yarı sabit) nokta arasında tel gerilmiş keresteden bahsediyoruz. YOLO. Al, sat. Paşa gönlün ne istiyorsa onu çal kardeşim.
Dogrudur, eskiden de kismen oyleydi.Yalnız yeni G serisi Cortlar pek tat vermiyor. G260 DX mi neydi, denemiştim yakınlarda. Fret işçiliği faciaydı. Aslında her şeyi faciaydı; ucuz gitar duygusu veriyordu. Aynı fiyat aralığındaki Aria Pro II çok daha iyi gelmişti. Sanırım alt segmentten uzak durmak lazım artık.
Denediginiz modeller aralarinda hangileri var bir de üretim yillari nedir eger hatirliyorsaniz ?İlginç bir trend gözledim mesajlarda. Tasarımı superstrat ya da özellikle Les Paul kasa olan Cort modelleri konusunda genel bir memnuniyet var.
Ne yazık ki, ilk mesajımda bahsettiğim G270'den bu yana ben düzgün bir Strat kasa Cort'a denk gelemedim. Bunların içinde Kore malı Cort'lar da var üstelik.
Benim kullandığım G serisi ve S2900 da eski üretimdi, ama pek tat vermediler.Denediginiz modeller aralarinda hangileri var bir de üretim yillari nedir eger hatirliyorsaniz ?
Benim denediklerim genelde 2012 oncesiydi sanirim. X-TH'larin sanirim ikisi de 2005 modeldi. Yeniler nasil bilmiyorum.
Stratçılar, kafasında mini minnacık bi by Fender yazmıyorsa o gitarı baştan direk beğenmezler genelde. Denemeye bile gerek yoktur. Cort'un en üst modeli yerine Squier Standard falan daha yeğdir yani, kafa tasarımı ve by Fender yazısı sebebiyle. Orası çok kalıplaşmış, homojen bi grup. Superstrat çalanlar içinse çok katı kurallar yok. Sapı rahat olsun, köprüsü sağlam, sesi canlı olsun çoğu markaya bi şans verilebilir. Bu yüzden Fender ve Squier dışında her Strat tipi gitarın satılması zorlaşıyor Türkiye'de, tabi çok düşük kalitedeki alakasız markaları saymıyorum, onları alanların markayla falan pek işi olmuyor.İlginç bir trend gözledim mesajlarda. Tasarımı superstrat ya da özellikle Les Paul kasa olan Cort modelleri konusunda genel bir memnuniyet var.
Ne yazık ki, ilk mesajımda bahsettiğim G270'den bu yana ben düzgün bir Strat kasa Cort'a denk gelemedim. Bunların içinde Kore malı Cort'lar da var üstelik.
Evet, ne yazık ki genel olarak Strat tayfasında öyle bir durum var.Stratçılar, kafasında mini minnacık bi by Fender yazmıyorsa o gitarı baştan direk beğenmezler genelde. Denemeye bile gerek yoktur. Cort'un en üst modeli yerine Squier Standard falan daha yeğdir yani, kafa tasarımı ve by Fender yazısı sebebiyle. Orası çok kalıplaşmış, homojen bi grup. Superstrat çalanlar içinse çok katı kurallar yok. Sapı rahat olsun, köprüsü sağlam, sesi canlı olsun çoğu markaya bi şans verilebilir. Bu yüzden Fender ve Squier dışında her Strat tipi gitarın satılması zorlaşıyor Türkiye'de, tabi çok düşük kalitedeki alakasız markaları saymıyorum, onları alanların markayla falan pek işi olmuyor.