metalangel demiş ki:yuxexes'te dinlediğim ve çok amatör bulduğum grup. taklitle hiçbir yere varılmaz.
Elbette beğenen de olacaktır, beğenmeyen de... Herhangi bir şey üretip insanlara sunma medeni cesaretini gösteriyorsan, hele hele bu sanat ürünü gibi göreceli beğenilere hitap eden bir üretim ise ona gelecek yorumları da, eleştirileri de, övgüleri de, sövgüleri de kabul etmeyi baştan göze almışsındır.
Öte yandan bu söz konusu yorumdaki "cümle" bir eleştiri olamayacak kadar sığ ve taraflı olmak ile birlikte, kişisel fikirden başka bir şey değildir. Saygı duymak gerekir... Mİ ACABA...
Bunun bir üretim olduğundan ve beğenilere hitap edeceğinden dem vurmuşken, bir şey beğenip beğenmemek oldukça normal bir yaklaşımdır. Fakat iyi ya da kötü diye nitelemek için belli özellikler gerekir diye düşünüyorum.
Evet, Crossfire tarzı ve müziği, kullandığı rifler itibari ile taklit de olabilir. Mesela... Megadeth, Testament, Rhapsody ya da Cradle Of Filth ne fark eder? Taklitin de ötesinde çalınıp çırpılmış müzik de yapıyor olabilir.
Ama yorumlar belli gerekçeler ve iyiyse neden, kötüyse neden şeklinde geldikçe ve iyi ya da kötü olmanın yanı sıra nasıl daha olgun, doygun, kaliteli, etkili, başarılı olur gibi önerileri de içinde barındırdığı ölçüde dikkate alınır.
Bunu da göz ardı etmemek gerekir.
Herkese saygılar...