kalipardi demiş ki:
biraz eleştrel bir bakış olacak ama umarım kimseyi kırmam.nightwolf'un etkinlik alanları konusunda bazı şüphelerim var
Eleştirmek, içerisinde çözümü de getirdiği müddetçe kabul edilir. Daha doğrusu "eleştiri" kavramının tanımında bu vardır. Yoksa yergi ya da övgü denmelidir. Eleştiri kavramına uygun yapıldığı sürece de herkesin hakkıdır.
Şüphe kelimesi ise çok yerinde kullanılmış, ağzına sağlık. Hemen, süratle gidereyim ben...
Fan kulüp kurucularından, mevcut yönetimin de aktif elemanlarından biri olarak bu konudaki yanılmayı düzeltebileceğimi düşündüm. Kıdemli bir hukuk öğrencisi olarak bunun bir savunma değil de, kimbilir belki de tam yorumlayamamaktan kaynaklı bir yanılgı olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi savunmayacağım fan kulübü...
kalipardi demiş ki:
Benim gördüğüm kadarıyla fan club,grubun etki alanı içerisinde hareket ediyor ve gruptan bağımsız değil. gruba yapıcı yıkıcı hiçbir eleştiri getirmiyor.gruba karşı hiçbir yaptırım gücü yok. son olaylarlada buna delil oluşturur nitelikte fan club sanırım bayadır devrede ve bu oluşumu örnek alan çıkmadı. yani ankarada hiçbir grup böyle bir oluşuma ufakta olsa özenmedi. yani özendiriciliği yok. insanlarda gruba tepki oluşmasına neden oluyor.(bu bayrak olayları falan) crossfire yurtdışını hedefliyor fakat yurtdışında herhangi bir club oluşumu yok.
Öncelikle ilk günden bu yana bu oluşumun gruptan bağımsız olduğunu vurguladık. Ben halen de bu lafımın ardındayım.
Şöyle ki; eğer "Crossfire" Fan Kulüp diyeceksek, grubun izni ile bunu yapmalıydık. Etik olarak grubun adını kullanarak, bu grubun fanlarını bir araya getireceksek bu hareket, bu şekilde yapılmalıydı.
Öte yandan gruptan o kadar bağımsızız ki; ne üyelik armağanlarımız, ne yapacağımız etkinliklerin konsepti, ne de etkinliklerimiz için grup ile fikir alış verişi yapmadık bile. Yani TUR var diyoruz, belki de istemeyecekler o konserlerinde peşlerinden Çanakkale ya da İzmir'e gelmemizi ama biz var diyor ve de gidiyoruz.
Bayrak yaparken de sormadık. Ben Wacken'e gittiğimde çok özendim Slayer fanlarına. Dedim ki kendime bir Testament bayrağı yaptıracağım ve konsere geldiklerinde de sallayacağım sopasıyla. (Panterakay'ın Manowar'da dev bir Türk bayrağı sallaması gibi bireysel bir hareket) fakat sonra Testament'i mi bekleyeceğim ulan diyerek, bu bayrakları Crossfire için yaptırdım. Seviyorum, konserde sevgimi göstermek istedim.
Ne bileyim zaman içerisinde menajerleri olacağımı
😆 Ben ilk konserinden beri grubu izleyen tek seyirciyim (Hatta Can ve Kaya hariç grup elemanlarından bile çok izledim bu grubu sahnede). O derece severim. FAN dediğimiz cinsten.
Bayrak olayının da aslı budur, sonra da fan kulübe armağan ettim. Bu konuda da bireysel davranışımdan ötürü eleştirilebileceğimi düşünmüyorum. İster göbeğime dövmesini yaptırırım, ister Crossfire hayratı diye çeşme yaptırırım, ister bebemin adını ÇaprazAteş koyarım, istersem de bayrak yaptırırım; yalnız beni bağlar.
Özendiriciliğe gelince, birileri Magick ya da Suicide ya da Cidesphere için elini taşın sokmalıdır!
Sokmadı diye bu bizi bağlamaz. Zaman, maddi ve manevi fedakarlık gerektiren bir hareket çünkü. Bakın Solitude ve Karakedi konserlerinde bu gruplar için açılan posterler var. (Solitude - Thrash Till Death ve Rampaların ustasıyım - Karakedi hastasıyım şeklinde).
Aynı şekilde forumumuza ilan verip, yönetimi devredeceğiz deyince üyeden hiçbiri Nightwolves'u da devralmak istemedi, isteyenler de yemedi...
kalipardi demiş ki:
crossfire yurtdışını hedefliyor fakat yurtdışında herhangi bir club oluşumu yok. FAN CLUB'LARIN AMACI GRUBA YENİ FAN'LAR KAZANDIRMAK DEÐİLDİR.bu sevenleri grup kendisi kazanacaktır ve yaptığı özgün,yaratıcı işler bunun aracı olacaktır
Yurt dışında tanınırsa üye de kazanabilir. Şu an Rusya ve İran'dan üyeler var. Ben kendim Testament Fan Club (Legions) üyesiyim, bu da oradaki kişilerin arzusu ile olacak bir şey. Bizim Nightwolves'a yurt dışından üye toplamak gibi bir çabamız yok ama internet evrenseldir. Crossfire sitesine giren, Nightwolves'a ulaşabilir. Sıfır bürokrasi...
Aynı noktadan hareketle biz Türkiye için de fan toplamayı amaçlamadık.
Kurulalı iki yıl oldu ve 100 üye ettik. Oysa biz daha az düşünmüştük ve elimizde armağan kalmadı bu nedenle, yenilerini yaptırırken insanları oyalamamak; armağanlar gelmiyor diye şikayet duymamak için üye alımını durdurduk.
Nightwolves kuruluş amacı sitede
http://www.nightwolves.org/hakkimizda.htm uzantısı altında yazılmıştır.
"NIGHTWOLVES; Ankaralı metal grubu CROSSFIRE sevenlerinin bir çatı altında hareket edebilmesi ve gruplarına sahip çıkarak hak ettiği gibi desteklenmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur" denmiştir.
Yani kalabalıklaşalım demedik.
Az olalım - öz olalım ama birbirimizi bilelim dedik. Bir arada olalım dedik. Örgütlü fan oluşumu dedik.
Bu nedenle de herkes gelmesin diye mail atarak üye olabileceğiniz bir kulüp değil, dernek gibi hareket edip ücret alan bir hareket başlattık.
Fakaaaaaattt...
Bir araya getirdiğimiz fanlar için etkinlikler düzenleyerek oluşumumuzu aktif tutabiliriz. Takdir edersin ki Nightwolves olarak Kuğulu Park'ta kermes ya da altın günü yapamayız. Tur yaparız, konser yaparız, dinleti yaparız; bunların hepsini yaptık. Sıra tavla turnuvasında...
Önemli bir uyarı: Etkinliklerin amacı yeni üyeler kazandırmak değil; üyeler için aktif bir paylaşım platformu yaratmaktır.
kalipardi demiş ki:
bence nightwolf bugüne kadar yaptığı işleri iyice bir gözden geçirmeli.amacını iyi belirlemeli.tüm rock müzik sevenleri kucaklamalı.ankaralı diğer gruplara elinden gelen desteği vermeli.ve bence grubun çok çok yakınında olan club yönetimi biraz geri çekilmeli
Kesinlikle değil!
Bizler; Crossfire tarzını sevdiğimiz için buradayız. Daha geçenlerde konsepti gözden geçirdik ve herkese açılmalı mıyız dedik, vazgeçtik. Ayrıca
http://www.nightwolves.org/hakkimizda.htm uzantısında
"NIGHTWOLVES; öncelikli amaç olarak üyelerinin ortak paydası CROSSFIRE için bir FAN desteği ve gönüllüler hareketi olmayı amaçlamaktadır. Evet, şimdilik yalnızca CROSSFIRE fakat; aynı vizyona ve kaliteye sahip tüm gruplarımız için destek ve ilgi anlamında elimizden geldiğince çalışmak isteriz" demiş; hatta Rock Station'da çıkan röportajda Myst, In Spite, Solitude, Karakedi gibi grupların isimlerini de vermiştik. Myst teşekkür maili atmış, bizi onure etmişti.
Gruba her üye istediği an istediği gibi ulaşabilir. Muhabbet edebilir. Biz daha yakınız. Arkadaşlık anlamında. Mesela ben kendi adıma eski eleman Can ile 10 yıldır aynı okuldayım
😆 Kaya ile 9 yıldır arkadaşım
😆 Uğur'u Tayga'dan beri; Kerem'i 2000'den beri tanırım
😆 Grubun taasrımcısı Raikhor 1 numaralı üyedir
😆 2 numaralı üye menajerin kardeşidir
😆 3 numaralı üye eski basçı Kaan'dır
😆 4 benim, eski menajerleriyim.
😆 vs vs vs...
Daha bu akşam Kerem ile yemekteydik, bak adam Crossfire ile alakası var mı; yok. Hala arkadaşım. Can ile birlikteydim tüm gün, yemişim grubu ve müziği, ayrılmış zaten ama seviyorum bu çocuğu ve onunla zaman geçirmeyi. Şu an sevgilim ile Can'ın sevgilisi aynı evde yastık savaşı yapıyor. Yarın da birlikte televizyon izleyeceklermiş
😆
Anlatabildim mi... Bağlılığımız grup ile değil, insanlar ile...
Bu nedenle Crossfire ile sınırlıyız. En azında YÖNETİMİN bu şekilde.
Fakat kurucu kadro gruptan daha bağımsızdı, bunu söyleyebilirim. Zorlandıkları için biz devraldık. Yönetimde Özgür Apak adlı bir arkadaş var; grubun müziği ile ilgisi yoktur ama elemanları sevdiği için önce üye oldu, sonra aktif kadroya girdi. Efe ise grubu tanımadan müziğine hasta olup yönetime katıldı. Çok çeşitli adamız, grind ya da jazz hastası üyeler var.
Bir de
Nightwolves Forum'da defalarca vurgulandı; "yönetim" diye bir şey yok. AKTİF olarak Nightwolves hamallığını sırtlayanlar var sadece. Tişörtçüye git, kimlikçiye git, vesikalıkları scan ettir, konserlerden önce cep mesaj at gibi. Üstlenmek isteyenlere kapımız her daim açık, bunu da her zaman, her yerde belirttik. Tek şartımız var, bizim kadar kötü olmayacaksınız, bir adım öteye taşıyın...
Bir şey daha... Diğer gruplara açılmanın sakıncası:
Zamanında Karakedi konserinde Nightwolves bayrağı salladık diye eleştirildik yine bu forumda
😆 Halbuki o konserde Karakedi gitaristi Gökem bizim tişörtü giymişti.
Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Eleştiriye kapalı olmak değil; ne yapsan suç
😆
Destek ol, sana ne oluyor sen git Crossfire yalakalığı yap, keriz herifler bir de para veriyorlarmış...
Destek olma; genişlemeniz gerekli ya da fan kulüp pasif kalıyor... Neden... Yanıt yok.
AZ OLALIM - ÖZ OLALIM. 😉
Bunları bireysel fikirlerim olarak yazdım, Nightwolves rumuzu ile yazmak da olasıydı.Öptüm yanaklarınızdan...