Başkanlık sistemi gelirse, beni seçip tarihe kanlı harflerle yazılacak bir diktatörlük dönemine merhaba diyebilirsiniz. Fakat baştan uyarayım, yeri geldiği zaman ölmeye hazır olmalısınız, zira zaten dışarıdan "özgürlük getireceğiz!" diyerek sizi bombalayan çok olacaktır, savaşa hazır olun. Seçtikten sonra da "Vay efendim! Şöyle hayatımıza karışıyor, böyle özgürlüklerimizi kısıtladı! Hükümet istifa!" demek yok, aman diyeyim, polis alır götürür, bir daha haber alamaz ananız-babanız. Aldığım kararları ve verdiğim emirleri sorgulayamazsınız, zira size kötü gelse bile emin olun sizin iyiliğiniz içindir, zaten bunları konuların uzmanları ile görüşüp tartışıp alırız, ülkenin askeri kararlarını psikologlara, toplum mühendisliğini de köftecilere yaptırmayız. No pain, no gain. Özgürlük bir hayaldir, bunu aklınıza sokun. İnsanların koyduğu yasalar olmasa bile, misal; yerçekimi kanununa tabisiniz, uçmak istemeniz benim için bir şey ifade etmez. Yolsuzluk yapmam, para kaçırmam, ulan zaten ülkenin başkanı olmuşum, ülke benim, daha ne kazanacağım, adamı deli etmeyin.
Var mısınız?
Ben varım.
😀
Şaka bir yana (seçerseniz yaparım o zaman şakadan çıkar
😀 ),
@programci_84 nın dediği gibi bu saatten sonra zor. Toplumu düzeltmek/değiştirmek/eğitmek zaten bizim elimizde değil, eğitim bir yere kadar. Şu an Türk halkının büyük çoğunluğunun "Amerikan" halkından çok da bir farkı yok, kültür, gelenek v.s. eriyip yok olan şeyler. Topla buradan al götür oraya koy, dil dışında yabancılık çekmez kimse. Bir kaç ahlaki/kültürel farklar kaldı, o farkınan da çok da güzel oldu iyi oldu şimdi, taam mı? Onu da eritirler yakında zaten.
😀 Ne izliyoruz? Batı filmleri, batı dizileri, türk dizileri zaten %90 çakma. Ne okuyoruz? Batı kitapları, 50 shades of grey. Edebiyat yok zaten. Serbest şiir ne lan? Bildiğin düz yazı o. Çocuklarımız "Hi! Bile demediiiiğğ." diye ağlıyor. Ne dinliyoruz? Batı müziği. Ne çalıyoruz? Batı müziği. Ne üretiyoruz? Batı müziği. (TSM bestesi yapan varsa bilgilendirin beni, eskileri dinlemek güzel de, yeni şeyler de arıyor insan.)
Türk toplumu mu? Yaaav bırak.
@edipjohn un dediği gibi komple taşısınlar bence. Gidenler de memnun olur, kalanlar da.
😀
Böylece geyik bölümünü de bitirelim.
😀 Çok sığ yaklaştığımın farkındayım, sosyoloji ve siyaset bilginizle dövmeyin beni.
🙂 Asıl fikrim şu ki;
Zor o iş.