Oyle yap boyle yap diye olacak bir sey degil bu. Herkesin kendine gore bir olayi var. Ben sadece gitar almak icin lisedeyken yazlari animatorluk falan yaptim, beyoglu'nda tezgahtarlik yaptim falan... Para birikti, gidip gitari alacagiz bu sefer evdekiler "kesh" olursun diye aldirtmadilar. Amerikan fender stratti bu bahsettigim alamadigim gitar. Para sonra yalan oldu tabi biriktiriyorsun da cabucak da harcaniyor. Uc sene bundan sonra ancak alabildim amerikan fender'i.
Neyse kendime gidip o zamanlar bir gitar fuari vardi (yil 1988 mi ne) ondan Adnan abiden hatta eski kotu bir rus LP taklidi (vidali sap gecme degil) siyah bir LP custom kopyasi bir gitar aldim. Valla o gitarda ogrendim diyemeyecegim ama cok uzun sure amfi yoklugundan gidip kendime kotu bir saz amfisi almistim onunla caldim. Ama caliniyor. Bu aleti sakladik hatta bizimkilerden, evde durmuyordu, bir arkadasimin evinde durmakta idi.
Neyse gel zaman git zaman gitarlari aliyorsun bilmem kac tanesini satiyorsun (en son saydigimda 35'ten fazla gitar gecmis elimden) su bu... Ama istek olmaz ise istedigi kadar imkan olsun ise yaramiyor. Kisitli imkanlar olursa ama istek ile insan isi kotarabiliyor zamanla.
Ondan acele etmeyin. Tek derdiniz gitariniz rahat olsun, gerci artik nerdeyse her turlu gitar cok rahat, o eski rezil Bulgar gitarlari kalmadi hani gitarin ustunde kemigin hemen arkasinda bir perde daha olur, zira adamlar sapin uzunlugunu sapi yaparken hesaplayamadiklarindan, sonradan bu ek (kemigin kopruye dogru hemen uc bes milim yakininda) fret ile akor tuttururlardi. Nasil da yuksek olurdu haltlarin telleri!!! Neyse, 500 600 dolara cok sahane aletler var.
Bir de elektrik gitar calacak insan klasikle baslasin diye bir geyik doner, aman siz siz olun inanmayin. Alakalari var elbette ama gerek yok!
B