Çıkarılacak dersin "Can!!! Pianoya geri dön" & "Çağatay, takılmaktan vazgeç" veya "Gürhan kendini aş, filizof ol" demekten ibaret olmadığını varsayarak bu deneyin Rock müziğin ruh sağlığı açısından zararlı olduğunu dile getirmekten ibaret olduğunu öncelikle belirtmek isterim...
Farede diğer hayvanlar gibi iç güdülerine göre hareket eden bir hayvandır. Ve heriflere Cradle Of Filth dayadıklarına eminim... Bende fare olsam, bende bırakır labirenti satanist damarımı konuştururdum 🙂 Tahmin ediyorum yüksek sesli müzik bu hayvanları korkutmuştur, yoksa ben eminim ki Rock Müzik dinleniliyor, veya yapılıyor diye kimse kimseyi harcamaz... Veya kuyusunu kazma hevesine kapılmaz. Hatta "Bi ' kalemlee silip atmaz"... Bu deney kale alınmayacak kadar mantıksız bence. Hatırladığım kadarıyla da zaten Amerika'da grunge rüzgarının estiği, çoğu gencin idolünü Kurt Cobain olarak belirlediği ve saçlarını uzatmaya başladığı dönene rast gelmişti bu deney... Amaç bu gidişatı toplumun bilgisine sunmaktı, o kadar. Günümüze uyarlanması ise benim buraya Nasreddin Hoca fıkrası yazmam kadar anlamsız bir şey. Çünkü günümüzde kimse kimseye tencere vermiyor, veya eşeğe ters binmiyor. 😛 Ama Selo'nun vermeye çalıştığı mesaj da gayet açık... "Eğitim Şart!!!" 😛
Şaka bir yana ben anladım, ancak katılmıyorum. Müzik piyasasında herhangi bir grupta birilerini çıkarıp çıkarıp geri almanın da "rock hırçınlığı"na bir tür 'reset atmak' olarak adlandırılmaması gerektiği kanısındayım 😉 Arada var yine bir-iki tane, geyiğimin madur görülmesini dilerim... peace!