Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Dün Testament konserinde polski90(Emre) ile karşılaştık daha doğrusu o beni tanımış(deşifre edildim 😛)
Ben bunu niye buraya yazıyorum ki 🙂

Bloodbath, juice, Yucel;

Güzel olmuş elinize sağlık. En çok juice(Erman sanırım) kişisinin attığı soloyu beğendim fakat biraz az SV dinle be adam 🙂

Lonely_Guitarist demiş ki:
Paradigm Shift orta solosu..

Kullanılan ekipmanın kalitesine rağmen , tona , video kameranın mikrofonunun dandikliği gölge düşürdü...

Buyrun...

http://rapidshare.de/files/15503465/IMGP3132.wmv.html

şimdik lonely biraderim, hızına, tekniğine diyecek yok ama sana acilen yeni, kaliteli bir mikrofon almanı öneriyorum. her ne kadar şu haliyle de tonunun güzelliği belli olsa da neden daha iyi olmasın? bir de senin rack sistemi acaba bilgisayara bağlayarak -çok mu fantazi oldu- denesen ne olur, hiçbir fikrim yok, bir de onu dene.
bu arada rıfat denen dallamanın gitarına yaptığına bayağı üzüldüm, onu da belirteyim. adam yardı güzelim universe 'ü.
okulda görüşürüz 😛

Ahaha ! Rack ı bağlarsam bilgisayara sanırım direk kızartırız ses kartını..
180 watt tube gücü bu.. Seni beni bile kızartır valla.. 🙂
Onun dışında haklısın , gerçekten güzel bir condenser mikrofon lazım.. Sesi iyi açabildiğim bir yerde - okulda konser sırasında mesela - iyi bir kayıt yapıcam inşallah.. Yorum için teşekkürler Karabash ım.. 🙂 Okulda -gelebilirsem artık :roll: - görüşürüz..

Skull_KruSher demiş ki:
Dün Testament konserinde polski90(Emre) ile karşılaştık daha doğrusu o beni tanımış(deşifre edildim 😛)
Ben bunu niye buraya yazıyorum ki 🙂

:twisted: Nasıl şaşırtım seni ama...Yüz hafızam çok fena çalışır, o yüzden seni görünce hiç şüphe etmedim.

Acaba direkt "Naber Murat, ben polski90" desem ne yapardın ? 😆 😆

dinledim şarkınızı. öncelikle söyleyeyim gitar tonunuzu beğenmedim. Sanki neck pickup la ritm atmışsınız gibi geliyor ses(eğer öyleyse tavsiyem bridge pickupla ritm atın). Şarkının girişi çok hoş ama sonra melodi sıkıntısı var belki şanlar(olacaksa tabi) girerse tekrar değerlendirebilir. birde uzun tabi ve çok tekrar pattern var ya onlar kısalmalı yada başka melodilerle desteklenmeli. genede girişteki havayı genelde de işlerseniz güzel olacaktır nacizane tavsiye ve dikkatimi çeken hususlar bunlardı. kolay gelsin.

Kubi_Tolkki demiş ki:
http://rapidshare.de/files/16001391/kubilay_-_symphony_of_destruction.MP3.html

efde yaptım herşeyini kandim yaptım..megadeth klasiğini kndim yorumlamaya çalıştım..ama vokal yok🙂

her türlü yorumunuzu beklerim🙂

Bir dahaki sefere neler kullandığını ve üstünkörü olarak kaydı nasıl yaptığını da belirtirsen iyi olur.

Sanırım 7 telli gitarın var veya gitarın B akortlu. Bir türlü sevemedim şu B nin dist tonunu sanki teller çok gevşekmişte manyetiğe çarpıyomuş gibi geliyor(C# iyidir 😀) ama salınımdan dolayı harmonikleri çok güzel oluyo orası başka..Manyetikler EMG mi yoksa ben mi öyle hissettim :?:

Güzel temiz anlaşılır çalmışsın soloda yaptığın hareketlere bakınca senin bu şarkının orjinal solosunu atabileceğin geldi aklıma biraz kas senin içinde çok faydalı olur mesela ben çaldığımız bir coverin solosunu birebir attığım zaman(bu çok nadir görülür, genelde sabunlarım) müthiş haz alırım.

Solo girdiği sırada kayıt piklemiş sanırım deli gibi gürültü var arkada yalnızca solonun arkasında oluyor bir kontrol et. Davulun banyoda çalınmış gibi reverbli gelmesi pek hoşuma gitmedi fazla olmuş. Son olarak en son gitar susarkenki gelen sesi Boss GT serisi prosesörlerden gelen sese benzettim eğer öyleyse nasıl bu kadar parlak ton alabildin merak içersindeyim saçımı başımı yoldurttu alet bana. Kolay gelsin.
Bu arada tarzlarımız büyük ihtimalle birbirine yakındır sende şunu bir dinlersen sevinirim
http://rapidshare.de/files/9497721/Silent_Disaster-Red_and_Gold.mp3.html

eheteşekkür ederim öncelikle kullandığım aletleri yazayım 🙂

Jackson JS30 (B Akortlu🙂
Boss MT2
FL Studio 6
magic music studio
Marshall G30RCD (line çıkıştan aldım sesi)

tek tek cevaplıorum şmidi 🙂 :
Manyetiklerim jackson'ın stock manyetikleri hane kapalı olanlardan🙂
Boss GT serisi bişiyim yok keşke olsa GT8 olsun istiom🙂

işte böle 🙂 tekrar teşekkür ederm şarkıyı alıom dinliyim🙂

Hımmmm.. Sesi line çıkıştan aldıktan sonra bilgisayarda herhangi bir işleme tabi tuttunmu peki? Hayırsa oha!
Hep derim millet lafta bıdı bıdı yapar yok şu gitar kötü bu gitar iyi şunun şusu var bunun busu var bu şöyle bu böyle diye. Neyse pek sevmem o muhabbetleri al çal işte.

Vallahi 1 aydır falan gt-8 sahibiyim kesinlikle metal çalacaksan önermem. Beni hiç tatmin etmedi gt-8 i verip digitech gnx3000 almayı planlıyorum. Bu iş böyle olmayacak eskiden digitech rp-10'um vardı(kocaman olanlar varya) çok mutluydum lanet olsun satıpta teknolojik zımbırtılardan aldığıma pişmanım. Aman diyim Gt-8 alacaksan iyice deneyip dikkatli karar ver.
Not:ben gt-8 ile yalnızca linedan kayıt aldım problemi yaratan bu olabilir ama digitech'te yok böyle birşey.

İyi çalışmalar

öncelikle cevaplar sırayla :

line dan çıktım ayrıca bi EQ kullanmadım...ama yzılımla amfi simülatörü uyguladım çok fasla sesini açmadım (%7) yane orjinale yakın🙂

olay bu sadece...yaptıım bi sürü cover var onlarıda eklicem mesele Nightwish ten kinslayer ' a n dersiniz??🙂🙂🙂

haa bide ben POWER METAL çalıorum GT8 den sağlıklı bi sound çıkmas diosun demekki..GNX 3000 bnde istiorum ya....walla o deli bişi bnce🙂

nyse teşekkürlerimi sunarım devam edicem 🙂

öncelikle cevaplar sırayla :

line dan çıktım ayrıca bi EQ kullanmadım...ama yzılımla amfi simülatörü uyguladım çok fasla sesini açmadım (%7) yane orjinale yakın🙂

olay bu sadece...yaptıım bi sürü cover var onlarıda eklicem mesele Nightwish ten kinslayer ' a n dersiniz??🙂🙂🙂

haa bide ben POWER METAL çalıorum GT8 den sağlıklı bi sound çıkmas diosun demekki..GNX 3000 bnde istiorum ya....walla o deli bişi bnce🙂

nyse teşekkürlerimi sunarım devam edicem 🙂

haa bideeee senin şarkı manyka olmıuş tam istediim gibi🙂 tebrikler konser felan olursa çalalım🙂

Lonely_Guitarist demiş ki:
Paradigm Shift orta solosu..
Kullanılan ekipmanın kalitesine rağmen , tona , video kameranın mikrofonunun dandikliği gölge düşürdü...
Buyrun...
http://rapidshare.de/files/15503465/IMGP3132.wmv.html
Kayıt veya cover hakkında birşey söylemeyeceğim, gerek yok zati. Gitar çalımında görülen bariz bir kusur var, onu söyleyeyim. Özellikle başlardaki kısımda her birkaç notalık partisyondan sonra elini ya yukarı ya aşağıya atıyorsun ve gereksiz seslere sebep oluyor. Buna dikkat et bence....

Teşekkür ederim.. Bilerek yapılmıştır.. Eskiden o 3lü grupların her ilk notasının başına slide koyuyordum. Sadece bu soloda kalan saçma bir alışkanlık olsa gerek.. Yani genel olarak kendi gitar tekniğimdeki bariz bir hata olarak görmüyorum bunu.. Ciddi kayıtlar sırasında extra ses kirliliği yaratacak her tür hareketten kaçınırım.. Yorum için teşekkürler..

nightbird demiş ki:
merhaba arkadaşlar.bu bizim ilk demomuz ve balıkesirdeki şartlarda bir kayıt yaptık ancak bukadar oldu.bu pazar yenisini kaydedecez ama bu şarkılar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.. 😉 görüşmek üzere.

Yeni Rock-ı Tekrar :
http://rapidshare.de/files/15602533/tekrar_tekrar.mp3.html

Yeni Rock-ı Arapsaçı (Cover) :
http://rapidshare.de/files/15603392/arapsa__.mp3.html

Selam,

Tekrar'ı dinledim. Pek dinlediğim bir tarz değil yaptığınız müzik. O yüzden müzikal olarak birşey söyleyemeyeceğim. Bazı yerlerde vokaller çok itici geldi onun dışında çok rahatsız etmedi müzik.

Kayıt içinse söyleyeceğim trampetin maşallahı var tek başına götürmüş şarkıyı. Böyle gürültülü çıkmış olmasının sebebi eq dan lo-mid ve midlere çok abanmanız olmuş söyleyeyim. Zillere yüksek frekansta eq kullanmanız düşük frekansları kesmeniz gürültüyü önleyecektir.
Dinlediğim hoparlörler küçük ve dandik bas cevabı çok zayıf o yüzden bas duymuyorum birşey söyleyemeyeceğim ama yine de bas gitarın düşük kaldığından eminim.
Vokal diğer enstrumanlara göre yüksek olmuş yine(bunda gitarların düşük kalmasının da etkisi vardır)
Gitarlara geleyim çok ezilmişler kısacası ses seviyesi olsun bulunduğu frekans olsun gitarı kesinlikle yansıtmayacak yerde. Solo yalnızca duyuluyor, fakat ton olarak hiçbir özelliği yok.

Kolay gelsin.

Geri